Természetes készletfeltöltés az arcápolásban is
2023. április 04. írta: Kultúrjunkie

Természetes készletfeltöltés az arcápolásban is

Itt a tavasz, ideje berobbantani a C-vitamin bombákat!

ilcsi_alma_nagy.jpeg

A tavasz az élet minden területén a megújulás, feltöltődés időszaka. Ilyenkor kicsit minden pozitívabbnak látszik, egyre jobb az idő, jóleső a szabadban lenni, lehet várni a nyaralást.  A tavasz a bőrápolásban is kiemelten fontos, hiszen a kimerült bőrnek hatványozottan szüksége van a frissítésre, amiben egy mindannyiunk által jól ismert “csodaszer”, a C-vitamin lehet a segítségünkre. Zöld Evelin, az Ilcsi kozmetikusa ehhez ad tippeket.  

A C-vitamin jelentőségét már kisgyerek korunkban megismerjük, az életünk során pedig számtalan olyan helyzet van, amikor ez jelenti a megoldást az adott problémára.  Mivel vízben oldódó vitaminról van szó, amely hamar kiürül a szervezetből, az év minden szakaszában fontos a megfelelő utánpótlás, de bőrápolás esetén a tavasz kiemelt. Ilyenkor ugyanis a téli időszakban kimerült, vitaminhiányos bőr hajlamosabb a gyulladásra, több figyelmet igényel. Szerencsére a C-vitamin számos zöldségben és gyümölcsben, így például a paprikában, a paradicsomban, a citromban, a csipkebogyóban is megtalálható, így közvetlenül elfogyasztó, vagy, ha már bőrápolás, minél kevésbé feldolgozott formában, ezekből a természetes alapanyagokból készülő natúrkozmetikumok formájában is utánpótolható.

paradicsomos_arc-es_testapolo_modell_nagy.jpeg“Télen a bőrünk vitamin készletei is könnyebben kiürülnek, aminek az egyik legláthatóbb eredménnyel járó jele az érfalak áteresztő-képességének gyengülése. Ezzel rugalmasságuk csökken, így a bőrünk könnyen kipirosodásra hajlamos lesz, előrehaladottabb állapotban állandó pirosság és végül rozácea is kialakulhat, amit később már nehezebb lesz kezelni. Egy jó C-vitaminos bőrápolási rutin segít ezt elkerülni, támogatja az érfalak erősödését és a bőr frissességét, üdeségét is biztosítja.” - mondja Zöld Evelin, az Ilcsi kozmetikusa.

A szakember szerint az arcápolásban ilyenkor a bőr előkészítése a cél vitaminbombákkal, flavonoidokkal, antioxidánsokkal, amik természetes összetevőkből származnak.  A melegebb időszak beköszöntével érdemes a zsírosabb krémeket könnyedebb arcápolókra váltani, mert egyre többet izzadunk és a bőrünk zsírozása természetesen is megtörténik. Fontos, hogy ilyenkor is figyeljük meg a bőrünket, mi esik neki jól, mi az amit még elbír, mitől nem érezzük elnehezültnek. Ez mindenki esetében más lehet, de általánosságban elmondható, hogy habrémről szérumra, hidratálóról habkrémre érdemes váltani. A boosterek és esszenciák kifejezetten könnyen szívódnak fel, így igazán hatékonyak lehetnek, de ilyenkor már érdemes arra is koncentrálni, hogyan tudjuk a barnulást a használt kozmetikumokkal támogatni.

almas_citromos_booster_nagy.jpeg“Az alapfeladat minden korosztály és bőrtípus esetén ugyanaz, az egyes hatóanyagok kombinációja, azonban nagyban eltérhet. Fontos, hogy megtaláljuk a számunkra legmegfelelőbb rutint és ne ijedjünk meg akkor sem, ha ez azzal jár, hogy a magas növényi hatóanyagok miatt esetleg a bőr másképp reagál, kipirosodik. Érdemes több terméket is kipróbálnunk. Van olyan, hogy valamit ajánlanak, de mégsem jön be, pirosságot vagy akár kiütést okoz, sőt olyan is előfordul, hogy változik a bőrünk, és ami korábban bevált, az egy idő után már nem megfelelő. Lehet, hogy idén tavasszal változtatnunk kell a megszokott rutinon és ez teljesen rendben van. A bőrápolásban is alapvetés, hogy ismerjük saját magunkat, a reakcióinkat és szükségleteinket, ehhez igazítsuk a tevékenységünket, és ne féljünk kérdezni a szakemberektől, akár személyesen, akár online, esetünkben akár az ilcsi.com chaten” - vallja Zöld Evelin, aki az alábbi általános rutinokat ajánlja kezdéshez:

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9218094358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása