Imádnivaló színek - Ezekkel az árnyalatokkal színesítsd otthonod 2024-ben!
2024. április 15. írta: Kultúrjunkie

Imádnivaló színek - Ezekkel az árnyalatokkal színesítsd otthonod 2024-ben!

A lágy baracktól a dinamikus kékig

53639533947_8dde2d259e_o.jpg

Míg 2023-at a Viva Magenta merész bíborvörössel fémjelezték, addig az idei évben egy lágy, narancsos árnyalat a tuti befutó. Valószínűleg te is találkoztál már a Peach Fuzz, azaz barackrózsaszín árnyalattal a legtöbb ruhaboltban, drogériában, vagy akár a manikűrösödnél. Ez a lágy, meghitt árnyalat könnyen beépíthető a belső térbe is, de 2024-ben további 4 szín uralja a design világát - így akkor is lehetsz trendi, ha nem festenéd barackrózsaszínre a nappalit!

53640750909_e2bdc8eb0d_o.jpgPeach Fuzz

A Peach Fuzz árnyalat például festéssel, virágcserepekkel, vázákkal és textíliákkal is könnyen beépíthető a belső térbe. A párnák, a légies függönyök, az ágynemű, a szőnyeg és az asztalterítő is kellemes hangulatot teremt. A pihe-puha takarók, szőrmék vagy tollas kiegészítők szintén ideális választásnak bizonyulnak, összebújásra és pihenésre invitálnak.
A bútorokon megjelenő színnel sem rontasz el semmit. Ellenkezőleg! Egy fotel az olvasósarokba, egy étkező- vagy kerti szék, egy kárpitozott ágytámla vagy egy egész kanapé - mind gyengédséget visz az otthonodba.

A Peach Fuzz jól működik semleges vagy földszínekkel, de szép kontrasztot alkot az élénk zöldekkel, kékekkel és rózsaszínnel. Az anyagok tekintetében fával, fémmel, betonnal és műanyaggal is jól működik.

Limitless

Míg a Pantone a barackrózsaszín árnyalatot szavazta meg 2024-re, addig a Primalex és Balakryl festékmárkákat is magában foglaló PPG vállalat a Limitless pasztellszínt határozta meg az idei évre. Ez egy semleges, meleg, mézes bézs árnyalat, amely lágy pasztellszínekkel és merészebb árnyalatokkal is kombinálható. A népszerű fekete és sárgaréz fémekkel, valamint az ezüst és bronz kivitelekkel is jól működik.

Upward

A következő 2024-es szín az Upward. Ez egy nyugtató kék szín, szürke alaptónusokkal, amely melegebbnek tűnik, mint más kék árnyalatok. Nem az a célja, hogy elnyomja a belső teret, hanem inkább a nyugalom és a harmónia érzetét kelti.

Jól kiegészíti a világosabb és sötétebb földszíneket, például a bézst, a szürkét, a sötétkéket, a barnát, de a zöldet és a terrakottát is. A kiegészítőkön éppúgy működik, mint nagyobb felületeken - például egész falfestésként vagy konyhaszekrényeken is.

53640408296_5df4fdb521_o.jpg

Blue Nova

Ez a kozmikus kékesibolya szín inspiráló, friss és kalandra hív. Biztosan nem fog csak úgy beolvadni a beltérbe, ezért olyan elemeken használd, amiket ki szeretnél emelni, vagy amikre fel szeretnéd hívni a figyelmet. A tökéletes kontraszt megteremtése érdekében a Blue Nova színt barna, narancssárga vagy terrakotta színekkel kombináld!

Viridis

53640627538_e80dfc1109_o.jpgA Graham & Brown a Viridis-t pozitív, barátságos, tompa, a természet által inspirált, harmóniát és stabilitást tükröző tónusként írja le. Meleg semleges színek és zöldek keveréke. Ez teszi tökéletessé az olyan terekbe, ahol gyakran több ember gyűlik össze egyszerre, mint például a nappali, az étkező vagy akár a konyha. Beépíthető a belső térbe például kanapé, fotel vagy puff formájában is.

A trend színpalettájáról kedvedre válogathatsz: idén az üdítő árnyalatok és az egyszerűbb pasztell színek is rivaldafényben tündökölnek. Találd meg kedvenc árnyalatod és változtasd meg lakásod atmoszféráját könnyedén a Bonamival!

További hasznos lakberendezési tippekért, dekorációs megoldásokért látogass el a Bonami.hu oldalára vagy a Bonami Boltba!

Fotók: bonami.hu
Sajtóinformáció: Macher Flóra

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9618381253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása