Augusztus 31-én száguld utoljára A tizennégy karátos autó a RaM-ArT Színházban
2023. augusztus 21. írta: Kultúrjunkie

Augusztus 31-én száguld utoljára A tizennégy karátos autó a RaM-ArT Színházban

14_karatos_2.jpg

A közönség a nyár utolsó napján, augusztus 31-én RaM-ArT Színházban nézheti meg utoljára A tizennégy karátos autó című koncertszínházi előadást.

Az utánozhatatlan humorú Rejtő Jenő írói fantáziája külön világot teremtett a magyar regényirodalomban. Legnépszerűbb műveinek egyike, A tizennégy karátos autó új előadása a budapesti nyár egyik szenzációját ígéri: a talpig önérzetes Vanek úr, a Szahara, a francia idegenlégió és egy szerelmi történet körül zseniális ponyvaparódia szövődik. Több generáció kedvenc regényírója egy olyan zenekart is megihletett, amely stílusával, zenei sokoldalúságával minden korosztályt elbűvöl: az előadás kulcsjeleneteihez a Budapest Bár zenészei és a kitűnő dalszerző, Szűcs Krisztián írtak dalokat. Így lett Gorcsev Iván, Vanek úr és Vendier őrmester sivatagi ámokfutásából varázslatos összművészeti élmény.

A tizennégy karátos autó című lenyűgöző koncertszínház produkció utolsó előadása augusztus 31-én, pénteken este 19:00-kor kerül színre. A műsor egyedülálló kombinációja a zene, a színészi játék és a látványos vizuális elemeknek, és a látogatók utoljára ezen az estén élvezhetik a varázslatos élményt. Az A tizennégy karátos autó egy páratlan művészi alkotás, melyben a zene és a színház találkozik, hogy együtt varázsoljanak elénk egy felejthetetlen történetet. A koncertszínház a közönséget egy különleges utazásra invitálja, amelyben a dallamok és az érzelem összetalálkozik, hogy megteremtsék a tökéletes szórakozást, kár lenne kihagyni.” – feleli a mesterséges intelligencia, arra kérdésre, hogy ajánlja-e az előadást megtekintésre.

Mivel a koncertszínház legalább annyira színházi, mint zenei élmény, a dalokat nem énekesek, hanem nyolc kitűnő színművész adja elő: Dankó István, Mertz Tibor, Mikó István, Keresztes Tamás, Fekete Patrícia, Polák Ferenc, Turi Péter Juhász Bence. A zenekar élőben, koncertszerűen játszik, a színpadi jeleneteket a vibráló hangulatú dalok fűzik össze. Ám nemcsak a zene és a színjáték, hanem a Keresztes Tamás által létrehozott látvány is fontos része annak a vállalkozásnak, amelyik Rejtő írói világából új műfajt, zenés „képregényszínházat” teremt. A TRIP jóvoltából, kitűnő művészek közös alkotásaként megszületett az egyik legviccesebb és legszerethetőbb koncertszínházi előadás, melyet a RaM-ArT Színház színpadán láthat utoljára a nagyérdemű.

Jegyek IDE kattintva még kaphatóak!

Fotó: Kuttner Ádám

Forrás: WebSzínház

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr7318197799

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása