BRÉKING: A finn Mikulás kapcsolja fel a karácsonyi fényeket az Aria Hotel Budapestben
2023. november 13. írta: Kultúrjunkie

BRÉKING: A finn Mikulás kapcsolja fel a karácsonyi fényeket az Aria Hotel Budapestben

vNyári Károly adventi koncerttel nyitja meg az ünnepi időszakot az Aria Hotel Budapestben

_bie7834.jpg

Nyári Károly egy év után adventi koncerttel tér vissza az Aria Hotel Budapestbe, hogy egy bensőséges koncertélményt nyújtva hangolja a hallgatókat az ünnepekre. Ezúttal Nyári Aliz és Nyári Edit is fellépnek édesapjukkal, majd a koncertet követően, a Prima díjas művész felkapcsolja a karácsonyi fényeket a hotel ikonikus épületén. Ebben az ünnepélyes pillanatban idén nem más csatlakozik hozzá, mint a valódi Mikulás, vagy ahogy a finnek ismerik, Joulupukki.

A szállodában az idei évadban is folytatódnak a londoni Royal Opera House-ból az élő opera- és balett közvetítések, az ünnepek alatt újra vetítik A diótörőt, mely csodálatos, korhű díszleteivel és jelmezeivel a klasszikus balett mű egyik leghagyományosabb, legpazarabb feldolgozása. 

Az Aria Hotel Budapest szűk körű koncerteknek teret adó aulájában, a Café Lisztben tavaly Nyári Károly és Nyári Aliz nyitotta meg azt a koncertsorozatot, melyben az elmúlt évben nemzetközi hírű művészekkel találkozhatott a közönség. Ugyanebben a sorozatban idén november 30-án az ünnepvárás időszakának kezdetén csendülnek fel újra Nyári Károly saját slágerei és a könnyűzene klasszikussá nemesedett, nosztalgikus emlékeket idéző örökzöld melódiái. Igazi családi örömkoncertnek lesznek a hallgatók fültanúi, hiszen a művész két lánya, Nyári Aliz és Nyári Edit a koncert meghívott fellépői, akikkel gyönyörű duett dalok is elhangzanak az igényes zene kedvelőinek örömére. 

Különleges meglepetésben is része lesz a koncertre látogató közönségnek, hiszen egyenesen Észak-Finnországból a Lappföldről érkezik Joulupukki, az igazi finn Mikulás, hogy örömet szerezzen azoknak, akik hisznek benne. A koncert alkalmával Joulupukki és Nyári Károly a hotel karácsonyi fényeit ünnepélyesen felkapcsolva jelzi az adventi időszak kezdetét.

A Mikulással hollandiai fellépésem alkalmával, Amszterdamban  ismerkedtünk meg több évvel ezelőtt. Örülök, hogy idén újra találkozhatunk - mondta el Nyári Károly.

_bie8427.jpg

A különleges koncert mellett decemberben a szálloda magas szintű hang- és vetítéstechnikával felszerelt mozitermében folytatódnak a londoni Royal Opera House idei évadának előadásai A diótörő című balett produkcióval. A Royal Ballet előadásában látható műholdas közvetítés felvételét a szálloda december 16. és 30. között tűzte műsorára reggel 11:00 órai kezdettel. A közvetítések alkalmával a nézők színházi látcső nélkül, közelről élvezhetik az előadásokat akár a szállodában elfogyasztott reggelit követően. 

New York-i Library Hotel Collection-höz tartozó Aria Hotel minden részletében a zenének hódol. Az épület négy zenei szárnyát a jazz, opera, klasszikus és könnyűzenének dedikálták, 49 szobájának mindegyikét egy-egy zenei legenda öröksége fémjelzi, a 302-es szoba például Csajkovszkij emlékét idézi meg. A szállodának saját zeneigazgatója van Magyar Kornél személyében, aki kiemelten foglalkozik a magyar és nemzetközi zenei intézményekkel és előadóművészekkel való kapcsolat építésével. Részben ennek köszönhető, hogy a földszinten található Café Liszt tükörtermének felületeit a világ leghíresebb muzsikusai látták el kézjegyükkel: Anna Netrebko, Gregory Porter, Lenny Kravitz, Hans Zimmer, Rita Ora, hogy csak néhányat említsünk. A hotel klasszikus zenei szárnyának tiszteletbeli zenei kurátora Fischer Iván, az opera szárnyé Rost Andrea, a kortárs zenei szárnyé pedig Rúzsa Magdolna. A zenei tematikájú szálloda koncertsorozatában az elmúlt évben olyan nemzetközileg elismert muzsikusokat hallhatott a közönség mint Bogányi Gergely aki Clara Dent-Bogányival és Bogányi Bernadettel lépett fel, Rost Andrea és a Hot Jazz Band, valamint a chicagói jazz zenész, Patricia Barber. 

További részletek:

Nyári Károly - Adventi koncert 

2023. november 30. csütörtök 20:00 óra
Meghívott fellépő: Nyári Aliz és Nyári Edit

Jegyek itt 

The Royal Ballet - A diótörő

2023. december 16., 17., 23., 26., 27., 28., 29., 30. 11:00 óra

Jegyek

A Royal Opera House mozis évadainak kelet-közép-európai kizárólagos terjesztője a Pannonia Entertainment.
Cím: Café Liszt, Aria Hotel Budapest, 1051 Budapest, Hercegprímás u. 5.

Forrás: Zerocom

Nyitókép: Bielik István

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1018257827

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása