"A motivációnk a közös vállalkozás indítása volt, és az, hogy belevágjunk egy márka felépítésébe”
2023. július 26. írta: Talabos Dávidné Lukács Nikolett

"A motivációnk a közös vállalkozás indítása volt, és az, hogy belevágjunk egy márka felépítésébe”

img_6258.JPG

Két magyar fiatal egyszer csak gondolt egyet és vállalkozásba fogott. Találmányuk, a Cseles, a sör alternatívájaként készült, azoknak, akik már unják a sört, és sosem szerették a bort, illetve egy frissítő, nyári gyümölcsös felnőtt szörpre vágynak. A Cseles nagyon finom, különlegessége, hogy egyáltalán nem érezni benne, hogy alkoholos. Az elmúlt héten saját tapasztalatból mondhatom, hogy a Cseles hamar hódítani fog, és bár jómagam csak a meggyes változatot kóstoltam, biztos vagyok benne, hogy a többi is elnyeri bárki tetszését.  A projektbe a sokak által a Cápák között című műsorból ismert Balogh Levente máris befektetett, a Cseles pedig bekerült több hazai fesztiválra, többen a Fény utódjaként is emlegetik már. A srácok elmondhatom, hogy szuper karakterek, akik izgalmas és gyorsan fejlődő hazai vállalkozásuk mellett szakítottak ránk időt.

Hogyan kezdődött? Mi volt a motivációtok?

Dávid és Bálint: A Cseles, mint ötlet egy nyári napon született meg, amikor Bálinttal közösen csiszoltuk az ablakkereteit, levezetős hétvégi programként.

Citromos sört iszogattunk, ami ideje korán elfogyott, így elkezdtünk agyalni azon, hogy vajon mit is ihatnánk, ami könnyed és enyhén alkoholos. Amikor jobban körbenéztünk azt vettük észre, hogy leginkább valamilyen sör vagy bor alapú enyhén alkoholos italokkal találkozunk, de mi sokkal inkább valami olyasmit szerettünk volna inni, ami egy gyümölcsös szörpre hasonlít.

Ezen a vonalon jutottunk el oda, hogy mi olyan alkoholos szörpöket fogunk készíteni, amit bárki azzal és olyan arányban hígít, amivel csak szeretné, a sör vagy a bor jellegzetes íze nélkül.

A motivációnk a közös vállalkozás indítása volt, és az, hogy belevágjunk egy márka felépítésébe.
img_6257.JPG
A sört vagy a bort szeretitek jobban?

Dávid: Ha a kettő közül kell választani, akkor inkább boros vagyok.

Bálint: Ha ez a két választási lehetőségem van, akkor én is inkább a bort szeretem jobban.

Kiknek ajánljátok a Cselest?

Dávid és Bálint: A legnagyobb élményt azoknak nyújtjuk a Cselessel, akik nem szeretik az alkohol ízét, ebből kifolyólag sem sört, sem bort nem isznak, de nagyon szívesen ajánljuk azoknak is, akik valamilyen enyhén alkoholos italra vágynak és a gyümölcsös ízeket részesítik előnyben.

Ízléstől függetlenül pedig azoknak, akik szeretnek újdonságokat kipróbálni

Miért ezt a háromféle ízt hoztátok létre?

Dávid és Bálint: A jelenleg kapható 3 íz sok-sok kombináció és tesztelgetés eredménye. Kezdetben csak a megérzéseinkre hallgattunk, így a boltban összevásároltunk mindenféle gyümölcsöt és fűszert, majd párosítani kezdtük őket és elkészítettük a legelső verziókat. Nagyrészéről mi is éreztük, hogy szörnyűek lettek, a többiről pedig a kollégáink, barátaink és a családunk állította ugyanezt. Aztán persze a vélemények alapján folyamatosan szelektáltunk, és az életképes receptúrákat pedig továbbfejlesztettük, így alakult ki a sok-sok tesztelés és fejlesztés eredményeképpen a jelenlegi 3 ízvariációnk.

Milyen kiszerelésben létezik? Milyen kiszereléseket fogtok még létrehozni?

Dávid és Bálint: Jelenleg 1 literes kiszerelésben kapható, de a jövőben szeretnénk más kiszereléseket is.

Hogy pontosan hogyan is fog ez kinézni, arról a social oldalainkon fogjuk lerántani a leplet, ha eljön az ideje.

Aki meg szeretné kóstolni hol találkozhat a termékkel?

Dávid és Bálint: Országszerte vannak viszonteladóink, bárok, éttermek, kocsmák és kisebb italüzletek is. A weboldalunkon készítettünk egy térképet, amit igyekszünk folyamatosan frissen tartani, így aki szeretné kipróbálni, bátran nézzen fel a Cseles.hu-ra és tud böngészni a helyek között.

A bátrabbaknak tudnak rendelni a webshopból is és az otthon kényelmében tudnak kísérletezgetni a hígítással, de persze küldünk recepteket is.

Milyen tanácsot adnátok a fiatal vállalkozóknak?

Dávid és Bálint: Saját vállalkozást építeni egy izgalmas, kihívásokkal teli folyamat, olyan amire nemigazán lehet előre felkészülni. El kell kezdeni és ha hiszel az ötletedben, és kitartóan haladsz apró lépésekben előre, akkor a környezeted és a vállalkozói közeg segíteni fog elérni a céljaidat.

Minden fiatal vállalkozónak azt tanácsoljuk (nem mintha erős alapunk lenne tanácsokat osztogatni), hogy maradjon céltudatos, kreatív és szerezzen olyan társakat és partnerek, akikkel közösen sikerre tudja vinni az ötletét és a vállalkozását.

Ami nekünk nagyon sokat segít az az - bár közhelynek hangzik -, hogy nem akarunk mások lenni, mint akik vagyunk. 

img_6259_1.JPGA fotók a Cseles Drinks Kft. tulajdonát képezik. 

Mi volt a legnehezebb számotokra, amivel meg kellett küzdenetek?

Minden időszaknak megvannak a maga nehézségei, de amit kiemelnénk az talán az induláskor azok a visszajelzések, amiket a vendéglátósoktól kaptunk.

A termék egy újdonság, amit el kellett nekik magyarázni úgy, hogy amúgy ők erre nem voltak kíváncsiak, ez jelentősen megnehezítette a helyzetet.

Beállít egy fiatal srác egy hátitáskában egy Cseles nevű valamivel, időm sincs, kedvem sincs, sosem hallottam róla, kell ez nekem?

Szóval kaptunk hideget meleget, és abban a fázisban amikor még csak mi ketten hittünk a termékünkben, voltak időszakok, amikor nehéz volt a sok-sok visszautasítás után is talpon maradni és járni az utcákat.

A jövedéki rendszer megismerése is megérne pár misét, ahogy a készletgazdálkodás finomságai is, szóval lenne mit mesélnünk :)

Terveztek új ízeket még?

Új ízekkel idén nem tervezünk piacra lépni, de vannak a tarsolyunkban még érdekességek!

Nagyon köszönjük az interjút és nagyon sok sikert kívánunk nektek a vállalkozáshoz!

 

További információk: http://cseles.hu/

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3018179539

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása