Bensőségesebb témájú magyar nyelvű dallal jelentkezett CARI
2023. október 13. írta: Kultúrjunkie

Bensőségesebb témájú magyar nyelvű dallal jelentkezett CARI

Megjelent a Hamutál

cari.jpg

CARI tavaly decemberben hozta ki első klipjét, a glad ur gone-t, azóta pedig folyamatosan jelenteti meg a trackeket. Két angol nyelvű single után nyáron egy kétnyelvű dallal nyitott a magyar dalszövegek felé, most pedig egy szinte teljesen magyar nyelvű dallal érkezik!

A Hamutál nem csak szövegével, de tempójával és hangzásával is újdonságot hoz az énekesnőtől megszokott pop-punkos, pörgősebb dalokhoz képest. Ez a lassulás nem véletlen, igazodik a single témájához:

A Hamutál szövege mélyebb témát érint, egy olyan érzést szerettem volna benne megfogalmazni, amihez tudnak kapcsolódni azok, akik szokták magukat hasonlóan érezni – akik küzdenek szorongással, depresszív gondolatokkal, esetleg traumáikat dolgozzák épp fel. – mondja CARI.

A júliusban megjelent Hidakhoz hasonlóan CARI a dalon és a klipen is ismét Abraham Martinnal, művésznevén Marteennal dolgozott együtt.

A klip inspirációjáról így mesélt az énekesnő:

3_6.JPG„A szöveg nagyon személyes, kicsit azt az érzést hozza, mikor egy barátomnak mesélek az érzéseimről egy cigi mellett, egy teljesen safe space-ben. Ezt az vibe-ot szerettük volna megjeleníteni a képi világgal, kombinálva ezt éneklős, hangszeres elemekkel.”

A klipben szerepel CARI zenekarának gitárosa, Tipary Zsombor is. A hangszeres, éneklős jelenetek mellett a legtöbb képen úgy érezhetjük, az énekesnő kifejezetten hozzánk beszél, nekünk mesél belső érzéseiről és legmélyebb gondolatairól. A képi világ sötétségével, illetve a lassabb tempójú vágásokkal megteremti ehhez a bensőséges hangulatot, de persze kombinálódik CARI jellegzetes, rózsaszín színvilágával is.

CARI továbbra is tele van tervekkel, és folyamatosan dolgozik újabb és újabb dalokon, épp ezért biztosan nem telik el sok idő, mire újra hallunk felőle.

Sajtónformáció: Horváth Luca

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7218234255

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása