Novemberi újdonságok a 21. Század Kiadótól
2019. november 09. írta: Kultúrjunkie

Novemberi újdonságok a 21. Század Kiadótól

debby-hudson-pnykbrgmgho-unsplash.jpg

A kiadó erre a hónapra is szuper könyvekkel készült nektek. Csekkoljátok, milyen művek mellé érdemes bekuckóznotok az esős őszi estéken.

Rose Tremain: Zene és csend

unnamed_82.jpg

Megjelent!

1629-ben egy fiatal angol lantművész, Peter Claire a dán királyi udvarba érkezik, hogy csatlakozzon az uralkodó, IV. Keresztély zenekarához. Hamarosan megtapasztalja, hogy ezen a helyen a végletek uralkodnak: a zenészeknek a királyi lakosztály alatti, fagyos pincében kell játszaniuk.

Szép arcának köszönhetően a király „angyala” lesz belőle. Szerelemre gyúl a király hűtlen és álnok felesége, Kirsten egyik udvarhölgye iránt. Érdekes belső konfliktust él át: a lelke üdvéért aggódik, miközben a szerelem is hajtja.

Michael Ondaatje: Az angol beteg

unnamed_1_43.jpg

Megjelenés: 2019. november

Ondaatje regénye négy szerencsétlen ember sorsát követi végig, amelyek a második világháború végén egy elhagyatott olasz villában keresztezik egymást.

Hanát a teljes kimerültségbe hajszolta a rengeteg haláleset, és most kényszeresen ápolja az utolsó túlélőt. Caravaggio tolvaj volt – a felismerhetetlenségig összeroncsolódott mindkét keze, így aztán munkaeszköz nélkül maradt. Kip, az indiai tűzszerész a környéken elrejtett aknák és robbanószerkezetek után kutat. A negyedik pedig nem más, mint az angol beteg, akinek a nevét sem ismerik. Az összeégett férfi jelenléte rejtély és provokáció a másik három számára. Izzó villanásokként ragyogják be a könyvet a férfi emlékei, amelyekből kirajzolódnak szenvedései, megmenekülése és az árulás, amelyben része volt.

Peter Benchley: Cápa

unnamed_2_31.jpg

Megjelenés: 2019. november

A Long Island-i nyaralóhely partjainál emberevő cápa tűnik fel. Tart a szezon, az első halálesetet még valahogy sikerül eltussolni, de amint szaporodnak a támadások, nyilvánvalóvá válik, hogy a gyilkos hallal meg kell küzdeni. Hamarosan kiderül, hogy Martin Brody rendőrtisztnek nem a fenevad az egyetlen ellensége...

Tóth Gábor Ákos: Mindörökké Balaton

unnamed_3_26.jpg

Megjelenés: 2019. november

A hazatelepült kanadai magyar „bőrébe bújt” szerző családjával egyre otthonosabban érzi magát az aprócska Balaton-felvidéki faluban. S bár Oaks nem győzi hangsúlyozni, hogy gyűlöli az idillt, - fél, hogy elveszti a nehezen megszerzett harmóniát, - meglepődik, amikor azzal szembesül, hogy Balatonszépe lakói nem kérnek a sikerből, amit felesége a történetük megírásával aratott.

Híre megy, hogy egy kanadai stúdió filmet forgat a regényből, ráadásul éppen a faluban. A helybéliek és a nyaralók tiltakoznak, mert úgy érzik: a produkció áruba bocsátja az élményt, amelyet ők nap mint nap átélnek.

Tolvaly Ferenc: A kivándorló

unnamed_6_12.jpg

Megjelenés: 2019. november

Tolvaly Ferenc regénye egy újabb lélekutazás. Hőse ezúttal Katalónia lenyűgöző kulisszái között keresi önazonosságát, az öncsalás nélküli hitet, a megbékélést és a szeretet igaz útját.

Sándor Budapesten él és alkot. Hatvanadik születésnapján úgy tűnik, minden adott a gondtalan élethez. Amikor váratlanul külföldre hívják vendégelőadónak, megváltozik a világ.

Barcelonában kénytelen szembenézni a kételyekkel és fájdalmakkal, amelyeket gyerekkora óta magában hordoz, és amelyekre korábbi zarándoklatai alatt nem talált választ. 2017 őszén a városban heves indulatokat gerjeszt a katalán elszakadási küzdelem, ami felerősíti Sándor belső szabadságharcát: cserélhet-e hazát őszülő fejjel, elhagyhatja-e családját egy szenvedélyes szerelemért, kezdhet-e tiszta lappal új életet – lemondva a hétköznapok rutinjáról.

Kordos Szabolcs: Restaurant, Hungary

unnamed_7_9.jpg

Megjelenés: 2019. november

Az elmúlt években és napjainkban valóságos gasztroforradalom zajlik Magyarországon, egyre több a Michelin-csillag a hazai konyhaművészet egén. Úgy tűnik, a vendéglősök nemes harcot vívnak a vendégért és a jó minősítésekért a TripAdvisor-on, fegyverük a minőség.

A csúcsgasztronómiában utazó fine-dining éttermeken, a felkapott belvárosi bisztrókon át az ázsiai falatozókig és privát szakácsokig minden helynek, így minden séfnek, pincérnek, tulajdonosnak megvannak azok a történetei, amelyekről inkább hallgatnának.

Hallgatnának, ha nem faggatta volna ki őket Kordos Szabolcs, akinek már számos szakma féltve őrzött titkaihoz sikerült közel férkőznie, hogy elmesélje ezeket a hol fájón, hol szórakoztatóan igaz történeteket azoknak, akik kíváncsiak a papírmasé világ másik oldalára.

Kordos Szabolcs: Eszem-iszom, Hungary

unnamed_1_12.png

Megjelenés: 2019. november

Miként válik a konzerv töltött káposztából luxuséttermi főfogás? Mi hever a tányérunkon valójában és egyáltalán: hogyan került a csizma az asztalra?

Az Eszem-iszom, Hungary Kordos Szabolcs nagy sikerű Hungary-sorozatának 4. darabja. Most változatlan szöveggel, új borítóval jelenik meg a sorozat legújabb, 8. kötete, a Restaurant, Hungary kiadásával egy időben.

Első osztályú éttermek, lángososbódék, késdobálók és trendi bárok kulisszatitkairól rántja le a leplet. Tartson velünk ezen a különleges utazáson, ismerje meg a vendéglátósok trükkjeit, történetét és nem utolsósorban azt, hogyan élnek túl bennünket, nem éppen problémamentes vendégeket!

Amy Gentry: Aki utoljára nevet

unnamed_8_9.jpg

Megjelenés: 2019. november

A stand-up hagyományosan a férfiak világa - Dana Diaz mégis ebben a közegben próbál szerencsét. Összebarátkozik egy hajthatatlan programozóval, Amandával, akinek szintén a férfiak között kell helytállnia. Dana bizalmába fogadja a lányt és elárulja, hogy nemrég zaklatás áldozatává vált.

Elhatározzák, hogy megtorolják a sérelmeket egymás zaklatóin, hasonlóképp, ahogy az Idegenek a vonaton című Hitchcock-klasszikusban látták. De a bosszú édes szertartásába Dana számára más élmények is vegyülnek: a csalás, a paranoia és a bizalmatlanság olyan személyiségvonásait csalja elő, melyekről maga sem tudott. Úgy tűnik, a bosszúért komoly árat kell fizetnie...

Bobby Hall: Szupermarket

unnamed_31.png

Megjelenés: 2019. november

Flynn teljesen besült: depressziós, nemrég kidobta a barátnője és otthon lakik az anyukájával. Úgy volt, hogy a szupermarket majd mindent megváltoztat. Normális munkahely, állandó bevételi forrás. A munka nem is munka igazán, ha ezáltal megmentheted önmagadat. De a dolgok nem éppen olyanok, ahogy ez az árukkal megrakott polcsorok közül látszik.

Flynn egyik nap egy bűntény helyszínére érkezik meg a munkába és hirtelen az egész világ összeomlik körülötte. Titkok bukkannak fel elkínzott elméje mélyéről. Márpedig Flynn nem hajlandó arra, hogy válaszokat keressen a szupermarketben. Hiszen van ott valami, ami úgy tűnik, éppen őt keresi...

 

Leadkép: Debby Hudson (Unsplash)

Forrás: 21. Század Kiadó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr315299364

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása