7 tüneményes karácsonyi gyerekkönyv a Móra Könyvkiadótól
2022. december 20. írta: Talabos Dávidné Lukács Nikolett

7 tüneményes karácsonyi gyerekkönyv a Móra Könyvkiadótól

christmas-books-1637151598.jpg

A karácsony az év legszebb időszaka. Nem véletlen, hogy ilyenkor még inkább fogékonyak vagyunk a cosdákra, a varázslatra és a mesékre, még ha már nem is vagyunk gyerekek. A Móra Könyvkiadó az idén is csodálatos köteteket tartogat az egészen piciknek és a nagyoknak, valamint a gyereklelkű és játszani vágyó felnőtteknek egyaránt.

 

Egészen piciknek:

karacsony_utca_web.png

Karácsony utca:

Ez az óriás leporelló kihajtható oldalakkal egy látványos történetet mesél el, amely egyszerre könyv, díszlet a közös játékhoz és a szoba dísze is lehet. Csodaszép kivitelezésében nemcsak a gyerekek, hanem a felnőttek is gyönyörködhetnek. A történet egy karácsonyi kisvárost mutat be, ahol éppen karácsonyra készülődnek, a boltok fényben úsznak, vannak, akik pedig a fájukat cipelik. Tökéletes ajándék 3 - 7 éves gyerekeknek!

https://mora.hu/konyv/karacsony-utca-orias-leporello-kihajthato-oldalakkal/

Korcsoport:

6+

Kategória:

Foglalkoztatók

Fordító:

Szlukovényi Katalin

Kiadó:

Móra Könyvkiadó

Megjelenés:

2022.

Oldalszám:

12

 

A Betlehemi Kisded

Készségfejlesztő kirakóssal

Az elsősorban 1 és 3 év közötti gyerekeknek szóló készségfejlesztőben a kép kirakása közben a gyerekek nemcsak Jézus születésének történetével ismerkedhetnek meg, hanem készségeiket is fejleszthetik. Karácsony elsősorban Jézus születésének az ünnepe, ezért már egészen pici csemetéinknek is remek ajándék az aranyos rajzokkal készült rövid mondatokat tartalmazó könyvecske, aki pedig szeret kirakózni, annak tökéletes lesz, hiszen a könyv lapjain 5 darab nagyméretű kirakós is található.

 a_betlehemi_kisded_b1_300pixels.jpg

https://mora.hu/konyv/a-betlehemi-kisded-keszsegfejleszto-kirakossal/

Korcsoport:

0-3

Kategória:

Foglalkoztatók

Fordító:

Szarvas Szilvia

Kiadó:

Móra Könyvkiadó

Megjelenés:

2022.

Oldalszám:

10

 

Nagyobbaknak:

Vombat a hóban

Karácsonyi mese 24 fejezetben

Ez a mese az abszolút kedvencem volt. A két német szerző könyve egy igazán aranyos, kedves történet egy kis vombatról, aki találkozni szeretne a Mikulással. Egy igazi karácsonyváró meseregény pontosan 24 fejezettel! Útja során megismerkedik egy kacsacsőrű emlőssel, egy félénk őzzel, egy borzanyukával, egy lékhalásszal és egy jávorszarvassal, utazik repülőn és találkozik egy kutyaszánnal. Szívmelengető, kedves mese fiúknak és lányoknak egyaránt 6 éves kortól.

Korcsoport:

6+

Kategória:

Meseregény

Fordító:

Magyari Andrea

Kiadó:

Móra Könyvkiadó

Megjelenés:

2022.

Oldalszám:

104

vombat_a_hoban_web.jpghttps://mora.hu/konyv/vombat-a-hoban-karacsonyi-mese-24-fejezetben/

 

Nagy játékkönyv - A sárkányok kincse

8 társasjáték

Ez a könyv a sárkányok varázslatos világába repít. A kislányommal a hétvégén igazán boldog órákat szerzett nekünk, 8 féle izgalmas játék közül választhattunk. Mindegyik játék témája a sárkányokkal kapcsolatos, küzdhetünk ellenük is, vagy választhatjuk őket is figurának. A Labirintus, a Sárkánysuli, a Kincses térkép, a Mentsd meg a lovagot!, a Lávafolyó, a Mentsd meg a vikingeket!, A sárkányok kincse és a Mentsd meg a királykisasszonyt! a vikingek világába vezet vissza bennünket. A táblajátékokhoz az utolsó oldalon ki lehet pattintani a játékfigurákat-játékkorongokat, dobókockákat, majd vissza is lehet helyezni őket. Fiúknak és lányoknak is egyaránt kiváló szórakozás 6 éves kor felett a családdal�


a_sarkanyok_kincse_nagy_jatekkonyv_web.jpg

https://mora.hu/konyv/nagy-jatekkonyv-a-sarkanyok-kincse-8-tarsasjatek/

Korcsoport:

6+

Kategória:

Foglalkoztatók

Illusztrátor:

Láng Anna

Fordító:

Liszkay Szilvia

Kiadó:

Móra Könyvkiadó

Megjelenés:

2022.

Oldalszám:

22

 

Michael Ende: A Végtelen Történet

Michael Ende világhírű alkotásának ott a helye mindenki fája alatt. A történeten és a filmen generációk nőttek fel, s még ma is aktuális és ámulatba ejtő mese. Főszereplője Bux Barnabás Boldizsár, aki egy könyvkereskedésben felfedez egy különleges kötetet: A végtelen történetet. A fiú igazi menedékre lel a könyvben, sőt, döbbenten tapasztalja, hogy idővel ő maga is a történet részévé válik, és Fantázia birodalmában kalandozik.

Fiúknak és lányoknak egyaránt ajánljuk, azonban terjedelme miatt azonban a 9 éves korosztálytól felfelé.

 a_vegtelen_tortenet_web.jpg

 https://mora.hu/konyv/a-vegtelen-tortenet/

Korcsoport:

9+

Kategória:

Regények

Fordító:

Hárs Ernő

Kiadó:

Móra Könyvkiadó

Megjelenés:

2022.10.12.

Oldalszám:

480

 

Dawn Casey: Mesék télre

Történetek a világ minden tájáról

Illusztrálta: Zanna Goldhawk

Ez a kötet egy szívmelengető mesekönyv, amivel méltóképpen ünnepelhetjük meg a tél csodáit és a karácsonyt. A mesék a varázslat, a bölcsesség, a csoda és az öröm fényét hozzák el számunkra. Mindegyikük nagyon régi időkben íródott, nemzedékeken átnyúlóan mesélt az állatokról, a természetről, a mindennapi csodákról. Norvégia, Japán, Ukrajna, Lengyelország, Németország, Mexikó, Skócia, Oroszország, Franciaország, Anglia, Grönland, Kína, Görögország és Írország meséi rövidek, minden 6 éven felüli gyermeknek csodálatos perceket szereznek majd.

Korcsoport:

6+

Kategória:

Mesék

Illusztrátor:

Zanna Goldhawk

Fordító:

Szlukovényi Katalin

Szerkesztő:

Weltler Ildikó

Kiadó:

Móra Könyvkiadó

Megjelenés:

2021.

Oldalszám:

96

https://mora.hu/konyv/mesek-telre-tortenetek-a-vilag-minden-tajarol/

 mesek_telire_borito_300pixel.jpg

Ben Miller: Amikor megmentettem a karácsonyt

 Jackson mindent tud a karácsonyról: hogy Karácsony apó szánját repülő rénszarvasok húzzák, hogy a titkos műhelyben az Északi-sarkon manók készítik az ajándékokat, és hogy valamilyen csoda folytán Karácsony apó egyetlen éjszaka képes házhoz vinni az ajándékot a Földön élő összes gyereknek. Csak egyet nem tud: hogyan lett a Karácsony apóból Karácsony apó?

Szenteste aztán a fiú személyesen is találkozik Karácsony apóval, aki elmeséli neki hihetetlen élettörténetét.

Elkezdődik a káprázatos mese egy varázslatos, hófödte tájon, ahol Torvil, a zsugori, boldogtalan manó él, aki nem érti, mi a jó a karácsonyban. Jackson talán egészen más történetre számított, de ahogy Karácsony apó is mondja, az igazán jó mesék mindig meglepőek...

Ben Miller színész és komikus Charles Dickens klasszikusát írja újra, amelyhez Daniela Jaglenka Terazzini készített csodálatos illusztrációkat. A könyv végére senkinek nem marad kétsége afelől, hogy Karácsony apó igenis létezik! Fiúknak és lányoknak egyaránt ajánlom 6 éves kor felett.

 amikor_megmentettem_a_karacsonyt_web.jpg

 https://mora.hu/konyv/amikor-megmentettem-a-karacsonyt/

Korcsoport:

6+

Kategória:

Mesék

Fordító:

Magyari Andrea

Kiadó:

Móra Könyvkiadó

Megjelenés:

2022.

Oldalszám:

296

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4618000416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása