Kíváncsi vagy, milyen, ha a művészet és az interaktív élmény találkozik? Itt megtudhatod!
2023. szeptember 26. írta: Kultúrjunkie

Kíváncsi vagy, milyen, ha a művészet és az interaktív élmény találkozik? Itt megtudhatod!

ikono_4.jpg

Negyedik galériáját nyitja meg a Budapest ikonikus sétálóutcáján, a Váci utca 27-ben az IKONO, ahol a művészet és az interaktív élmény találkozik. Az IMMERZÍV tárlat, mint igényes szórakozás, hamarosan meghódítja Európát: a három évvel ezelőtti madridi, valamint a római és barcelonai megnyitót követően, az IKONO most Budapestre szívébe érkezett meg. 

ikono_3.jpg

Képzelj el egy tárlatot, ahol ecsetként használhatjuk a kezünket, hogy fényekkel rajzoljunk a levegőbe. Ahol táncolhatunk konfettieső alatt, vagy belevethetjük magunkat egy óriási labdamedencébe. Az "immerzív élmény" pár évvel ezelőtt még szinte ismeretlen volt. Ma már egy új generációs szabadidős élmény jelzőjeként használjuk, ahol maga a látogató a főszereplő, ahol eggyé válik a művészettel, amely körülveszi. Az „immerzív élmény” úttörője, az IKONO valódi attrakció a helyiek és a turisták számára, ezért minden városban a legfrekventáltabb belvárosi területeken található. 

„Budapest híres a gazdag történelmi múltjáról, csodálatos építészetéről, híres műemlékeiről és pezsgő művészeti életéről. A világhírű múzeumok, a gazdag kulturális tradíciók és a tehetséges művészek miatt is remek választás volt az IKONO számára a magyar főváros. Budapest páratlanul változatos élményszerzési lehetőséget nyújt az itt lakóknak és ide látogatóknak egyaránt. Azért hoztuk el ide az IKONO-t, mert az innovatív művészeti megoldások könnyedén beleolvadnak a városi hangulatba és a galéria remekül kiszolgálja a rengeteg fiatal, család és turista igényét. Akik egy művészeti, de egyben innovatív élményre vágynak Budapesten, az IKONO-t nem hagyhatják ki” – nyilatkozta Fernando Pastor, az IKONO ügyvezetője.

ikono_1.jpg

A látogatók több, mint 10 fantáziavilágban merülhetnek el, ahol az interaktivitás minden lépésnél és mozdulatnál jelen van, ahol 1 óra mintha percek alatt telne el, és ahol a művészet egy immerzív kalanddá válik. A rengeteg élmény közül kiemelhetjük a "Végtelen lámpások szobáját", ahol egy szürreális sétát tehetünk fények és árnyékok között egy varázslatos, időtlen térben; de kihagyhatatlan a "Fény Festés" élmény is, amelyet Pablo Picasso festészeti kísérletei ihlettek. Ezek mellett különböző olyan művészek alkotásait is megtekinthetjük, mint Koketit, Heather Bellino és Kimberly Leahey.

"Az legelső madridi galéria megnyitója óta, az IKONO forradalmasította az értékes szabadidős tevékenységek világát. Izgatottan várjuk, hogyan fogadja mindezt Budapest és Magyarország. Megtisztelve érezzük magunkat, hogy közösen ünnepelhetjük meg fejlődésünk újabb mérföldkövét, a budapesti galéria megnyitását," – tette hozzá Fernando Pastor.

A galéria mindennap látogatható a következő időpontokban a Váci utca 27. szám alatt:

  • hétfőtől péntekig 10 – 21 óráig,
  • szombaton és vasárnap 10 – 22 óráig

 Forrás: Sajtóanyag

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6118222511

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása