3 frissítő és különleges tavaszi kávés italrecept
2024. március 24. írta: Kultúrjunkie

3 frissítő és különleges tavaszi kávés italrecept

chocolate_frappe.jpg

A tavasz nem csak a virágzó természetet és a változó energiákat hozza magával, hanem a frissítő italok zamatát is, amelyek segítségével még inkább kiélvezhetjük ezt az átalakulásokkal teli időszakot. A kávérajongók számára pedig nem is kezdődhetne jobban a nap, vagy telhetne fesztelenebbül a délutáni szünet, mint egy kávés italkülönlegességgel a kezükben. A kávékészítés szakértőjeként a Krups összegyűjtött három olyan frissítő kávés italreceptet, amelyeket otthon is elkészíthetünk.

Napjainkban, amikor a technológia egyre fontosabb szerepet játszik az életünkben, az automata kávégépeknek köszönhetően minimális erőfeszítéssel és maximális ízélménnyel készíthetünk kávéházi minőségű és különleges kávés italokat. Ebben a szellemben hozta el a Krups három inspiráló tavaszi kávékülönlegesség receptjét, amelyekkel könnyedén feldobhatjuk a napunkat.  

Bodzavirágos kávé tonikkal

elderflower_coffee_with_tonic.jpg

Hozzávalók:

  • Dupla eszpresszó (100 ml)
  • 1 evőkanál bodzaszörp
  • 200 ml tonik
  • Jégkocka

Elkészítés:

Tegyünk pár jégkockát egy pohárba, és adjuk hozzá a bodzaszörpöt, valamint a tonikot. Keverjük össze, majd a „Doppio coffee” funkciót használva vagy két adag eszpresszót lefőzve, készítsük el az italt. Ízlés szerint díszíthetjük bodzavirággal vagy ibolyával, azonnal fogyaszthatjuk.

Detox kávé

detox_coffee.jpg

Hozzávalók:

  • 150 ml szűrt kávé
  • 1 evőkanál frissen facsart citromlé
  • 1 evőkanál őrölt gyömbér
  • 1 evőkanál agave szirup

Elkészítés:

Az automata kávéfőzőn válasszuk ki a „Filter Coffee” funkciót, majd az elkészült kávéra engedjünk egy adag – kb. 100 ml - forró vizet. Ezután lassú kevergetés mellett adjuk hozzá a citromlevet, a gyömbért és az agave szirupot. El is készült az ízletes méregtelenítő kávé!

Csokoládés frappé

chocolate_frappe_1.jpg

Hozzávalók:

  • Eszpresszó (50-60 ml)
  • 1 evőkanál kakaópor
  • Csipetnyi őrölt gyömbér
  • 1 teáskanál méz
  • 200 ml tej
  • Jégkocka

Elkészítés:

Öntsük a tejet a kávéfőző tejhabosítójába, helyezzük a fúvókáját a pohárba, majd válasszuk ki a „Caffe Latte” kávétípust, amennyiben nincs ilyen lehetőség, úgy használjuk a „Long Caffee“-t, majd utána a „Steam” funkciót. Az elkészült habos tejeskávéhoz adjuk hozzá a kakaóport, a gyömbért és a mézet, keverjük el, majd tegyünk bele annyi jégkockát, hogy kellően visszahűtse, és fogyasszuk egészséggel.

Forrás: Ács Sarolta - BSS Communications

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9118362831

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása