Nyári könyvújdonságok a 21. Század Kiadótól
2019. július 21. írta: Kultúrjunkie

Nyári könyvújdonságok a 21. Század Kiadótól

reading-925589_960_720.jpg

Nem tudod, milyen könyvet pakolj el magaddal a nyaralásra, vagy a strandra? Segítünk!

Adrian McKinty: A lánc

Megjelent!

1_10.jpg

Épp most tetted ki a gyerekedet a buszmegállóban.

Egy pánikba esett vadidegen hív a mobilodon.

A gyerekedet elrabolták.

Az idegen közli, hogy az ő gyerekét is elrabolta valaki. A gyerekedet csak úgy kaphatod vissza, ha 24 órán belül elrabolod valaki másét.

A gyerekedet csak akkor engedik szabadon, amikor a következő áldozat szülei elrabolnak egy újabb gyereket.

Ami ennél is fontosabb, teszi hozzá az idegen, ha nem rabolsz el egy gyereket vagy a láncban soron következő szülők nem teszik meg ugyanezt, a gyereked meghal.

Mostantól te is A LÁNC része vagy.

Dean Koontz: A tiltott ajtó

Megjelenés: 2019. augusztus

2_14.jpg

„Újraírjuk a játékszabályokat: a játszma maga az ország, az egész világ, a jövőnk. Összetörjük Jane szívét, de ami még fontosabb: az akaratát is megtörjük.” 

A legjobb FBI ügynökből üldözött lett, az ország legkeresettebb szökevénye. Egyedül Jane Hawkon múlik, mi lesz a nemzet sorsa: megmarad-e a szabadság, vagy mindenkit rabigába dönt a nagyhatalmú, titkos társaság és az általuk alkalmazott agyirányítási technológia.  Jane profi túlélőként magasfokú taktikai módszerrel felvértezve száll harcba. Igazságot akar tenni, és végül sikerül hatalmas csapást mérnie az alattomos bűnszövetkezetre.

Sean Smith: Ed Sheeran

Megjelent!

3_9.jpg

Egyetlen dal volt, amely mindent megváltoztatott – és amelyben Taylor Swift keze is benne volt egy kicsit.

Ed Sheeran tizenegy évesen, Eric Clapton játékát hallva vásárolta meg az első gitárját, és onnantól kezdve éjt nappallá téve gyakorolt a hangszerén. Nem sokkal később azt is eldöntötte, hogy énekes és dalszerző lesz, bár akkor még szinte nem is tudott tisztán énekelni, egyelőre saját szerzeménye sem volt. Mígnem tizenhárom éves korában a szobájában felvett egy teljes albumot… Amikor ismert ember lett, nehezen tudta kezelni, hogy az egész világ a lába előtt hever, de aztán megismerkedett egy lánnyal a szülővárosából, és ketten megtalálták a boldogságot. Ed bámulatos utat járt be, amelynek során a szégyellős, dadogó kisfiúból globális jelenség lett, aki kerüli a felvágós showmankedést. Ed Sheeran jelenleg a világ legsikeresebb szólóművésze: nincs még egy olyan sztár a világon, mint ő: Ed maga az inspiráció.

Marina Chapman–Vanessa James–Lynne Barrett-Lee: A lány, akinek nem volt neve

Megjelent!

4_10.jpg

Megdöbbentő történet az elveszett gyermekről, aki túljutott a megpróbáltatásokon akár a dzsungelben, akár az utcán nyomorogva, hogy aztán visszatérjen a korábbi életébe.

1954-ben egy távoli, dél-amerikai faluból elraboltak egy négyéves kislányt. Marina Chapmant az otthonából ragadták el, aztán sorsára hagyták a kolumbiai dzsungel mélyén. Csoda, hogy életben maradt.

Két nappal később a rettegő és éhező kislány ráakadt egy csapat csuklyásmajomra, és ösztönösen utánozni kezdte a viselkedésüket. Ugyanazt ette, amit a majmok, ugyanúgy viselkedett, mint furcsa barátai.

Marina öt évig élt a majmok között, ezalatt állatias vonásokat vett fel: nem beszélt, levetkőzte gátlásait, nem tekintette embernek önmagát, és az emberi közösség szabályai helyett a majomcsalád normáit követte.

De ez még csak a kezdet volt szenvedéseinek és kalandjainak sorában…

Dorothea Benton Frank: Első feleségek klubja

Megjelenés: 2019. július vége

6_6.jpg

Leslie és Wesley a hatvanadikat tapossák. Lányuk apa nélkül neveli gyermekét, sikertelen ingatlanügynök, fiuk egy szekta tagjaként próbálja megváltani a világot. Egyik barátjuk megözvegyült és egy feltűnően fiatal nő mellett kóstolgatja az élet örömeit, másik barátjuk pedig elválik feleségétől - ő is egy Barbie mellett köt ki. Úgy tűnik, fenekestől felfordult a világ...

Nyílnak-e új utak életünk utolsó éveiben? Újrakezdhetjük-e volt iskolatársunk oldalán? Átélhetjük-e a korábbi nagy, beteljesületlen szerelmeket idősebb korunkban? Vagy épp egy fiatal latin táncos oldalán találjuk meg a boldogságot? Létezhet-e barátság két ember között, miután elváltak? Átvállalhatjuk-e gyerekeinktől nagyszülőként unokáink nevelését? Elvárhatjuk-e a fiataloktól a felelősségteljes, felnőtt életet, ha azt sem tudjuk, a sajátunk merre tart?

Rena Olsen: Veled, mindörökké

Megjelenés: 2019. július

7_6.jpg


Könnyű belezuhanni egy új kapcsolatba és elhinni, hogy végre megtaláltuk az igazit, de kilépni belőle – nem mindig egyszerű…

Julia épp túljutott egy fájdalmas szakításon és a munkahelyén is egyre több feladatnak kell megfelelnie. Úgy érzi, sodródik és egyik napról a másikra próbál túlélni.

Berobban az életébe Bryce, a férfi, aki tökéletesnek tűnik. Jóképű, sármos, magabiztos, kiegyensúlyozott – a legjobbat hozza ki Juliából és azonnal leveszi a lábáról figyelmességével, gyengédségével. Bryce családja és felekezete is a tökéletes család boldog jövőjét ígéri.

Csakhogy ez nem egy tündérmese: Julia apránként elszigetelődik a munkájától, a barátaitól és rádöbben, hogy az élete egyre inkább börtön. Nincs más választása: menekülnie kell…

 

Forrás: 21. Század Kiadó

Lead kép: Pixabay

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr4314973748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása