„Az az álmunk, hogy minél tovább tudjuk ezt csinálni”
2016. augusztus 24. írta: Barna Borbála

„Az az álmunk, hogy minél tovább tudjuk ezt csinálni”

14040200_10210549197552556_5684555814608280925_n.jpgImmár 10 éve, hogy MC Columbo (Kéri András) a Brains csapatát erősíti. Magyarország legsikeresebb elektronikus zenét játszó koncertzenekarának frontemberével a jubileumi év alkalmából a Kultúrjunkie a Campus Fesztiválon beszélgetett a kezdetekről, fesztiválokról és a jövőbeli tervekről.

Idén 10 éve, hogy csatlakoztál a Brains-hez. A jubileumi év tiszteletére mesélnél arról, hogy hogyan találkoztál a zenekarral?

MC Columbo: Annak idején a Kultiplex-ben zenéltünk Senáékkal Gimmeshot néven. Ott volt csütörtökönként egy klubesténk. Az akkori Brains tagok lejöttek egyszer bulizni, és a DJ set után odajöttek, hogy nem lenne-e kedvem közösen csinálni valamit – akár csak 1-1 szám erejéig. Eredetileg úgy csatlakoztam a zenekarhoz, hogy egy nyár alatt egy pár buliba elmegyek velük, és készítünk pár számot. Aztán végül kicsit hosszabbra nyúlt az együttműködés. (mosolyog)

Az Irie Maffia és a Brains zeneileg két külön világ. Mi fogott meg bennük, miért állnak közel Hozzád?

MC Columbo: Nagyon szeretem az elektronikus zenét, a drum and bass vonalat. A Brains ezért a szívem csücske. Az Irie Maffiát pedig együtt csináltuk Senával, Dermottal és Jumo Daddy-val – ott inkább a reggae vonal dominált, főleg a kezdetekben. És az a másik nagy szerelmem.

Mi a kedvenced a fesztiválszezonban?

MC Columbo: A Campus Fesztivál! (mosolyog) Szeretem a családias fesztiválokat. A Campus Fesztivál ebből a szempontból - viccen kívül - a nagy kedvencem.  Szeretem azt, hogy ki tudok menni az emberek közé, szembejönnek velem ismerősök. Arcról sok mindenkit felismerek már a közönségből. Nem szeretem, ha akkora léptékű egy fesztivál, hogy nem lehet már átlátni, vagy egyik helyről eljutni a másikra. A Fishing On Orfű, a Campus Fesztivál, a VOLT Fesztivál – ezek a nagy kedvenceim.

14034748_10210549198512580_8337283057260661020_n.jpg

Számos nemzetközi előadóval dolgoztatok már együtt (Sian Evans, Dynamite MC, Topcat, Tenor Fly). Van még tervben ilyen együttműködés?

MC Columbo: Sian Evans (a Kosheen énekesnője) nagyon szorgalmazza, hogy csináljunk még együtt dalokat, úgyhogy vele valószínűleg lesz még közreműködés. Illetve ebben az évben megjelenik egy közös dalunk valakivel, akivel még nem dolgoztunk együtt, de az ő nevét egyelőre nem árulom el!

Van még olyan zenekari álom, amit nem értetek el?

MC Columbo: Most már inkább az a cél, hogy meg tudjuk tartani ezt a pozíciót. Szeretnénk fenntartani az érdeklődést, és a közönségünket. Az az álmunk, hogy minél tovább tudjuk ezt csinálni.

Mivel készül a Brains az év második felére?

MC Columbo: A nyarat egy nagyszabású koncerttel fogjuk zárni a Budapest Parkban szeptemberben. A fesztiválszezon után mindig jön egy őszi klubturné, amikor körbejárjuk a nagyobb magyarországi klubokat – ez idén is így lesz. Emellett pedig készítjük az új dalokat. Most nem nagylemezben gondolkodunk, hanem különálló számokban. 2 vagy 3 Brains szám is meg fog jelenni.

 

Képek:facebook.com/BRAINSBAND

Az interjút készítette: Barna Borbála

 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3811649560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása