Energetizáló tippek a FOREO-tól - Kelj fel a kanapéról!
2021. május 15. írta: Kultúrjunkie

Energetizáló tippek a FOREO-tól - Kelj fel a kanapéról!

foreo_energetizalo_tippek.png

A tavaszi napsugarakkal testünk is ébredezni kezd a hosszú hibernációból. Legtöbbünknek van is mit felpörgetnünk...Fel kell töltenünk a testünket energiával, meg kell szabadulnunk a hosszú és sokszor passzív hónapok során felhalmozódott káros anyagoktól, erősítenünk kell immunrendszerünket és úgy általában, jobb formába hozni testünket-lelkünket. És a jól-lét a bőrünkön is megmutatkozik majd! Hozzuk ki a maximumot magunkból, otthonunk kényelméből, mint egy profi. A svéd beauty-tech brand, a FOREO elhozta a szezon legjobb energetizáló tippjeit!

Ahogy a tavaszi nagytakarítás során kipucoljuk a lakásunkat, hasonlóan érdemes a szervezetünkre is tekinteni. A megtisztulás a hiányzó energiákat pótolhatja! Hogyan kezdjünk hozzá?

1. Lassú felpörgetés

A méregtelenítésnek egy pozitív folyamatnak kell lennie, nem pedig károsnak. Ezért ha először végzünk bármiféle méregtelenítést, ne siessük el és ne is bonyolítsuk túl... Csak egy könnyű étrendre, minőségi hozzávalókra, néhány kiegészítőre és megfelelő testmozgásra van szükségünk. Akár három napig, akár tovább tart a belső tisztítás, akkor is érezni fogjuk az eredményeket.

Extra tipp: Ha nem érezzük magunkat kényelmesen a tisztítókúra során, fáradtak, idegesek vagyunk, akkor a testünk jelzi, hogy valami nincs rendben. Ebben az esetben jobb abbahagyni a folyamatot.

2. Az vagy, amit eszel

Mivel étrendünk fontos szerepet játszik abban, hogyan érezzük magunkat, hogyan nézünk ki, mennyire vagyunk egészségesek, ezért a táplálkozásra egész évben figyelnünk kell, a méregtelenítés során még inkább! Erre az időszakra mindenképp zárjuk ki az étrendünkből az iparilag feldolgozott ételeket, a cukrot és a hústermékeket is. Kerüljön a tányérra rengeteg zöldség, kevésbé édes gyümölcs, például alma, körte és bogyós gyümölcsök. Ezen kívül jöhetnek rostok és magvak, amelyek feldobják a reggeli joghurtot. És persze sok-sok tiszta víz és semmi alkohol.

Extra tipp: Az ayurvéda szerint az egyik legjobb tisztítási technika a száj öblítése olajjal, amely felszívja a káros méreganyagokat. Legalább egy hónapig próbáljunk minden reggel egy kanál olajjal öblögetni. (A kellemesebb íz miatt a kókusz-, vagy a mogyoró olajat érdemes kipróbálni).

3. Életet a bőrnek

Az energia-felpörgetés és méregtelenítés során koncentráljunk a bőrünkre is, amelynek ugyanúgy szüksége van a megtisztulásra és a tápanyag töltekezésre. A hámlasztás is segíthet a megújulásban, amelynek köszönhetően az elhalt hámsejteket eltávolítjuk, helyet adva az új sejteknek.  A LUNA 3 intelligens arctisztító tökéletes a bőr tisztítására; képes eltávolítani a szennyeződések, a faggyú és az elhalt sejtek akár 99,5%-át. A tisztítás mellett feszesít, a bőr tónusát kiegyenlíti és harcba száll a ráncok ellen.

Extra tipp: A megfelelő bőrtisztítás nem csak a smink megfelelő eltávolításáról szól. Gondoljunk rá komplexebb formában. Egy intelligens arctisztító készülék számos bőrápolási megoldást nyújthat, amivel saját magunk kozmetikusává válhatunk, úgy, hogy el sem kell hagynunk a lakást.

4. Mozgás a köbön

A rendszeres sporttevékenység nagyon fontos, hiszen csak így aktiválhatjuk a nyirokrendszerünket, amely segíti a testet a méreganyagok kiválasztásában. Ha még nem része a rendszeres sport az életünknek, akkor a méregtelenítési időszak ideális lehet a starthoz. De legyünk óvatosak.  Nem kell nagy célokat kitűzni, látványos teljesítményeket megfogalmazni, mert attól könnyen elszállhat a kezdeti lelkesedés. Elegendő napi fél óra gyorsabb gyaloglás is kezdetnek.

Extra tipp: Az elfoglaltságaink miatt nehezen találunk olyan sportot, amelyet beilleszthetünk a napi rutinba? Itt a jó idő, munkába menet szálljunk le két megállóval korábban a buszról, és a többit gyalogoljuk le. Minden lépés, minden mozdulat számít!

5. Támogatás a nyirokrendszernek

A megfelelően működő nyirokrendszer egészségünk sarokköve. Ha nem ez a helyzet, testünk különféle jelekkel figyelmeztet a problémára, melynek jelei akár az arcunkon is megmutatkozhatnak. A mindennapi nyirokmasszázs, arcjóga is része lehet napi rutinunknak! A masszázsnak köszönhetően ez a belső rendszer képes aktivizálódni. Ha nem akarunk különféle gyakorlatokat megtanulni, akkor remek partner lehet egy mikroáramos arcfeszesítő, amely képes edzeni az arc és a nyak több mint 65 izmát.

Extra tipp: A nyirokrendszer mellett a kiválasztó szervek közé tartozik a máj, a belek, a vese, a húgyúti traktus és a bőr is. Megfelelő működésüket támogathatjuk úgy is, hogy növeljük az olyan ételek és gyógynövények bevitelét, mint az édeskömény, pitypang (gyökér és levél), csalán, körömvirág, bojtorján, lóhere vagy zsurló. 

Sajtóinformáció: Twincom PR Consultancy

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6016560910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása