Május 5-től fenntarthatósági hetek a Goethe Intézetben
2022. április 30. írta: Kultúrjunkie

Május 5-től fenntarthatósági hetek a Goethe Intézetben

Helyszín: Goethe Intézet, Budapest, Ráday utca 58. Megnyitó: 2022. május 5., 16:00-18:00

Időtartam: 2022. májustól júliusig

A világ túlterhelésének napja, az a nap, amikor az emberiség megújuló erőforrások iránti igénye meghaladja a Föld kínálatát és kapacitását az erőforrások reprodukálására az adott évben, egyre korábban következik be. Így a Föld már nem tudja fenntartható módon reprodukálni erőforrásait. Idén május 4-én Németországban és május 30-án Magyarországon már az egész évre rendelkezésre álló megújuló erőforrásokat fogjuk felhasználni.

A Goethe Intézet Budapest ezért a fenntarthatóság kérdésére összpontosít, és május, június és július hónapokban számos olyan tevékenységet szervez, amelyek segítenek aktívan foglalkozni a témával. Ezt az a meggyőződés támasztja alá, hogy mindannyian hozzájárulhatunk egy fenntarthatóbb élethez.

Május 5-én felavatjuk a Dolgok Könyvtárát. A könyvtárak olyan intézmények, amelyek küldetésüknél fogva inkább a megosztásra, mint a birtoklásra összpontosítanak - és így már eleve az állandó fogyasztás ellen dolgoznak. Ennek megfelelően kínálatunkat most a klasszikus médián túlmutatóan bővítjük: négy tematikus területen - kirándulás/piknik/szabadidő, gyerekeknek szóló szórakozás, közösségi médiaeszközök és csináld magad - olyan termékeket kínálunk, mint például egy longboard, egy diszkógömb vagy egy projektor, amelyekre gyakran csak egy alkalomra van szükség. Mostantól nem kell megvennie ezeket, hanem a szokásos könyvtári kártyánkkal kölcsönözheti ki őket.

Ugyanezen a napon a könyvtárban bemutatjuk a "Felhőtlenül zöld" című installációt is, amely kizárólag újrahasznosított anyagokból áll.

A következő napokban workshopokat kínálunk gyerekeknek és felnőtteknek: A gyerekek újrahasznosított kartonból sárkányokat, újrahasznosított műanyagból űrhajókat és kinetikus robotokat építhetnek. A felnőttek újrahasznosított anyagból függönyöket és napellenzőket készíthetnek.

Az ajánlatot egy internetes dossziéban található érdekességek és egy könyvkiállítás egészítik ki a fenntarthatóság témakörében.

Borítókép: ©Deform
Sajtóinformáció: Klein Judit - Goethe Institut Budapest

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6217820015

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása