Ismét színpadon A tehetséges Mr. Ripley, a Művészetek Völgye első saját előadása
2021. december 01. írta: Kultúrjunkie

Ismét színpadon A tehetséges Mr. Ripley, a Művészetek Völgye első saját előadása

dohigabikepe.jpg

A tehetséges Mr. Ripley színpadi változatát Magyarországon először a Művészetek Völgye mutatta be, a fesztivál első saját előadása dupla teltházzal debütált. A csavaros pszichológiai thriller a közönség nagy örömére most újra színpadra kerül, december 6-án, a 6Színben.

A Művészetek Völgyén mindig is helye volt a színháznak, de csak a 30. jubileumra érett be az az álom, hogy a fesztivál saját színházi előadást hozzon létre. Az idén nyáron bemutatott A tehetséges Mr. Ripley pörgős, összetett, izgalmas - pont, mint a Völgy. Rendezőnek is egy, a fesztiválon szintén jártas tehetséget kértek fel, Csiby Gergőt, míg a zenéért Ember Márk, a jelmezekért Kupi Johanna, a díszletekért pedig Márkus Sándor felelt.

De miről is szól a darab? Egy szép napon a kisstílű szélhámos Tom Ripley-nek az ölébe hullik a szerencse. Egy gazdag hajógyáros megbízza, hogy hozza haza Olaszországból léhűtő fiát, hogy az átvegye az üzletet. Tom csakhamar egy gazdag olasz üdülőhelyen találja magát, tekintélyes apanázzsal a zsebében, és nekilát a feladat elvégzésének. Megkörnyékezi Dickie-t, és hamarosan csakugyan a kegyeibe férkőzik. Egy új világ tárul föl előtte: olyan új életminőség, amely csak keveseké. Tom Ripley úgy dönt, megszerzi magának a kiváltságosoknak ezt a jogát. És ezért képes a végletekig elmenni. Az izgalmas darab amellett, hogy a székhez szögezi a nézőt máig aktuális, társadalmi és morális kérdéseket is felvet, gondolkozásra késztetve a közönséget is: mennyit ér az ember? Meddig mehetünk el, ha a saját boldogulásunk a cél?

A sokrétű, pszichológiai thrillert olyan színészek vitték színre, mint Szántó Balázs, Gazdag Tibor, Antóczi Dorottya, Jerger Balázs, Király Dániel, Bajor Lili, Dino Benjamin és Katona Péter Dániel. Most pedig újra itt az alkalom, hogy a közönség színpadon lássa a darabot, december 6-án, a 6Színben.

Jegyek

Borítókép: Dohi Gabi
Sajtóinformáció: Nagy Kátya

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5016770004

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása