„Varázslatos bulitippek”
2023. március 18. írta: Talabos Dávidné Lukács Nikolett

„Varázslatos bulitippek”

Jennifer Carroll: Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből

3037341.jpg

Nem hinném, hogy él olyan ember, aki ne hallott volna Harry Potterről. Lehet szeretni vagy nem szeretni, az azonban biztos, hogy Harry Potter örökre beírta a nevét az egyetemes kultúrába és alapjaiban rengette meg a fantasy világát. A Gyűrűk Ura ót nem olvashattunk ilyen izgalmas fantasyt, azonban ezek a kötetetek jóval többek ennél, hiszen a gyerekmesékről alkotott képünket is átformálták. Az olvasás végre újra divatos lett általuk, gyerekek milliói és azóta már több generáció is felnőtt rajtuk. A rajongók számára – mint én- igazi csemege ez a kötet, amely egy szülinapi bulit, vagy Halloween partyt igazán meg tud fűszerezni nemcsak a benne található ételekkel, italokkal, hanem játéktippekkel is. Barangoljuk be együtt a könyv világát!

A kötet 5 témát ölel fel: születésnap, Halloween, karácsonyi bál, Vissza a Roxfortba mozimaraton és elbűvölő Harry Potter esküvői fogadás. Minden egyes rendezvényhez részletes leírás tartozik, ötletek, csodálatos fotók mutatják be, hogyan díszítsük fel a szobákat, mi legyen a svédasztalon, milyen meghívót küldjünk, és hogyan tervezzük meg a játékokat.

A könyv elején segédanyagot találhatunk arról, hogy hogyan találjuk ki a  célt, készítsünk listát, költségvetést, írjuk össze a meghívottakat, válasszunk egy témát és egy emlékezetes tevékenységet, hogyan automatizáljuk a legtöbb teendőt, hogy ne rohangáljunk sokat feleslegesen, osszuk ki a feladatokat és dolgozzunk előre ahogy csak lehet.

Minden eseményél egy sárga oszlopban találhatjuk meg a teendők listáját, valamint a hivatalos sablonokat (Roxfort meghívó, a házak zászlói, Halloween-party főnix meghívó, szülinapi buli meghívók stb.) azoknak az elérhetőségét is megkapjuk, tehát sok esetben egy jó nyomtató elég ahhoz, hogy számtalan plusz munkától kíméljen meg minket. A készítők figyeltek arra, hogy a díszekhez és a feladatokhoz is olyan tárgyakat válasszanak, amik otthon vagy egy nagyobb bevásárlóközpontban is beszerezhetőek legyenek.
img_9047.jpgA receptek részletesen, színpompás és részletes fotókkal ellátva segítenek bárkit az ételek és italok elkészítésében. Luna Lovegood szivárványos reteksalátája, a Roxfort házak partypizzái, Hagrid cupcake-jei, fúriafűzpuncs, Szörnyek szörnyű könyve rágcsa- csak néhány, ami ránk vár a könyv lapjain. Halloweenre elengedhetetlen lesz a Nagini tökkígyó az udvarunkba, Ron révületes húsgombócai, de egy igazi Baziliszkuszölő darált húsos tekercs sem maradhat majd el a rémület éjszakáján az asztalunkról. A filmezéshez szépen dukálnak majd a magyar mennydörgőszárnyak, a Repüőseprűnyél nyalókák, a fogragacs popcornok, vagy a fütstös szendvicsek Roxfort Expressz módra. A karácsonyi bál nem képzelhető el a Négy bajnok fűszeres almabora, vagy egy igazi sült halas sült krumpli nélkül. Az esküvőt felejthetetlenné fogja tenni Edevis tükre, a Bagolypostaajándékstand, vagy a Trimágus tusa kínálótálcái.

A filmek rajongóinak külön öröm, hogy a kötet varázslatos kulisszatitkokat is megoszt velünk filmekből, amelyeket most tudhatunk meg először.  A képek a feladatokról, az ételekről, a jegyzetek, az emlékeztetők, a feladatlisták, garantáltan segítenek nekünk egy fergeteges, felejthetetlen partyt csinálni a vendégeink és magunk számára is, a  kötet használatával tehát garantálom, hogy nem fognak csalódni!

 
HIVATALOS HARRY POTTER-KIADVÁNY

Cím: Varázspartik és lakomák a Harry Potter-filmekből

Eredeti cím: Feasts & Festivities: An Official Book of Magical Celebrations, Crafts, and Party Food Inspired by the Wizarding World

Szerző: Jennifer Carroll

Fordító: Goretity Franciska

Kiadó: 21. Század Kiadó

Megjelenés: 2022. november 09.

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1918074816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása