Így ápold az arcbőröd tavasszal
2024. május 07. írta: Kultúrjunkie

Így ápold az arcbőröd tavasszal

Profi tanácsok Takács Bernadett sminkestől

hogyan_apoljuk_a_borunket_tavasszal.jpg

Ha manapság szóba jön a bőrápolás, mindenki zsonglőrködik a tömérdek tanács, termék és megoldandó problémák között. Mindent akarunk egyszerre, és már mindenféle hatóanyagból több tucat krém, szérum, eszencia, lemosó roskadozik a drogériák polcán. Nehéz megszűrni, mire is van szükségünk igazán, és akár azt is, mivel árthatunk bőrünknek, ha nem figyelünk kellőképpen. A tavaszi arcápolásról Takács Bernadett, sminkes ad bővebb információt, hogyan védjük, és hidratáljuk a bőrünket.

Az alábbiakban néhány gondolat, tanács olvasható az egyes hatóanyagokról, amelyekkel mindenhol szembe találhatjuk magunkat.

- Kezdhetjük a lemosásnál, méghozzá a micellás víznél. Alapvetően a micella bekebelezi a szabadgyököket az arcunkon, amelyek nem mások mint különböző szennyeződések, a sminktől kezdve a benzingőz káros lerakódásáig. Ez egy jó lehetőség a bőrápolás első lépéseként, de mindenképpen egy bőrtípusunknak megfelelő habzó lemosóval mossuk át a bőrünket a micellás használata után. Így nem szárítja ki bőrünket, és már kedvezően előkészíthetjük a következő lépésig - kezdte Takács Bernadett, sminkes.

takacs_bernadett.jpg

A szakértő a ránctalanítással kapcsolatban is ad tanácsokat:

- Ha ránctalanításról beszélünk, akkor pedig mindenhol a retinolokkal találkozhatunk. Ez nem csak ráncainkra lehet jótékony hatással, de a pattanásos bőrrel is csodákat tesz. Viszont mivel komoly eredményeket érhetünk el vele, így használatát sem lehet félvállról venni. Este megtisztított, de nedves bőrre alkalmazzuk, és heti 1-2 alkalmas használattal vezessük be mindennapi arcápolási rutinunkba. Mindenképp használjunk rá arckrémet, mert száríthat, illetve nagyon fényérzékennyé teszi a bőrt, ezért a fényvédő használata szinte kötelező.

Én azt ajánlom, októbertől áprilisig alkalmazzuk, nyáron pedig amikor nagyobb a kockázat, pihentessük kicsit. Mindenképpen nézzünk utána, ha új felkapott hatóanyagokkal találkozunk, hiszen nem biztos, hogy számunkra is a legmegfelelőbb, még ha mindenhol szembe jön velünk. Viszont kísérletezni szabad, és jó dolog is, azonban mindenképp lépésről lépésre alkalmazzuk őket - részletezte a szakember, Takács Bernadett.

Sajtóinformáció: Sárréti Anita

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9818397959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása