Foals, Crystal Fighters – avagy nagyágyúk a Parkban! |Koncertajánló|
2016. augusztus 05. írta: Kászon Tomi

Foals, Crystal Fighters – avagy nagyágyúk a Parkban! |Koncertajánló|

13697183_943277109131308_2000495383779353120_n_1.jpgAugusztus 17-én hatalmas indie-party lesz a város legnagyobb szabadtéri szórakozóhelyén.

A VOLT és a Sziget fesztiválos fellépések után ismét hazánkba látogatnak az indie zene császárai, azaz a Foals együttes. A 2015-ös album megjelenés után a rajongók örömére ismét a nyakukba vették a világot. Augusztusban az európai turnéjuk elején láthatjuk őket a Budapest Park nagyszínpadán.

Mit kell tudni róluk?

Foals egy oxfordi math rock, dance-punk együttes, 2008-ban jelent meg debütáló albumuk, Antidotes címmel.

A dobos, Jack és az énekes, Yannis gyerekkori barátok. Együtt zenéltek a The Edmund Fitzgerald nevű együttesben, de túl komolynak találták a hangzást, valami kevésbé gépies zenét akartak csinálni, ezért 2005-ben feloszlottak.

Debütáló albumuk nagy sikert aratott, az NME a 2008-as év ötödik legjobb albumának választotta. 2007 óta rendszeresen láthatóak az MTV-n. Több klipjük is előkelő helyezést ért el a listákon (Hummer, Mathletics, Balloons, Cassius, Red Socks Pugie, Olympic Airways).

Második, Total Life Forever című albumuk által szélesebb rétegekhez jutott el zenéjük. Olyan nagy sikerű számok találhatóak rajta, mint a Spanish Sahara, vagy a Miami.

2015-ben jelent meg legújabb nagylemezük What Went Down címmel.

A 17-i este másik neves fellépője a brit Crystal Fighters zenekar lesz. A banda alternatív indie és szintipop egyvelegét játssza a koncertjein. És van egyfajta különleges hangulat, ami csak és kizárólag az ő fellépéseiken tapasztalható. Már csak ezért is érdemes lesz meghallgatni őket.

Mit kell tudni róluk?

Tradicionális-akusztikus baszk zenei elemek, kásás basszus alapok és euforikus elektronikus hangok a lazulós chillwave tájakról, valamint a tempósabb dubstep-electro frontról. Ezekkel az asszociatív elemekkel lehet felcímkézni a londoni Crystal Fighters szabad ötleteinek jegyzékét, mely annyira komplex és annyi megkapó zenei stílusjegyet foglal magában, hogy jelenleg nincsen párja az alternatív tánczenei univerzumban. Paul Lester, a Guardian újságíróját idézve minden bizonnyal ilyen zenéket játszanának egy baszk kisváros lakói a századfordulón, ha egy időutazó felszerelné őket a huszonegyedik századi hangszerarzenállal.

Jegyvásárlás

Facebook esemény

 

Fotó: Budapest Park

Szövegek forrásai: https://hu.wikipedia.org | sziget.hu

 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr768987168

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása