„Az aromaterápia a legősibb gyógyító művészet” – Interjú Ádám Gabriellával
2021. január 20. írta: Talabos Dávidné

„Az aromaterápia a legősibb gyógyító művészet” – Interjú Ádám Gabriellával

received_465532374851233.jpeg

Mindig öröm olyan embereket megismerni, akiknek fontos a természetközeliség, az elmélyülés és a testtel, lélekkel való törődés. Rohanó világunkban sok ember nem fordít figyelmet sem magára, sem másokra, ami nagyon szomorú. Ádám Gabriella egy éve ismerte meg az aromaterápiát, az illóolajokat és azóta az élete gyökeresen megváltozott. Erről és az esszenciák világáról, segítő tevékenységéről Talabos Dávidné Dr. Lukács Nikolett beszélgetett Gabriellával.

Mesélnél nekünk arról, hogy hogyan kezdtél el aromaterápiával, wellness tanácsadással foglalkozni?
Ádám Gabriella: Egy éve találkoztam először a doTerrával, amikor egy barátnőm meghívott egy kellemes „illatfürdőre”. Megmondom őszintén fogalmam se volt róla, mi is lehet az, de mivel mindig is szerettem a finom illatokat, igent mondtam. Amikor beléptem az ajtón, megcsapott egy narancsos illat, az volt a doTerra vadnarancs. Nem mécseses párologtatóban volt, hanem egy disegn-os diffúzorban (ma már azt is tudom miért). Egyből érdeklődtem mi ez, hogy működik, mi ez az illat, de türelemre intettek, minden kiderül, erről fog szólni az „illatfürdő”. A következő majd 2 órában aztán elmerültünk az esszenciák világában. Illatoltunk tenyérből, kis üvegekből, olajoztuk magunkat, közben átfogó képet kaptunk arról, mi is az aromaterápia. De a meglepőbb számomra az volt, amikor kóstolásra került sor. Ilyet is lehet, komolyan? Igyam meg? De hát ez illóolaj! Megittam és 10 perc múlva eldőlt… nekem ez kell, engem ez érdekel! Ugyanis úgy szétrobbantotta a sok éves autoimmun betegségem hasi tüneteit, mint még egy gyógyszer sem. Azóta is személyes kedvencem a Zengest, de szépen sorakoznak mögötte az új felfedezések. Lelkes fogyasztóból, lelkes wellness tanácsadóvá váltam, mert szeretném megosztani másokkal is a doTerra által kínált természetes megoldásokat, melyek testi, lelki jóllétünket szolgálják.

Hogyan foglalnád össze az aromaterápia lényegét?
Ádám Gabriella: Egy holisztikus gyógymód, mely 100%-osan tiszta esszenciák segítségével gyógyít. Test-lélek-szellem szintjén harmonizál, és a limbikus rendszerünkre hatva eljut az idegrendszerünkhöz, kedvezően befolyásolja kedélyállapotunkat. Hat a hormonrendszerre, az emésztésünkre és nem utolsósorban a szépségápolásban kifejtett hatása is nagyon jelentős. Az illóolajok sokasága lehetővé teszi, hogy a kezelés az egész ember aktuális állapotát figyelembe véve történjen és ne csak a tünetek enyhítésén alapuljon. Az aromaterápia a legősibb gyógyító művészet.

Mikorra vezethetőek vissza az aromaterápia kezdetei?
Ádám Gabriella: Annak ellenére, hogy modern aromaterápiáról csak 15-20 éve beszélhetünk, az ősi aromaterápia felfedezőinek Egyiptomot tartjuk, akik már időszámításunk előtt 4500 évvel bizonyíthatóan alkalmazták ezt a gyógyító terápiát. Tutankhamon sírkamrájában illóolajokat tartalmazó vázákat találtak a régészek. Az épen maradt egyiptomi templomok falán található hieroglifák megőriztek különböző recepteket, amiket az emberek gyógyítására és szépségápolásra használtak. Az ókori Kínában, a Sárga Császár Nagy Gyógynövénykönyve 365 gyógynövényt sorolt fel. Ez a most ismert 400 olajtól alig tér el. Az egyiptomiakhoz hasonlóan a görögök és rómaiak is ismerték az olajok előnyös tulajdonságait. Hippokratész, akit az orvostudomány atyjának neveznek, az olajok használatát ajánlotta a pestis megelőzésére. Athén utcáin olajjal töltött füstölőket állítottak fel a betegség megelőzésére. Az aromaterápia elnevezést először 1928-ban René-Maurice Gattafossé francia kémikus és illatszervegyész használta. Egy laborbaleset során megégett a keze, melyet hirtelen ötlettől vezérelve gyorsan levendulaolajba mártott. Meglepődve tapasztalta, hogy az égett seb a levendulaolajtól nagyon hamar begyógyult. Ezen élmény hatására a későbbiekben kizárólag a természetes növényi hatóanyagok tanulmányozásának szentelte életét. Tanulmányozni kezdte az illóolajok antiszeptikus tulajdonságait is. Kutatásainak eredménye ma is alapul szolgál az aromaterápiával foglalkozó szakemberek részére.

Miért választottad a doTerrát?
Ádám Gabriella: Az aromaterápia manapság reneszánszát éli, számtalan különböző márkájú illóolajjal találkozhat bárki a piacon. A piac szabályozatlansága miatt viszont bármely forgalmazó ráírhatja az üvege cimkéjére, hogy “100%-osan tiszta, a valóság sajnos az, hogy a hagyományos kereskedelemben kapható olajok körülbelül 98%-a tartalmaz valamilyen adalékanyagokat. A DoTerra kizárólag CPTG Tanúsított Tiszta Terápiás Minőségű esszenciális olajokat forgalmaz, ennek köszönhetően a DoTERRA olajok nem tartalmaznak töltőanyagokat, hígítót, egyéb mesterséges összetevőt. Kémia összetételük pedig a legapróbb részletekig ellenőrzött. Hála mindennek, a DoTERRA illóolajoknak nincsenek mellékhatásaik sem! Ráadásul meglehetősen gazdaságosak is, hiszen nagy tisztaságuk és hatóanyag tartalmuk miatt alkalmanként 2-4 csepp szükséges csupán belőlük!

Mik a jövőbeli terveid? Hogyan szeretnél segíteni másoknak?
Ádám Gabriella: „Mindenre van olajunk!” – mondjuk, mi doTerrasok, de magamra nem úgy tekintek, mint egy illóolaj forgalmazóra. Akik megtisztelnek a bizalmukkal és beengednek az életükbe, azoknak segíteni szeretnék, kezükbe adni az öngondoskodás lehetőségét, a biztonságos otthoni illóolaj alkalmazás tudományát. A lényeg az ADNI adás öröme, de természetesen a sok pozitív visszajelzést kapni is lélekemelő. Az illóolajokkal átitatott élet számomra már természetes. Tapasztalatból tudom, hogy szellemileg, fizikailag és érzelmileg is hatnak rám. Rövid távú tervem elvégezni az AromaTouch masszázs kurzust. Ez egy speciális masszázstechnika, amely során 8 doTerrás olaj segítségével a test meridiánjait és energiaközpontjait stimuláljuk, ezzel egyensúlyba hozzuk a szervezet működését. Az első két olaj, a Balance és a Levendula megnyugtat, ellazít, célja a stressz csökkentése. A második kettő, a Teafa és az On Guard vírus- és baktériumölő, tisztító és gyulladáscsökkentő hatásúak, ők az  immunrendszert támogatják. A harmadik pár az AromaTouch és a Deep Blue keverékek, melyek ellazítják az izmokat, illetve melegítő hatásúak. És végül a Vadnarancs, ami energizál és vitalizál, és a Borsmenta, mely általános élénkítő hatású, a homeosztázist, a szervezet belső egyensúlyát támogatja.

A jövőbeli átfogó tervem pedig eljuttatni minél több családhoz a doTerrát, a Föld ajándékát.

Nagyon köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk neked!

Fotó: Zoltai György

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6916388404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása