Tompos Kátya főszereplésével jön a magyar Bridget Jones naplója színházi adaptációja
2023. december 12. írta: Barna Borbála

Tompos Kátya főszereplésével jön a magyar Bridget Jones naplója színházi adaptációja

plakat.jpg

Nagy Eszter „Naugye” és „Már megint... Naugye” című regényeit Tompos Kátya főszereplésével állítják színpadra a gödöllői Művészetek Házában december 14-én. Az intim, valós és merész irodalmi est zenéjét a Lóci játszik frontembere, Csorba Lóci szerezte és adja elő.

Nagy Eszter 2021-ben adta ki első naplóregényét „Naugye” címmel, melyben szarkasztikusan, de közben elképesztő nyíltsággal mesélt a családjáról, a munkájáról és a szerelmi életéről – egyszóval az életéről és annak hullámhegyeiről, völgyeiről. A folytatás, a „Már megint... Naugye” egy évvel később jelent meg, most pedig érkezik a könyveket feldolgozó zenés-irodalmi est december 14-én a gödöllői Művészetek Házában Tompos Kátya főszereplésével. „Elmondhatatlanul boldog vagyok, és nagyon hálás, hogy megvalósul egy álmom! Ezek nem ’csak’ könyvek, hanem az életem egy részét jelentik” – meséli Eszter. „Tompos Kátyát fantasztikus színésznőnek tartom, és kifejezetten büszke vagyok rá, hogy ő fog engem alakítani a színpadon! Egészen meghatódtam, amikor először hallottam a mondataimat az ő szájából!” – teszi hozzá a szerző, aki aktívan részt vett a kötetek színpadra adaptálásában.

„A darab végül a két kötetből lett összeválogatva. Elég nehéz feladat volt kiválasztani a fejezeteket, hiszen számomra mindegyik sokat jelent. De húzni kellett egy határt, hogy mi fér bele egy előadás játékidejébe” – árulja el Eszter. A rendező, Seres Tamás megkérte őt arra is, egészítse ki a már meglévő részeket néhány újjal, írjon a férfiakhoz, illetve a gyermekeihez fűződő viszonyáról. A direktor azt mondja, meglepte őt az a nyers irodalom, amit Eszter képvisel. „Meghatott ez az őszinte, vallomásszerű stílus, és annak letisztultsága” – emeli ki Tamás. „Nem egy történetet, inkább hangulatokat szeretnénk átadni a nézőknek, a zene és a tánc viszi majd magával őket” – fejti ki. „Olyan lesz, mint egy meditatív jellegű, színpadra tett hangoskönyv.” Az irodalmi este zenéjét a Lóci játszik frontembere szerezte és adja elő: Tamás szerint, Csorba Lóci dalszövegeire jellemző felszabadultság tökéletesen ellenpontozza az Eszter által írt megnyilatkozásokat. „Persze ugyanarról beszélnek, csak más nyelven.”

Facebook-esemény
További információ, jegyek

A Művészetek Háza Gödöllő bemutatja:

Naugye,
avagy lányok, lányok, fiúk, fiúk, gyerekek; szerelmek

Nagy Eszter hasonló című könyve alapján,
- az író szerepében felolvas: Tompos Kátya
zene, élőben: Csorba Lóránt és csapata
tánc, koreográfia: Feledi János - Feledi Project
grafika, vetítés: Szabó Évu
szerkesztő-picit dramaturg- rendező: Seres Tamás

Vágyak, táncok, zenék és sok naplórészlet, Nagy Eszter hasonló című műve alapján.

A programot/előadást a Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatja.

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1418279517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása