Első magyar nyelvű lemezét jelentette meg a The Pontiac
2021. október 29. írta: Kultúrjunkie

Első magyar nyelvű lemezét jelentette meg a The Pontiac

„Sokat kaptunk ezektől a daloktól és közelebb kerültünk egymáshoz is.”

pontiac_6.jpg

Néha napos, máskor borús mindennapokról, búcsúzásokról és újrakezdésekről mesél a The Pontiac első magyar nyelvű nagylemezén. Premier!

2020 októberében a ’Csak egyetlen lámpa ég’ volt az előfutára az első magyar nyelvű The Pontiac albumnak. Az autentikus amerikai életérzéssel átitatott blues-rock alapokkal építkező csapat két évvel a bemutatkozó anyag megjelenése után váltott át az anyanyelvi dalokra, részint az énekes-szövegíró Nagy Barnabásnak köszönhetően, aki az első hullám során merült mélyebbre a hazai alter világában. Ahogyan korábban fogalmazott, valahogy átkattant az agya és azóta csak magyarul születnek meg benne a szövegek,

Több mint egy évig készült a ’Jöhet velünk bárki’, a dalokat Vastag Gáborral rögzítették a Sounday Stúdióban - Vasti egyfajta mentori és produceri munkát is végzett, ötleteivel jelentősen hozzájárul a végeredményhez. Nagy Barnabás örömmel emlékszik vissza a felvételekre, bár azt is kiemeli, hogy elég sok minden történt a zenekarral azóta, hogy feljátszották a dalokat. „Nagyon szerettem a felvételi folyamatokat, Vastival az egyik kedvenc dolgom dolgozni, és imádom az embereket, akikkel együtt zenélek. Sokat dolgoztunk, sokat küzdöttünk, és sokat kaptunk ezektől a daloktól, és közelebb kerültünk egymáshoz is. Minden perc megérte.”

thepontiac_album_cover_johet-velunk-barki.jpgA tavaly őszi első fecske megjelenése után decemberben kihozták a Szél/Lebegés kétdalos kislemezt, azt követően pedig további három videóklipet, így összesen már hat dalt ismerhet a közönség az új anyagról. Az elsősorban a szövegek nyelvében érezhető irányváltást a szakma és a közönség is meglehetősen jól fogadta: az ‘Az lenne csak szép’ videója már több mint 100 ezer megtekintésnél jár a legnagyobb videómegosztón és játszotta a Petőfi is. A nyár is elég intenzív volt a fiúk számára, felléptek az Aurevoir és a Blahalousiana előtt is - az album két dalában (Hagylak, Altató) a Blahaloisiana billentyűse, Pénzes Máté is közreműködik - és még két állomás hátra van a Margaret Island-del közös turnéjukból. A ma megjelent lemez már minden digitális platformon elérhető, november 5-én pedig élőben is meghallgathatóak a dalok az Instantban – egy speciális műsorral készülnek a fiúk, vetítéssel, vokalistákkal és meglepetés közreműködővel.

És bár most jelent meg az új lemez, pár dal demója máris összegyűlt, egy-két szöveg is körvonalazódott, így valószínűleg nem kell olyan sokat várni egy újabb anyagra sem…

 
Hallgassátok meg a teljes albumot itt:

Sajtóinformáció: Gedeon Andrea - specialneedsmanagement.com

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr916738850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása