A csapadékos, hűvös időre készülve alakította ki legújabb őszi-téli kollekcióját a Fjällräven
2023. szeptember 22. írta: Kultúrjunkie

A csapadékos, hűvös időre készülve alakította ki legújabb őszi-téli kollekcióját a Fjällräven

fjallraven_5.jpg

Egyre többen élnek Magyarországon a természetjárás nyújtotta széleskörű lehetőségekkel, hiszen a lakosság 74 százaléka szokott túrázni, derül ki egy hazai reprezentatív kutatásból. Arról, hogy ne kelljen lemondani a természet élvezetéről még a hidegebb időben sem, a Fjällräven őszi-téli kollekciója gondoskodik. Az etikus forrásból származó gyapjú és pehely hőszigeteléssel rendelkező kabátok és középrétegek mellett, bemutatkoznak az X jelölésű termékek is, amelyek új fejlesztési irányok, kísérletek révén születtek meg. A svéd outdoor márka legújabb innovatív megoldásai elsőként a Singi termékcsaládba érkeznek.  

 fjallraven_2.jpg

A Fjällräven magyarországi kutatásában1 megkérdezett túrázók mintegy kétharmada rendszeres outdoor kalandor, és közel fele többnapos túrákon is részt szokott venni. Legyen szó akár könnyed őszi erdei barangolásról vagy egy téli vadkempingről, a terep- és időjárási viszonyoknak megfelelő öltözék elengedhetetlen ahhoz, hogy a természetjárás önfeledt élmény legyen. A felmérésben résztvevő túrázók közel 50 százaléka egyetért ezzel, hiszen részben vagy teljes egészében túraruházatot, felszerelést használ. A svéd outdoor márka úgy alakította ki az őszi-téli kollekcióját, hogy a hűvösebb időjárási körülmények között is gondoskodjon a túrázók komfortérzetéről. 

Télikabát - Nem érdemes kompromisszumokat kötni

A jó téli kabát a hűvös túrák sikerességének egyik záloga. Nem lehet túl meleg, de az se jó, ha túlzottan alá kell öltözni. Fontos a tartóssága, az időjárásállósága, valamint a funkcionalitása és a kényelme. A Fjällräven úgy alkotta meg idei őszi-téli kollekciójának kabátjait, hogy a legszélsőségesebb időjárási körülmények között is a lehető legkomfortosabb érzést biztosítsák. A hűvösebb és esős őszi napokon a Nuuk Lite Parka úgy nyújt megfelelő védelmet, hogy közben kialakításának - például a kétirányú cipzárjának - köszönhetően nagy mozgásszabadságot biztosít még egy intenzív tereptúrákhoz is. Mivel anyaga víz- és szélálló, továbbá légáteresztő, még egy csapadékos, szeles őszi kiránduláskor is tökéletes kényelmet nyújt. Az egyik legsokoldalúbb télikabát, az Expedition Down Jacket 1974-óta érhető el, és bár a Fjällräven alapítója, Åke Nordin által tervezett darab az évtizedek során többször is tovább lett fejlesztve, még mindig azt a fajta időtállóságot és tervezési praktikumot képviseli, ami a svéd outdoor márka valamennyi termékére jellemző. Az etikusan előállított pehelybélésnek, valamint a váll és könyök rész megerősített szigetelésének köszönhetően tökéletes védelmet biztosít a hideg, szeles és nedves téli időjárásban. Vibráló színeivel pedig üde színfoltja a legszürkébb téli napoknak is.

Rétegezés - Az arany-középúton járva

A csapadékos és szeles őszi, valamint a gyakran csípősen hideg téli időjárási körülmények között túrázva különösen fontos a réteges öltözködés, hogy képesek legyünk alkalmazkodni a változó hőmérséklethez. Ennek központi szereplője egyértelműen a középréteg. A gyapjú az egyik legsokoldalúbb természetes anyag, amely rendkívül jó hőszigetelő és nedvességelvezető képességével az őszi-téli szezon kitűnő középrétege. A Fjällräven számos ruhadarabjához és kiegészítőjéhez használja a gyapjút, amelyek minden esetben visszakövethető, minősített és ellenőrzött forrásból származnak. Ilyen többek között az Övik termékcsalád, amely nem csupán funkcionalitásban, de stílusában is kitűnik az átlagos téli darabok csoportjából. Az Övik Path Knit jacquard kötött gyapjúpulóver mintájában és színeiben is a skandináv életérzést testesíti meg, míg az Övik Half Zip Knit a bújtatott öltéseivel – amelyek a maximális hőszigetelésért felelnek -, és a G-1000 Stretch könyökfoltokkal maga a nagybetűs túra pulóver.

Túranadrág - Számtalan okos funkcióval ellátva

A komfortos túra öltözetet a megfelelő nadrág kiválasztása alapozza meg igazán. A tökéletes ruhadarab egyrészt megadja a mozgás szabadságát, a különböző megerősítéseivel biztosítja a kényelmet és a biztonságot, a szigeteléseivel pedig szárazon és melegen tartja viselőjét. A Fjällräven őszi-téli kollekciójában olyan nadrágokat találunk, amelyek kifejezetten a téli túrázáshoz és sporttevékenységekhez lettek kialakítva. Az Abisko Winter Stretch női nadrág duplaszövésű és négy irányba nyúló sztreccsanyagával, valamint bolyhos belsejével egyszerre rendkívül kényelmes és meleg viselet. A bokánál összehúzható nadrágszár nem engedi be a havat, a PFC-mentes DWR-bevonatának köszönhetően pedig a környezet tiszteletével képes kívül tartani a nedvességet. A hatékony hőszigetelő sajátosságával a Keb Fleece nadrág az őszi kirándulásokkor önmagában, a hidegebb idő beálltával pedig középső rétegként bármilyen szabadtéri tevékenység során megállja a helyét, mivel egyesíti a gyapjú hőmérséklet-szabályozó tulajdonságait a poliészter tartósságával és az elasztán rugalmasságával.

A Fjällräven alapítása óta másként gondolkodik a túrafelszerelésekről. A funkcionalitás optimalizálását, az új technológiák és anyagok használatát, valamint a természet védelmét most új szintre emelik. Az új, kíváncsiságból és kísérletezésből fakadó koncepciókat meglévő termékcsaládokba építik be, amelyek így megkapják az „X” jelölést. Ez a fajta szemlélet a jövőben valamennyi termékkel szemben új mércét állíthat fel. Az első X-termékek a Singi-családba érkeztek. A Singi-X Anorak egy könnyű, szélálló és vízlepergető kabát, amely nagysűrűségű pamutszövetének köszönhetően tökéletes héjréteg a téli szabadtéri túrák során. A hideg és szeles időjárási körülményekhez kiváló választás a Singi X-Cap, amely akár fülvédővel kiegészítve vagy fejlámpa viselése közben is remekül használható. 

[1] A 18-59 éves lakosságra reprezentatív kutatást az Opinio Institue Kft. végezte 1058 fős mintán 2023. februárjában. Az adatfelvétel módszere: online kérdőíves felmérés többszörösen rétegzett, véletlen mintavétellel az Opinio kutatási panelje segítségével.

Forrás: FLOW PR

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7818219723

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása