Egy ikonikus graffitis nevét idézi új dalában Azahriah - Megjelent a cipoe
2024. április 01. írta: Kultúrjunkie

Egy ikonikus graffitis nevét idézi új dalában Azahriah - Megjelent a cipoe

unnamed_242.jpg

„Megmentettem magamat, hát itt az idő másokat is” – Húsvéthétfőn éjfélkor jelent meg Azahriah új dalaI

Az viszont – bár április elseje van – nem tréfa, hogy a hozzá tartozó klip máris a felkapottak között van YouTube-on, pedig a magyar lakosság jelentős hányada még valószínűleg csak ébredezik a négynapos ünnepen.

A cipoe című dal címe az ország egyik ikonikus graffitisének nevét idézi, aki kizárólag ezt az (egyébként így, a leírás szerint is ejtendő) szót fújja a falakra országszerte. Az angol-magyar szöveg a jelenlegi közállapotokra utalva meglehetősen komor: a talmi gazdagság és legmélyebb kilátástalanság teljes spektrumát érinti. A klipben orwelli utalásoktól a magyar néphagyományok kiüresedésén át a lakótelepi mindennapokig számos téma előkerül.
 
A dal második fele oldschool boom bap hip-hopot idéz, s a klip is fekete-fehérre vált – ahogyan napjainkban, úgy a videóban is nehéz eldönteni, hogy a múltat, a jelent, vagy egy disztópikus jövő képeit látjuk pörögni. 
 
„Így ha berekedne a hangom, és nem hallaná meg a nép, akkor sincs nagy baj, mer’ amit akartam, azt rég elmondtam már” – énekli Azahriah.

A rendkívül zaklatott videoklipet Vitó Zsombor rendezte.

Sajtóinformáció: Boros Fruzsina - Supermanagement

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7718368601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása