Slow living és könyvadományok: meghekkeli a Black Friday-t a Libri
2023. november 23. írta: Kultúrjunkie

Slow living és könyvadományok: meghekkeli a Black Friday-t a Libri

401851192_736991195136881_272328655434953579_n.jpg

A lelassulásra, az olvasás pozitív élettani hatásaira és a slow living életmódra irányítja a figyelmet az idei Black Friday során a Libri Linczényi Márkó zenész, podcaster, Füredi Júlia szervezetpszichológus és Inzsöl Júlia tartalomgyártó segítségével. Az olvasók e hétvégi vásárlásaiért cserébe pedig vidéki könyvtáraknak adományoz olvasnivalót a Libri.

 

A kereskedők számos fogyasztást ösztönző akcióval készülnek a Magyarországon is egyre népszerűbb Black Friday hétvégére. Bár november utolsó hétvégéjén a Librinél is kedvezménnyel vásárolhatunk, a könyvkereskedő az elmúlt évek több kampányához hasonlóan most is szeretné felhívni a figyelmet az olvasás pszichológiai, pozitív élettani hatásaira, és a Black Friday alkalmából azt üzeni: ellentétben a mértéktelen fogyasztással, a kikapcsolódásra és nyugalomra szánt idő igenis megtérül.

Az akció keretében a Libri november 24-26-a közösségi média oldalain a témával kapcsolatos bejegyzéseket oszt meg, november 25-én, szombaton 15 órától pedig rendhagyó eseményt szervez, ahol a slow living témakörében Linczényi Márkó zenész, podcaster beszélget Dr. Füredi Júlia szervezetpszichológussal,az Elég! – Kiégtem. Most hogyan tovább? című sikerkönyv szerzőjével, valamint Inzsöl Júlia youtuberrel, a Párnacsata podcast műsorvezetőjével. Az esemény célja, hogy hétköznapi kérdésekre szakértő választ kapjanak az érdeklődők. A Libri ÉletMood: Slow Friday programján az ingyenes részvétel regisztrációhoz kötött, az esemény facebook oldalán lehet jelentkezni, ahol egyébként élőben is lehet majd követni a beszélgetést. A szervezők a közönség véleményére és kérdéseire is kíváncsiak, a párbeszédet pedig értékes nyereményekkel honorálják.  

A slow living a fogyasztói társadalommal szembehelyezkedő kezdeményezések gyűjtőneve, amely a mindennapi fogyasztás és a szabadidős elfoglaltságok tudatos átszervezését jelenti, annak érdekében, hogy kevesebb feladattal, tevékenységgel terheljük mentális egészségünket. Ehhez a gondolatisághoz jól illeszkedik az olvasás, amely nemcsak kognitív képességeinket fejleszti, de pozitív élettani hatásait kutatások is bizonyítják. Például a Sussexi Egyetemen végzett 2009-es felmérés, amely szerint már napi fél óra olvasás is 68%-kal csökkenti a stresszt. Ezt a számot erősíti meg a Libri saját felmérése is, amelyet a 20 perc könyvklub kampányt követően készítettek. A program során a Libri 30 napon keresztül naponta legalább 20 perc olvasnivalót nyújtott a közönségnek. A közel 100 000 résztvevő egy része a könyvkereskedő kérdőíves kutatásában is részt vett. A kitöltők 56,5 %-a szerint a kampány során kiegyensúlyozottabb volt, mint az előtt, továbbá 63%-uk nyilatkozott úgy, hogy a program hatására többet tervez olvasni, mint korábban.

 

A Slow Friday esemény mellett mással is készül a Libri az idei vásárlásrohamra: a hétvégi forgalom alapján 10 kisváros könyvtárának nyújt segítséget nagy értékű könyvcsomaggal.

Forrás: Libri Bookline 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7018265885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása