Közös szavalással döntenek tabukat a magyar sztárok: A mentális egészség mindannyiunk ügye!
2023. október 12. írta: Kultúrjunkie

Közös szavalással döntenek tabukat a magyar sztárok: A mentális egészség mindannyiunk ügye!

coverkep.jpg

A Mélylevegő Projekt büszkén mutatja be legújabb kezdeményezését, egy különleges videót, amely Szabó Lőrinc „Az Egy álmai” című versének szavalásával hívja fel a figyelmet a mentális egészség fontosságára. A videó október 10-én, a mentális egészség világnapján került bemutatásra.

A videóban több mint 20 magyar híresség vesz részt - köztük Tóth Andi, Vecsei H. Miklós, Pumped Gabó, Tóth Vera és Győzike - akik közösen szavalják el a mély és érzelmekkel teli verset, hogy felhívják a társadalom figyelmét a lelki egészség fontosságára és a mentális egészségügyi problémákra. A kezdeményezés célja, hogy csökkentse a mentális betegségekkel szembeni stigmát, és ösztönözze az embereket arra, hogy beszéljenek nyíltan érzéseikről és tapasztalataikról.

„A mentális egészség olyan terület, amely mindannyiunk életét érinti, közvetlenül vagy közvetve. A Mélylevegő Projekt célja, hogy elősegítse a párbeszédet és a tudatosságot ezen a területen, ezzel a videóval szeretnénk erős üzenetet közvetíteni a társadalom felé” - mondta Pető Dorina és Juhász Bettina, a Mélylevegő Projekt társalapító pszichológusai.  Pálovics László a projekt társalapító grafikusa, a videó vágója ezzel egészítette ki: „Ez a fajta közösségi összefogás azt is üzeni, hogy bármennyire is különbözőek vagyunk, mindig több köt össze minket, mint amennyi szétválaszt.”

A videó elérhető a Mélylevegő Projekt hivatalos Facebook, Instagram, Tiktok és Youtube platformján. Mindenkit arra biztatnak, hogy nézze meg, ossza meg, és csatlakozzon hozzájuk (nem csak a mentális egészség világnapján!), hogy együtt támogathassuk egymást és a hírességek mellé beállva felhívjuk a figyelmet a mentális egészség fontosságára.

A Mélylevegő Projekt

A Mélylevegő Projekt egy elismert pszichológiai és mentális egészségügyi kezdeményezés, melyet egyetemista hallgatók alapítottak több mint három éve, akik mára már okleveles pszichológusok. A projekt célja, hogy a pszichológiai ismereteket mindenki számára elérhetővé és érthetővé tegye, áthidalva ezzel a szakadékot a szakemberek és a laikusok között. A Mélylevegő Projekt kizárólag szakmai, tudományosan megalapozott tartalmakat kínál, melyeket úgy kommunikálnak, hogy azok bármilyen előképzettség nélkül is tökéletesen érthetőek legyenek. A projekt nem csak szavakban, hanem tettekben is elkötelezett: kiadtak két könyvet, terveztek két ruhakollekciót, és megrendeztek egy fotókiállítást, mind a mentális egészség fontosságának népszerűsítése érdekében. A csapat eddigi munkáját sikeres együttműködések és többezer példányszámban eladott könyvek igazolják, melyek során a mindennapokban 130.000+ emberhez juttattnak el ingyenesen hiteles és érdekes információkat, együttműködve olyan neves partnerekkel, mint a Telekom, Samsung, Henkel, Volánbusz Zrt., Budapesti Közlekedési Központ, Forbes Hungary, Janssen-Cilag Zrt., Answear.hu.

Forrás: Mélylevegő Projekt 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5718233547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása