„Ne érdekeljen ki mit mond, vagy milyen akadályok jönnek szembe, csak tegyél az álmaidért”
2022. november 15. írta: Talabos Dávidné Lukács Nikolett

„Ne érdekeljen ki mit mond, vagy milyen akadályok jönnek szembe, csak tegyél az álmaidért”

Közös turnéra indult a Bad Habit és a Nemzeti Hang

4_12.jpg

Nagy öröm számomra, hogy debreceniként egy debreceni zenekar legújabb tevékenységéről számolhatok be. A BAD HABIT egy gimnáziumi zenekarból nőtte ki magát egy aktívan alkotó és koncertező produkcióvá, ami a tagok számára egy olyan alkotó műhely, ahol minden kreativitásukat kiélhetik és az összes felesleges energiáikat levezethetik. Ezért stílusukra jellemző az általuk kreált fúziós hibrid punk, ami néha pop punk, néha popmetál, de van, hogy egészen lírai dalok születnek. A koncertjeikre jellemző ’házibuli feeling’ köré épül munkásságuk, ezt jelzi, hogy az ország szórakozóhelyeinek jelentős részét bejárták már, többek között a Campus Fesztivál Nagyszínpadát is. Olyanokkal léptek már fel, mint a Fish!, Alvin és a Mókusok vagy a Paddy & the Rats. A bandának 2 angol és 1 magyar nyelvű kislemeze van, 2020-ban pedig egy teljes mértékben magyar nyelvű nagylemeze (Forog a kocka) jelent meg, amely többek között a Hammerworld Magazin hasábjait is megjárta. A folytonos kísérletezgetés és a határok átlépése jellemzi ezeket az anyagokat, 2022-ben pedig 4 új dal előfutárként jelenik meg a 2023-as nagylemezről. A zenekar most éppen egy 17 állomásos országos őszi turnén vesz részt a Nemzeti Hanggal, ahol a „Nem érdekel” egy kihagyhatatlan dal lesz a repertoárból. A zenekarral a turnéról és terveikről beszélgettünk.

A Nem érdekel nagyon abszurd dal. A mai világunkat sokan mondják, hogy a közöny uralja, ti így látjátok? Hogy sokakat valóban semmi nem érdekel?

Posta Máté: Érdekes, mert amikor íródott a dal, mi ezt egy motivációval teli üzenetnek szántuk. Azt éreztük, hogy ez a rögös út, amin járunk ez a mi utunk, még ha nem is a legkönnyebb. Ne érdekeljen ki mit mond, vagy milyen akadályok jönnek szembe, csak tegyél az álmaidért. Ez lenne a dal fő üzenete. Csináld, amit szeretsz és a végén elnyered a jutalmad. A nem érdekel kifejezés itt a küzdéssel kapcsolódik össze a mi értelmezésünkben, de persze ez a szép az egészben, hogy bárki bármit láthat bele, ha neki úgy kerek a történet.

2014-ben alakultatok. Hogy tekintetek vissza az elmúlt évekre?

Posta Máté: Hosszú időszak volt, amihez rengeteg emlék köt és talán a legszebb éveink voltak, bár most sem panaszkodunk. Szép visszatekinteni arra, honnan kezdtük és még mindig együtt csináljuk ezt az egészet. A fesztivál fellépések, klubturnék, albumok és stúdiózások mellett olyan élményeket éltünk át közösen, amelyek legjobb barátokká tettek. Emellett persze szakmailag sokat fejlődtünk és reméljük lesz még lehetőségünk tovább fejlődni közösen!

Milyen rockirányzatba sorolnátok magatokat?

Posta Máté: Viccesen szoktuk emlegetni az általunk kreált kifejezést, hogy „fúziós hibrid punk”, ami nyilván csak ránk jellemző, mivel mi találtuk ki, de sok szempontból leíró. Szeretünk kisérletezgetni, stílusokat összevonni, akár csak egy dalrészlet erejéig is, viszont a punk attitűd és az ős motiváló erő, az mégis csak a punk és a rock. Az egyszerűsítés kedvéért punkrocknak vagy poppunknak szoktuk hívni azt az irányzatot, amiben alkotunk.

nem_erdekel_borito.jpgA fotók a Bad Habit zenekar tulajdonát képezik.

A Nemzeti Hanggal terveztek közös dalt?

Posta Máté: Nem volt még róla szó, de nagyon megkedveltük a srácokat és van egy bizonyos dal tőlük, amit mind a hatan kívülről tudunk, pedig a turné előtt nem is ismertük. Annyira beivódott a tudatunkba, hogy lehet csak egy feldolgozással tudjuk kiverni onnan, de közös dal nincs a láthatáron jelenleg.

Mik a terveitek a közeli jövőben?

Posta Máté: Szeretnénk felvenni egy új dalt december-január környékén, illetve közben tart még a közös turné, aminek a turnézáró állomása Budapesten lesz december 16-án az Analog Music Hallban, ahová sok meglepetéssel készül mindkét zenekar. Minden koncertet maximális erőbedobással csinálunk meg és jövő év elején terv szerint jelentkezünk egy új dallal.

Mik a távlati terveitek?

Posta Máté: Jövőre szeretnénk kihozni egy nagylemezt, aminek előfutára többek között a Nem érdekel is. Ezen felül szeretnénk sokat koncertezni, jó bulikat csinálni és nyomot hagyni az emberekben a koncerteken, vagy csak szimplán a dalainkkal.

Van olyan dal, ami már készül és beszélhettek róla?

Posta Máté: Van. Még csak munkacíme van, de december-január környékén vesszük fel és szeretnénk kihozni az év első felében. Része lesz a készülő nagylemeznek és már nagyon várjuk, hogy megmutathassuk a közönségnek.

Nagyon köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk nektek!

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7217979064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása