Különleges, mesés utazásra hív kicsiket és nagyokat: jön a Tarkalepke Színház debütáló darabja
2023. október 28. írta: Kultúrjunkie

Különleges, mesés utazásra hív kicsiket és nagyokat: jön a Tarkalepke Színház debütáló darabja

tarkalepke-diotoro-transformed.jpeg

Vándor Éva élete egyik legfontosabb szerepének, a nagymamaságnak minden percét élvezi. A híres színésznő elmondta, a lánya gyermekkorából sok fontos pillanatot elmulasztott, ezt most mind bepótolhatja a 4,5 éves Jónás társaságában. A kisfiúnak rengeteget olvas, mesél, és sokat játszanak közösen. Nem lehet tehát véletlen, hogy egy különleges nagymama-szereppel is most keresték meg a színművésznőt. A Tarkalepke Színház debütáló darabja, a Diótörő, egy a kisiskolás korosztály számára újraálmodott, zenés előadás, ahol a színésznő szupernagyiként nem csak kisunokájának, hanem egy egész nézőközönségnek mesélhet.

Éva elárulta, a szerep igazi telitalálat a számára, hiszen a 4,5 esztendős Jónás nagymamájaként éppen ő is újraélheti azt a csodát, amit egy kisgyermek világfelfedezése jelent. Hangsúlyozta, nincs is nagyobb boldogság, mint részt venni abban, ahogyan egy kicsi ember ráeszmél a környezetére, ahogy a személyisége kinyílik. A szerepet a többi színésznőhöz hasonlóan ő is picit magára szabhatta: így az ő szupernagyija egy melegítős-köpenyes, ízig-vérig városi, vagány nagymamaként jelenik meg a színpadon.

Az én nagymamám egy klasszikus, fejkendős-kötényes néni volt, főzött és sütött rám. Én már máshogyan élem ezt meg, úgy érzem, hozzáfiatalodom az unokámhoz, aki igazi energiabomba. Rengeteget mesélek neki, és az előadás során is pont ezt teszem majd: semmi flanc, semmi tánc, csak a gyönyörű zene, és egy nagymama, aki mesél szeretettel, közben pedig mégis mindenkiben megelevenedik majd a Diótörő vagy éppen a Péter és a farkas csodás története” – mondta el.

Szupernagyi(k) varázslatos történetei

A Tarkalepke Színház „Szupernagyi varázslatos történetei” című sorozata két igen erős, muzikális darabbal, a Diótörővel és a Péter és a farkassal indul útjára. Mindkét színmű az 5-10 éves korosztály számára kínál merőben különleges színház-élményt. Szupernagyit hármas szereposztásban alakítják: a Jászai Mari-díjas Vándor Éva mellett a James Bond-filmek Ms. Moneypenny hangjaként is ismert Zsurzs Kati, valamint a szintén szinkronszínészként is közismert Koltai Judit formálja meg a mindannyiunk által szerethető karaktert.

A nagymama egy kényelmes fotelben, a naplóját olvasgatva emlékszik vissza élete főbb mozzanataira, vidám és kedves kommentárokkal tarkítva. Az előadásnak elemi része a zene. A két előadást ebben az évben összesen 7 alkalommal állítják színpadra, a zongoránál pedig 3 tehetséges művész: Boros Misi, Rozsonits Ildikó és Sarkady Katalin váltják egymást.

Mindig is azt vallottam, hogy a színház egy olyan csoda, ami a nézőben játszódik. Sok kisgyermek számára a rengeteg gyors és radikális vizuális inger mellett sajnos már nem természetes a meseolvasás varázsa. Én azonban hiszem, hogy a mi célközönségünk azok közül való, akik még mindig élvezettel olvasnak vagy szeretettel hallgatják a mesét. Debütáló darabjaink egyfajta modern tábortűz melletti üldögéléssel egyenértékűek, csak nem sámán, hanem igazi szupernagymama az, aki a történeteket végtelen szeretettel átadja majd” – árulta el Mezei Tamás, a Tarkalepke alapítója és főpilótája. Hozzátette, a Tarkalepkével régóta dédelgetett álmuk válik valóra.

A délelőtt 10 órakor kezdődő, szünet nélküli, 40 perces előadások előtt a zenészek már hangolás közben is szívesen beszélgetnek a gyerekekkel, de a műsor közben szupernagyi is kérdezgeti majd a közönséget. A Diótörő premierjét november 12-én este, a zuglói Vakok Iskolájának Nádor-termében tartják, jegyeket a tarkalepke.hu oldalon vásárolhatnak rá. Aki lemaradna a premierről, az alábbi időpontokban nézheti meg az előadást:

Concerto Budapest (1097 Budapest, Páva u. 10-12.)
Diótörő: november 18., Zsurzs Kati – Boros Misi
Diótörő: november 25., Zsurzs Kati – Boros Misi

Vakok Iskolája (1145 Budapest, Ajtósi Dürer sor 39.)
Diótörő: november 12., Vándor Éva – Sarkady Katalin
Péter és a farkas: november 19., Koltai Judit – Kamarazenekar
Péter és a farkas: november 26., Koltai Judit – Kamarazenekar
Diótörő: december 10., Zsurzs Kati – Rozsonits Ildikó
Diótörő: december 23., Vándor Éva – Sarkady Katalin

Forrás:  Tarkalepke.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1518245087

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása