Aktív kilépés a komfortzónából - Nagylemezzel nyitja az évet a HERSELF
2024. január 12. írta: Kultúrjunkie

Aktív kilépés a komfortzónából - Nagylemezzel nyitja az évet a HERSELF

herself_viharvolt_vaczo_gabor.jpg

Nagylemezzel nyitja az évet a HERSELF. A zenekar első nagylemeze a "Vihar volt" címet viseli. A daloknak külön-külön is megvan a maga témája, de egybefűzve egy lélekfejlődési folyamatot mesélnek el. Ez a belső harc a lilahajú lány karakterével arcot is kapott.

Bakos Attila: Eleinte nem voltunk benne biztosak, hogy szeretnénk nagylemezt, viszont a folyamatosan érlelődő dalok végül szépen összeálltak egy nagy egésszé, úgyhogy nekiláttunk a felvételeknek. A lilahajú lány története fontos nekünk, évek óta velünk van ez a kedves karakter, aki megszemélyesíti a zenekar mondanivalóját. A lemez első dalai személyes élményekből is merítenek, volt nem egy, nem két hónap, amikor azt éreztem, hogy folyton falakba ütközök. Sokszor nehéz volt megértetni magam másokkal és a dolgaim nem úgy sikerültek, ahogy elterveztem. Ráadásul Zitával és Borostyánnal kb. egyszerre éltünk meg hasonlót, ami sokat segített abban, hogy értsük és kiegészítsük egymást az alkotói folyamat során.

A lemez két előfutára már 2023-ban megjelent egy-egy kislemez formájában. Ezeket egészíti ki a zenekar további négy új dallal. Így lényegében három kislemez alkotja a Vihar volt című LP-t.

Bótyik Borostyán: Nem véletlenül gördít elénk akadályokat az élet, hiszen így tudunk fejlődni. A lemez dalai nekem is egy olyan nehéz időszakomat idézik fel, amikor nagyon sokat kellett tanulnom magamról, hogy túljussak a viharon. Annyit változtam, annyi mindent tapasztaltam ez idő alatt, hogy mindenképpen megérte a sok megpróbáltatás. Talán ez is a lemez legfőbb üzenete. Nagyon hálás vagyok, hogy belecsöppentem a lilahajú lány történetébe, és hozzátehettem magamból én is. Remélem ezekkel a dalokkal lesz majd, akinek segítünk átvészelni egy rosszabb időszakát.

A lemezfelvételek ezúttal is Kirschner Péternél (Müller Péter Sziámi AndFriends, Bródy János zenekara, Ónodi Eszter & The Open Pub) a Lily Stúdióban készültek.

Bakos Zita: A most debütáló dalokkal nyitunk afelé, hogy az első két részt meghatározó lelki zűrzavarokat boncolgató témákon túllépjünk. Az ehhez vezető úton az első nagyobb fellélegzés a Budán c. szám. Ez az a dal, ahol aktívan kiléptünk a komfortzónánkból – ahogy a történet szerint a főszereplőnk is. Innentől indulunk zeneileg és mondanivalóban is valamilyen változás irányába. A cím is erre utal: vihar volt, még nincs megérkezés, de már tisztul a kép. Zeneileg izgalmas kaland volt a lemez elkészítése. Hálásan köszönjük Kirschner Péter munkáját ezúttal is, aki produceri munkájával már évek óta segít nekünk formálni a lilahajú lány hangját. Hangzásvilágban nem nagyon rugaszkodunk el a tőlünk megszokottól, de az eddigiekhez képest felerősítettük a hangszeres játékot élő dobbal, torzított gitárokkal stb. Az elektronikus zenei alapokat most is a Paperdeerből és a Belauból ismert Kiss Benji készítette.

Közreműködőként Blansch (Rausch Blanka) is szerepel a lemezen, az Ébresztős c. dalt nem csak együtt adják elő a Herselffel, de közösen is szerezték.

Bakos Attila: A lemez tele van különlegességekkel. A Blansch-sal közös Ébresztős című dalunkban Mikus Adrienn csodálatos élő hárfajátéka hallható. Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy az Ideoda c. dalunk szövegének egy részét Bródy Jánostól kölcsönözhettük – természetesen az ő hozzájárulásával. Azt is szeretném kiemelni, hogy a Fülesbagoly tehetségkutatón nyertünk együttműködést Major Eszter szövegíróval, akinek a Belegabalyodni c. dalt köszönhetjük, ezúton is öleljük a szervezőket és Esztert is! Végül, de nem utolsó sorban azt is fontos megemlítenünk, hogy lila hajú főszereplőnket Tőkés Anna álmodta és rajzolta meg, mint ahogy a lemezhez kapcsolódó kreatív grafikai anyagok is az ő munkáját dicsérik.

A Vihar volt anyagát január 13-án mutatja be a közönségnek a zenekar a Három Hollóban, ahol Blansch mellett az A Flirt zenekar is színpadra lép. Blansch először ad koncertet ebben a felállásban, az A Flirt pedig elhozza a tavaly évvégén bemutatott friss dalait.

Facebook-esemény

Online felületek

Facebook
Instagram
YouTube
Spotify
TikTok

Borítókép: Vaczó Gábor
Sajtóinformáció: Vígh Nóra

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1218301001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása