„Az életben is hasonlóan viszonyulok a gyerekekhez, mint Emma”
2019. december 03. írta: Barna Borbála

„Az életben is hasonlóan viszonyulok a gyerekekhez, mint Emma”

Interjú a Mintaapák színésznőjével, Kuna Katával

jelenetkepek_14.jpg

November 11-én indult a TV2 legújabb napi sorozata, ami négy apuka történetét mutatja be a nézőknek estéről-estére. A Mintaapák, azaz Klem Viktor, Fenyő Iván, Mészáros Béla és Szabó Kimmel Tamás karakterei más és más élethelyzetben vannak – egy dologban azonban hasonlítanak: azonos korú gyermekeik vannak. Szabi (Klem Viktor) például az egyéjszakás kalandoknak él, egészen addig, míg valamelyik régi barátnője ott nem hagyja nála eddig sosem látott kisfiát, Danit. A sztárügyvéd eleinte nem igazán tudja, hogyan fogjon hozzá az apasághoz, de szerencsére az asszisztense, Emma (Kuna Kata) a segítségére siet… A forgatás kulisszatitkairól, a napi sorozatok készítésének kihívásairól, és a Szabi kisfiát alakító Pék Ádámról Katával beszélgettünk.
kuna_kata_emma_szabi_klem_viktor_mellett_ugyvedbojtar.jpg

Mi volt az első benyomásod, amikor olvastad a Mintaapák forgatókönyvét? Mi fogott meg a sztoriban, és Emma karakterében?
Kuna Kata: Nagyon tetszett az alapötlet, azaz, hogy gyerekek köré épül a történet lényege. Emmát azonnal megkedveltem, mert határozott, cinikus, de közben egy csupaszív lány, aki – mint mindenki - szeretetre és elismerésre vágyik. Ráadásul ez az egyik kedvenc lánynevem, szóval még külön örültem is, hogy kaptam egy Emma nevű „alteregót”.

A sorozat a Dear Daddies című argentin széria alapján készült, és a szlovák adaptáció is nagyon sikeres. Mit gondolsz, mi a történet szerethetőségének a titka?
Kuna Kata: Megint visszatérnék arra, hogy vannak benne gyerekek... Ráadásul a casting kiválóan sikerült: nagyon édes és tehetséges szereplőket válogattak a sorozatba. Ha valakinek már van gyermeke, azért, ha még nincs, akkor azért olvad el sorozatban látható kicsik tüneményes jelenetein. A másik dolog szerintem az, hogy olyan életszerű helyzeteket, konfliktusokat dolgoz fel, ami bárkivel megtörténhet; és a sok karakter közül biztosan lesz legalább egy olyan, akivel az adott néző könnyen azonosulni tud. És mindez egy könnyed, szórakoztató műfajba van ágyazva…

Most forgatsz először napi sorozatot: Mi a legnagyobb kihívás ebben? Mi az, amibe még bele kell rázódnod?
Kuna Kata: Az egyik legnagyobb kihívás számomra, hogy mi színészek is folyamatosan kapjuk meg a szövegkönyveket, így én is hétről-hétre tudom meg, mi fog történni a karakteremmel. Míg a színházban egy karakterfejlődést, egy ívet tudunk megmutatni, itt jelenetről-jelenetre, sokszor nem időrendi sorrendben ugrálunk a forgatáson, és nagyon észnél kell lenni, hogy akkor most a történet szerint éppen mi volt a szereplőnkkel, mondjuk az adott jelenet előtt… Amibe bele kellett rázódnom, az az állandó szövegtanulás. Hétről-hétre, napról-napra kell megjegyeznem a jelenetek szövegeit, ez teljesen más, mint mikor egy próbafolyamat alatt megtanulja az ember az adott előadás szövegét, és aztán sokszor egymás után játssza.jelenetkepek_5.jpgElárulsz egy kulisszatitkot a forgatásról?
Kuna Kata: Most hirtelen az jutott eszembe, amit a nézők nem tudhatnak, hogy sokszor előfordul: egy-egy plusz félmondatot, egy-egy poént a színészek beleraknak a jelenetekbe, ami – ha tetszik a rendezőnek – belekerül a végleges változatba is. Például a testvéremet alakító Földes Eszterrel mindig kitalálunk egy kis apróságot a közös jeleneteinkben, amitől szerintünk még viccesebb lehet az adott szituáció.

Egyelőre főleg Klem Viktorral és Pék Ádámmal vannak közös jeleneteid. Hamar megtaláltátok a közös hangot, könnyen egy hullámhosszra kerültetek?
Kuna Kata: Viktorral dolgoztunk már együtt a Karinthy Színházban. A Szent Péter esernyőjében játszottunk szerelmespárt (vicces, hogy az ő karaktere ott is egy fiatal ügyvéd volt). Tavaly óta már nem ő játszik az előadásban, de azért örültem neki, amikor kiderült, hogy ő lesz a partnerem a sorozatban, mert tudtam, nem lesz gond a közös munkával. És ez így is van! Viktor hihetetlenül profi, nagyon sokat tanulok tőle a filmezésről, és amiben tud, segít, de közben nem nyom el, mint színészt, hanem partnerként kezel. Pék Ádámot most ismertem meg, de első pillanattól kezdve megszerettem. Nagyon kedves, közvetlen kisfiú, és nem utolsó sorban hihetetlenül tehetséges. Ösztönösen természetes a kamerák előtt és instrukció érzékeny. Alapvetően az életben is hasonlóan viszonyulok a gyerekekhez, mint Emma, legtöbbször hamar megtalálom velük a közös hangot, így volt ez Ádámmal is.

Túl vagytok a vetítés első pár hetén. Elégedettek vagytok a nézők reakcióival?
Kuna Kata: Az ismerőseim, barátaim, munkatársaim nagyon pozitívan nyilatkoztak a sorozatot illetően és az internetes megnyilvánulások alapján azt látom, hogy a nézők is szeretik a sorozatot. Annak külön örülök, hogy az egyik nagy kedvence a legtöbb embernek éppen a mi történetszálunk „főszereplője”, vagyis Dani… Nem csoda persze, hogy Pék Ádám egyből megnyerte a nézők szeretetét. 

Ha jól sejtem, most a Mintaapák játssza a főszerepet az életedben. De emellett láthatunk még valahol?
Kuna Kata: Igen, hét éve játszom a Karinthy Színházban, jelenleg a Tanár úr kérem és a Szent Péter esernyője című előadásokban láthat a nagyérdemű. Idén szeptembertől pedig csatlakoztam az Egressy G. Tamás által vezetett Spirita Társulathoz. Ez egy fiatal, független társulat, több helyen is vannak előadásaink. Az első bemutatóm velük egy filmadaptáció volt, a Fülke, mely a Spinoza Színházban látható, minden hónapban. A következő bemutatóm majd áprilisban lesz, a Bethlen Téri Színházban. 

Fotók: TV2

Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5115337258

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása