A speciális túrázási szokásokhoz szabta új tavaszi-nyári kollekcióját a Fjällräven
2024. március 24. írta: Kultúrjunkie

A speciális túrázási szokásokhoz szabta új tavaszi-nyári kollekcióját a Fjällräven

fjallraven_2_2.jpg

A természetjárás népszerűségének növekedésével együtt nő az igény az eltérő outdoor aktivitásokhoz és túrázási szokásokhoz igazodó, speciális megoldások iránt a ruházat és a felszerelések terén. A naponta nagyobb távokat gyorsan teljesítők számára például minden korábbinál fontosabbá vált a könnyű, rugalmas és maximális mozgásszabadságot jelentő ruházat és felszerelés, míg a bushcrafterek a strapabíró, többfunkciós darabokat keresik. A Fjällräven ezt az igényt szem előtt tartva tervezte meg legújabb tavaszi-nyári kollekcióját, amelyen belül a megfelelő túranadrág kiválasztásának megkönnyítésére három fő kategóriát állítottak fel, az eltérő tevékenységekhez igazodva.

fjallraven_1_2.jpg

Annak érdekében, hogy a természetben töltött idő a valódi szabadság megéléséről szóljon, elengedhetetlen, hogy a túrázási igényeinkhez alkalmazkodó praktikus és funkcionális ruhát viseljük, valamint kényelmesen magunkkal tudjuk vinni mindazt, amire szükségünk lehet az úton. A svéd túrafelszerelés-gyártó épp ezért új tavaszi-nyári kollekciójának darabjait a különböző, az elmúlt években egymástól egyre inkább elkülönülő szabadtéri tevékenységekhez igazítva alakította ki. A Fjällräven tervezői pontosan tudják, hogy az a legjobb túranadrág, amelyet viselés közben szinte észre sem vesszünk – tehát tökéletesen alkalmazkodik hozzánk és a szokásainkhoz. Legújabb tavaszi-nyári nadrág kollekcióját úgy állította össze, hogy nemtől, testalkattól és szabadtéri aktivitástól függetlenül mindenki megtalálja a számára ideálisat.

Előfordul, hogy az egy napon belül gyors tempóban, nagyobb távolságokat teljesítő túrázók szükségmegoldásként futónadrágban indulnak a természetbe, amely azonban kevésbé áll ellen a keményebb terepviszonyoknak, vagy éppen a sziklákon vagy durvább fafelületeken töltött pihenőknek. A probléma megoldása érdekében a Fjällräven megalkotta a nagy mozgásszabadságot biztosító, testhez simuló, ugyanakkor tartós, a szükséges területeken extra megerősítéssel ellátott Abisko Trekking Tights Pro túranadrágot. A strapabíró, dupla szövésű sztreccs anyagból készült, funkciós zsebekkel ellátott nadrág még a köves, sziklás terepen is biztonságos viseletet jelent, mivel a hátsó és térd részein kopásálló, rugalmas és PFC-mentes vízlepergető bevonatú szövetmegerősítésekkel rendelkezik.

Az aktív természetjárás kedvelői számára fontos, hogy túranadrágjuk könnyű és rugalmas legyen, ugyanakkor szükségük van a megfelelő számú és méretű zsebekre is, hogy a legszükségesebb felszerelési tárgyaikhoz a túra során mindvégig egyszerűen és gyorsan hozzáférjenek. Ők tavasszal is a hibrid nadrágok sokoldalúságát értékelhetik a leginkább. A Fjällräven kifejezetten az ilyen tevékenységekhez fejlesztette ki a Keb Agile Trousers könnyű, légáteresztő, dupla szövésű sztreccs anyagú nadrágját. Azért, hogy az új túraszezonban se kelljen a tartósság miatt aggódnia az aktív természetkedvelőknek, a hibrid nadrág technikai pontjain G-1000 Lite Stretch anyagú megerősítésekkel rendelkezik.  

A svéd outdoor márka azokról sem feledkezett meg, akik olyan speciális szabadtéri aktivitásaikhoz, mint például a bushcraft készségek gyakorlása, a klasszikus túranadrágokat részesítik előnyben. A 25. évfordulóját ünneplő Vidda Pro Trousers extrán tartós G-1000 anyagával, többpontos megerősítésével, rengeteg zsebével ideális az olyan túrázók, bushcrafterek számára, akik az aljnövényzettel borított vagy durva, sziklás terepen is szeretnék megélni a felhőtlen szabadságot. A nadrág a túrabalta, a többféle kések és szerszámok, illetve egyéb felszerelési tárgyak elhelyezésére alkalmas akasztókkal és zsebekkel van ellátva. Ezek a funkciók természetesen a szabadtéri időtöltés jellegétől függően egyéb funkciókra is használhatóak, például a kisgyermekekkel vagy kutyákkal túrázók is nagy hasznát látják a sokféle zsebnek és akasztónak.

A megfelelő hátizsák, túrázási szokástól függetlenül elengedhetetlen kelléke a szabadban töltött időnek. Az idei szezonra összesen 18 dizájn- és funkciófrissítésen átesett Kajka hátizsákok már 15 éve szolgálják a természetjárás szerelmeseit. Az ergonomikus kialakításuk, állítható váll- és derékpántjuk mindenki számára egyszerűen testre szabhatóvá teszi a kifejezetten outdoor kalandokra kifejlesztett hátizsákokat. Ennek, valamint könnyű szerkezetüknek és belső kialakításuknak köszönhetően pedig akár egész nap, hátfájás nélkül tudunk magunkkal vinni nagyobb súlyokat is.  Az újrahasznosított anyagokból készült bélés és megerősítések, valamint a tartós Vinylon F szövet egyszerre teszi ezeket a hátizsákokat időtálló, megbízható és fenntartható darabokká.

A túrázás bármely fajtáját is űzzük, a hozzá igazított felszerelésekkel és ruházattal még élvezetesebbé tehetjük a szabadban töltött időt.  A Fjällräven hosszú távra tervezett, tevékenység specifikus darabjaival pedig nem csupán komfortosabbá tehetjük a természetjárást, de a megóvásáért is sokat tehetünk.

Forrás: FLOW PR

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4818362825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása