Arcápolási tippek napszakhoz szabva
2023. március 28. írta: Kultúrjunkie

Arcápolási tippek napszakhoz szabva

Nem mindegy, mikor mit kensz a bőrödre

foreo_borapolas_3_1.jpg

Elgondolkodtál már azon, hogy arcbőröd tudja-e, hogy éppen nappal van, vagy éjszaka? Úgy érzed, nem tudsz eligazodni a piacon található rengeteg bőrápolási termék között? A hírességek és beauty influencerek fáradhatatlanul hirdetik sokszor egymásnak ellentmondó szépségápolási tanácsaikat. Egy dologban azonban egyetértenek: a szépségápolási rutin kialakítása alap, az esti és reggeli rutin pedig ne legyen ugyanaz. A FOREO mutatja a reggeli és esti arcápolás különbségeit.

Tényleg van különbség a reggeli és az esti rutin között?

Kezdjük az elején: igen, a reggel és az este használatos kozmetikumok között jelentős különbségek vannak! Míg a nappali termékek a bőr védelmére és a pórusokat eltömítő szennyeződések elleni küzdelemre fókuszálnak, addig az éjszakai készítmények a bőr hidratálásáért és egészségének helyreállításért felelnek. Nagyon fontos, hogy mindennapi arcápolási rituáléd kialakítása során tisztában légy azzal, hogy milyen lényeges különbségek vannak a rutinok és az egyes termékek összetevői között.

Nappali bőrápolás

A reggeli arcápolási rutin arra szolgál, hogy alaposan felkészítsd bőröd a nap során rá váró kihívásokra. Arcbőröd fokozottan ki van téve a környezeti ártalmaknak, legyen szó a káros UV-sugárzásról vagy a városi levegő szennyezettségéről. A legcélszerűbb, ha tisztító, hidratáló és fényvédő termékek kombinációjával alakítod ki reggeli rutinodat. A tisztító lemosók, arcradírok és tonikok segítenek eltávolítani a felesleges faggyút és szennyeződéseket, míg a hidratálók nedvességgel és tápanyagokkal töltik fel a bőrt. Végezetül, a fényvédő krém megvéd a káros UVA és UVB sugárzástól, ezzel együtt pedig gátolja az idő előtti bőröregedést és az apró ráncok megjelenését. Miután végigcsináltad ezt a három lépéses rituálét, készen is állsz a nap elindítására! Ne feledd: a reggeli arcápolási rutinod éppoly fontos, mint az esti, hiszen ezzel készíted fel bőröd arra, hogy a nap során ellenálljon minden behatásnak.

foreo_luna4mini_lifestyle_10.jpg

Éjszakai bőrápolás

Az esti arcápolási rutin egy hosszú nap végén elengedhetetlen az egészséges és üde bőr megőrzéséhez. Ahogy reggel felkészíted bőrödet a napra, úgy este bőröd hidratálására és visszatáplálására érdemes koncentrálnod. Ezt kezdd mindig egy mélytisztítással. A nap során felgyülemlett felesleges faggyú és a pórusokban megülő szennyeződések eltávolításában hű társad lehet a FOREO legújabb arctisztító készüléke.

Ha az összes felesleges szennyeződést, faggyút és sminket eltávolítottad, itt az ideje az éjszakai szérumok, maszkok, hidratálók és szemkörnyékápolók felvitelének. Ezeket a termékeket kifejezetten úgy fejlesztették, hogy pótolják a nedvességet és a tápanyagokat, amelyeket bőröd a nap során elvesztett. Mindezek mellett fiatalító hatással is bírnak, például serkentik a kollagéntermelést és csökkentik a finom vonalak és ráncok kialakulásának esélyét. Ha ezeket a lépéseket mind beépíted az esti arcápolási rutinodba, bőröd az év minden napján fiatalos és egészségesen üde kinézetű lesz!

Hogyan alakítsd ki a személyre szóló rutinodat?

Ahogy említettük, a megfelelő bőrápolási rituálé kialakítása elengedhetetlen az egészséges és ragyogó bőrkép kialakításához. A rengeteg, piacon elérhető termék közül azonban nehéz kiválasztani, hogy melyek felelnek meg leginkább egyéni igényeidnek. Az, hogy milyen termékekből tanácsos összeállítanod a rutinodat, nagyban függ egyéni bőrtípusodtól, és attól, hogy a nap mely szakaszában szeretnéd az adott krémeket és szérumokat felvinni.

foreo_borapolas_2_1.jpgHa bőröd zsírosodásra hajlamos, válassz könnyű hidratálókrémet, de ha száraz vagy érzékeny, nyugodtan használj vastagabb, táplálóbb krémeket és balzsamokat olyan nyugtató összetevőkkel, mint az aloe vera vagy az E-vitamin. A kombinált bőrűek számára az olajmentes krémek ideálisak, mivel ezek nem tömítik el a pórusokat, mégis megfelelő nedvességet biztosítanak ott, ahol a legnagyobb szükség van rá. De a legfontosabb, az aranyszabály, hogy bármelyik kategóriába is tartozol, egész évben használj nappali fényvédő krémet!

Összefoglalva tehát nappal érdemes azokat a termékeket használnod, amelyek megvédik bőrödet az olyan környezeti ártalmaktól, mint az UV-sugárzás és a szmog. Éjszakára pedig olyan termékeket válassz, amelyek helyreállítják a nap során keletkezett esetleges károkat!

A FOREO termékeit keresd a Notino.hu webáruházban. 

Sajtóinformáció: Ruskó Rita - Twincom PR Consultancy

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9618083140

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása