Két új innovatív kraft üdítővel vág neki a MONYO Brewing az idei nyárnak
2023. május 23. írta: Kultúrjunkie

Két új innovatív kraft üdítővel vág neki a MONYO Brewing az idei nyárnak

monyo-hop-soda-10.jpg

A kőbányai MONYO Brewing sörfőzde a tavalyi évtől már nem csak kisüzemi söröket, hanem kraft üdítőket is gyárt. Májusban két új fejlesztésű termékük is debütál. Az egészséges életmódot követőknek remek alternatívát nyújt a „Hop Soda”, ami egy hidegkomlózott szénsavas víz egy csipetnyi lime-al, míg a kóla piacra egy új innovatív alapanyag, a cascara felhasználásával lépnek be.

Komlós ital, de nem sör - íme a „mindenmentes” Hop Soda

monyo-hopsoda-info.jpg

A MONYO Brewing a szokásos évi új sörökön és együttműködéseken túl minden évben új kategóriával és termékekkel bővíti a portfólióját, reagálva a fogyasztói szokásokra és trendekre. A tavalyi évben elindult kraft üdítő gyártás idén új szintre lép a kőbányai üzemben: a két új debütáló termék a Hop Soda és Cascara Cola, amik több mint egy éves kutatómunka és fejlesztés eredményei.

A Hop Soda, mint kategória az USA-ban már nagy népszerűségnek örvend és Európa szerte is egyre inkább kezd elterjedni. Ennek az oka, hogy egyre inkább illeszkedik a fiatalabb korosztály (Gen Z) alkoholfogyasztási szokásaihoz, ahol egyre nagyobb teret kap a józan életvitel és az egészséges életmódra való fókuszálás.

monyo-hop-soda-6.jpg

A Hop Soda-k, vagyis a szénsavas komlós vizek nagyban különböznek az alkoholmentes söröktől, hiszen az előállításukhoz nem használnak gabonát, ezáltal glutén-, szénhidrát- , cukor- és kalóriamentesek is egyben. A felhasznált komlónak köszönhetően ráadásul nyugtató, stresszoldó hatása is van.

A MONYO Hop Soda a népszerű Citra és Centennial komlókkal készül, ízében hordozza az IPA-ra jellemző trópusi gyümölcsös, citrusos jegyeket, minimális keserűséggel. A sörkedvelő fogyasztónak akkor sem kell lemondania a komlós ízről, ha éppen valamiért nem tud, vagy nem szeretne alkoholt fogyasztani.

Kóla az új „superfood-dal” fűszerezve, íme a Cascara Cola

monyo-cascara-cola-info.jpg

A második újdonság a Cascara Cola, aminek a különlegessége, hogy cascara-val, vagyis a szárított kávégyümölccsel van fűszerezve. Ennek az alapanyagnak az élelmiszeripari felhasználása egészen a tavalyi évig nem volt lehetséges, azonban 2022. februártól a „novel food” törvény értelmében már engedélyezett a felhasználása.

A Cascara Cola egészségesebb alternatívát nyújt a kóla piacon, a felhasznált cascara magas antioxidáns és természetes koffein tartalma miatt. Ennek köszönhetően igazi élénkítő, koffein tartalma nagyjából a duplája a nagyüzemi kóláknak. Érdekesség még, hogy a felhasznált kávégyümölcs az ország egyetlen magyar tulajdonú kávéföldjérők érkezik, a Tóth Sándor által fémjelzett costa rica-i Bányai ültetvényről. A fenntartható élelmiszer alapanyag felhasználásnak ez is egy újabb módja.

unnamed_7_19.jpg

A Cascara Cola ízében különleges, megjelenik benne a kávé és különböző aszalt gyümölcsös (datolya, füge) jegyek egyaránt.

A két termék 0,33l-es alu-dobozban májusban debütál a piacon, míg a csapolt Hop Soda-t először a Kobuci Kertben lehet kóstolni Budapesten.

Forrás: Prischetzky Botond / MONYO Brewing

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7318130716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása