A függőségekkel való megküzdésről szól CARI legújabb dala
2024. március 22. írta: Kultúrjunkie

A függőségekkel való megküzdésről szól CARI legújabb dala

borito.jpeg

A magyar-amerikai pop-punk énekesnőtől, CARI-tól nem idegen, hogy dalaiban komoly témákat boncolgat. Hamutál című single-jében a szorongást és a depresszív gondolatok okozta nehézségeket dolgozta fel a fiatal előadó, év elején megjelent, angol című, de magyar nyelvű trackjében, a good game-ben pedig egy kifulladt kapcsolat elengedésének buktatóiról és feszültségéről énekel, a ma megjelent LOSER pedig a függőségekkel való megküzdésre fókuszál.

CARI az angol és a magyar nyelvet is magabiztosan használja zenéjében, hagyja, hogy az adott téma ösztönösen azon a nyelven hozza ki belőle a dalszöveget, amelyiken a leginkább hitelesnek érzi. Önazonosságának eléréséhez nem feltétlen csak egy nyelvet részesít előnyben, egy adott dalban akár mixeli is a kettőt, de legújabb, LOSER című szerzeménye angolul készült el.

Az új dal szövegéből hamar kivehető, hogy személyes tapasztalatok és élmények inspirálták, hiszen CARI a szavakkal nem köntörfalaz, hanem minél őszintébben és konkrétabban fogja meg a függőség és az abból való kitörés okozta mentális nehézségeket.

„Ez a dal nagyon sokat jelent számomra, elég mély témát dolgoztam fel benne: az alkohollal, tudatmódosító szerekkel kapcsolatos problémákat, traumák feldolgozását. Nem most született, még régebben írtam, mikor jobban az elején jártam ennek az útnak. A józansággal járó nehézségekről akartam magamból mindent kiírni” – meséli CARI.

Ha egy ember saját bőrén tapasztalja ezeket a kihívásokat, érthetően érzékeny lesz másokra is, akik hasonló harcot vívnak, és előfordul, hogy valaki, aki ezt az utat járja, szeretné valahogy könnyebbé tenni sorstársai helyzetét – CARI is közéjük tartozik.

img_2094-edit.jpeg„Amellett, hogy magamnak, terápiás céllal írtam a dalt, azért is készítettem, hogyha más is küzd ilyen jellegű problémákkal, és próbálja kihúzni magát ebből a gödörből, már józanul navigálja az életét, vagy akár úton van efelé, legyen kapaszkodója. Ha úgy érzi, hogy semmi sem segít, és bármilyen jól van, egy lúzernek érzi magát, legalább azt érezze, hogy nincs egyedül ezzel, hiszen ez nem egy lineáris út, de folyamatosan fejlődik közben az ember.”

Bár a téma mély, a dal nem lassú, és ez a pörgős, lázadó pop-punk még jól is áll ezeknek a soroknak, hiszen a harc lehet kívülről csendes, belül sokszor hangos forradalom zajlik.

„Egy klasszikus pop-punk dal született, amiben szerettem volna ezt a régiesebb punk hangzást is hozni. A producer Zeller volt, vele dolgoztunk együtt rajta.”

A dalhoz szövegvideó is készült, ami szintén ebbe a koncepcióba ül bele: „A videót Dragovoja Drinnel csináltuk, amiben a vezérgondolat a dalhoz hasonlóan az volt, hogy megidézzük kicsit a régebbi punk klipek vibe-ját.”

A dalt megtalálod a különböző streaming felületeken!

Sajtónformáció: Horváth Luca

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5018361425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása