„Hajnali séta a Margit-hídon”
2023. június 17. írta: Talabos Dávidné Lukács Nikolett

„Hajnali séta a Margit-hídon”

Megjelent a Konyha Harcoshalak című klipje

kony1-e1682343424234.jpg

Rendkívül különleges hangulatú, vágatlan videóklippel jelentkezik a Konyha zenekar. A szövegcentrikus popzenét játszó csapat a dal születésének helyszínére tért vissza: az első verziót ugyanis egy hosszú hajnali séta alatt írta Szepesi Mátyás frontember, ami érintette a mostani klip valódi főszereplőjét, a Margit hidat. A Lehel Olivér által rendezett klip nem tartalmaz vágást, egy különleges pillanatot viszont igen: a dal derekánál kapcsolt ki a közvilágítás, nem hivatalosan is jelezve, hogy az éjszaka véget ért. Mátyással a dal születéséről, a közös munkáról és a nyári tervekről beszélgettünk.
57.jpg

Pontosan hogyan keletkezett a dal?

Szepesi Mátyás: A szöveg lüktetése és bizonyos részei egy házibuliból hazafelé jöttek, a refréné kb egy héttel később. Emlékszem, hogy vasárnap reggel volt, éppen úszni mentem és elkezdtem sorolni a hét napjait egy párhangos énektémával. A telefonomra dúdoltam fel a dallamot. A tudatalatti nagyon fontos azt gondolom, mert amikor nem direktbe, görcsösen akarunk alkotni, akkor születnek a jó ötletek. Ez a dal is így keletkezett, egyszer csak valahogy bekúszott a fejembe. Én mindig a szöveg felől közelítem meg a dalokat, itt sem volt ez másképpen.

A cím nem hétköznapi, könnyen megjegyezhető, ez volt a cél?

Szepesi Mátyás: Igen, ez volt. Fontosak azok a szavak-képek, amik karakteresek és megjegyezhetőek - persze vékony a jég, hogy mi fér bele egy popdalba, de itt vállaltam a kockázatot és még nem szólt meg senki miatta (nevet).

83.jpg

Milyen volt a közös munka Olivérrel? Dolgoztatok már együtt korábban?

Szepesi Mátyás: Igen, már a Hazahaza című dalunkat is vele vettük fel. Nagyon érdekes, hogy ő vágó és velünk viszont szinte mindig vágatlan klipeket készít. Ismét nagyon jó volt együtt dolgozni, nagyon profi a hozzáállása. Persze fárasztó is, hiszen két nap is hajnal háromkor kellett kelnünk, s bát nagyon egyszerűnek tűnik mindössze sétálgatni egy hídon, valójában nehéz, hiszen figyelni kell a ritmusra, egymásra, összehangolni a mozgásunkat. Azt hiszem többé nem tudok úgy végig menni a Margit-hídon, mint előtte.

Miért a Margit-hídra esett a választásotok?

Szepesi Mátyás: Egyrészt mert ez egy nagyon szép híd, másrészt, mert a dal itt keletkezett. Eredetileg a Margit körút lett volna a helyszín, de ez sokkal meghittebb és sokkal látványosabb valljuk című dalunkra.

Hol találkozhat veletek a közönség? Sűrű lesz az évetek?

 Szepesi Mátyás: az biztos, hogy unatkozni nem fogunk, a július és az augusztus is nagyon sűrű. A Konyhával is nagyon sok koncertünk lesz, de már október második hetére is vannak beírva bulik.

A klipp itt nézhető meg:

Nagyon köszönjük az interjút és további sok sikert kívánunk nektek! 

 A fotók a Konyha Zenekar tulajdonát képezik.

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7218145964

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása