Ottessa Moshfegh hátborzongató pszichothrillere már a hazai könyvesboltokban is elérhető
2021. március 08. írta: Kultúrjunkie

Ottessa Moshfegh hátborzongató pszichothrillere már a hazai könyvesboltokban is elérhető

Díjnyertes borzongás magyarul is

ottessa.jpg

A műfaj kedvelőinek nagy örömére, Ottessa Moshfegh lehengerlő stílusú pszichothrillere, az Eileen voltam című regény – a Geopen Kiadó gondozásában - immár a magyar könyvesboltok polcain is elérhető. A horvát és iráni zsidó gyökerekkel rendelkező bostoni írónő első művét 2016-ban nem csak PEN Hemingway-díjjal jutalmazták, de még ugyanebben az évben a Man Booker Prize shortlistjére is felkerült. 

A könyv olvasója a főhős, Eileen világába csöppenhet bele, egy idősebb, éles szemű asszony elbeszélésén keresztül, mely során szép lassan kibontakozik a regény hitchcocki fordulata és annak következményei. 

153276414_3712307368824904_6058256651477113648_o.jpg

A 24 éves Eileen Dunlop élete korántsem nevezhető felhőtlennek. Zsarnokoskodó, alkoholista apjával, és egy fiatalkorúak javítóintézetében végzett lehangoló, nyomasztó munkával terhelve a közelgő karácsony sem tartogat számára túl sok vidámságot. Az őt ért sérelmek, az önbecsülés hiánya és a boldogtalanság nyomasztásában, kilátástalan sorsát ábrándozással igyekszik elviselhetőbbé tenni: egyszer úgyis megszökik innen a nagyvárosba. Erotikus fantáziálásainak tárgya pedig az egyetlen jóképű smasszer, Randy. Majd megérkezik a börtönbe az új nevelési tanácsadó, a ragyogó szépségű, művelt, elegáns és modern gondolkodású Rebecca, aki ránéz az addig láthatatlan Eileenre, észreveszi, barátkozik vele. A lány maga sem érti, elbűvöli a gyönyörű nő és a hirtelen jött barátság. Észre sem vette, hogy még legmerészebb képzeletét is felülmúló bűncselekményben válik akarva-akaratlanul bűnrészessé. 

Fotó: telegraph.co.uk
Sajtóinformáció: Vető Viktória

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2516454828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása