Magyar divatsikerek Tuniszban
2022. december 29. írta: Kultúrjunkie

Magyar divatsikerek Tuniszban

dsc_1465.jpg

Idén is folytatódott Csalár Bence divatújságíró és divatszakértő együttműködése a Tunéziai Nemzeti Idegenforgalmi Hivatallal, amely keretén belül ismét lehetőség nyílt arra, hogy egy újabb kreatív csapattal látogasson el a Tunis Fashion Week-re. „A fenntartható divat kézikönyve” című kötet apropóján ismét bemutathatta legújabb kollekciójának néhány darabját a 2009-ben megalapított Kata Szegedi magyar divatmárka. Az egyhetes utazás során a helyi értékek alapos megismerése, valamint a helyi tervezők legfrissebb munkáinak felfedezése egyaránt fontos szerepet játszott. 

Mindez nem véletlen, hiszen a tunéziai út tematikája egyszerre reflektált Csalár Bence új könyvének egyik legfőbb üzenetére - így a kézműves kultúra és az ehhez köthető örökség jelentőségére - , valamint utazóként arra hívja fel a figyelmet mindannyiunk számára, hogy bátran ismerjük meg a helyi kultúrát, a lokális értékeket és tradíciókat. A „The Sustainable Fashion Book Tour” programnév értelemszerűen Csalár Bence itthon futó könyvturnéjára utal, a különleges Kata Szegedi divatbemutatóval azonban kétségtelenül megkoronázták mindezt, hiszen a brand Budapest és Milánó után a világ egyik legnagyobb sós taván is bemutatkozhatott. A Chott el Djerid számos film forgatási helyszíneként szolgált az elmúlt években, így például ismerős lehet a klasszikus Star Wars filmekből, de a Tunéziai Divathét több napját is itt rendezték meg idén, ahol megannyi gyönyörű képet készített a magyar fotográfus, Panamy.

Szegedi Kata és Benus Dani munkásságáról „A fenntartható divat kézikönyve” farmerekről szóló fejezetében lehet bővebben olvasni a reciklált farmerek vonatkozásában, amely - többek között - a tervezők ikonikus „ROADS” nadrágjában is testet öltött. Kata és Dani 2002-ben ismerkedtek meg a Kisképzőben, ahol legjobb barátok lettek. A tervezőpáros célja, hogy kollekcióikban a kortárs művészet, az ifjúsági kultúra és a városi életstílus egyszerre jelenjen meg, miközben az egyedi szabásvonalak és a különleges fejlesztésű szövetek alkalmazását is szorgalmazzák.

dsc_1143.jpgCsalár Bence „A fenntartható divat kézikönyve” és a “Színfalak mögött – A magyar divat” című könyvek szerzője, aki missziójának tekinti a lokális divatipari szereplők, alkotók láthatóvá tételét, valamint az ökotudatosság meghonosítását a divatiparban. A többszörös szakmai díjnyertes divatújságíró saját felületei mellett szinte az összes hazai divatlapban publikált már az elmúlt tíz évben, miközben a nemzetközi divathetek alakulását személyesen figyeli Milánóban vagy épp Londonban. Emellett a jövő generációjának adja át tudását többek között a METU oktatójaként, valamint a Werk Akadémia divatszakértő képzésének szakvezetőjeként.

Fotók: Panamy
Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3418013158

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása