Felfűtött lelkiállapotot dolgoz fel a The Anahit új dala - Megjelent az “akkoris”
2023. augusztus 04. írta: Kultúrjunkie

Felfűtött lelkiállapotot dolgoz fel a The Anahit új dala - Megjelent az “akkoris”

bikalisandor2.png

Minden eddiginél elektronikusabb hangzású dallal rukkolt elő a The Anahit. A dubstepes és drum&bass-es elemekelt felvonultató “akkoris” három nyelven, magyarul, angolul és spanyolul reflektál azokra az élethelyzetekre, amikor azt gondoljuk: bármi is történik velünk, csak a mi hibánk lehet. 

Az “akkoris” a The Anahittól jól megszokottan egy Tiktokos dalrészletből indult ki, mely akkora figyelmet kapott a banda népes követőtáborától, hogy Csányi Rita énekesnő, Sashegyi Soma billentyűs-producer és Kocsis Dániel dobos továbbgondolták azt. 

Vannak olyan élethelyzetek, amikor azt érezhetjük, hogy bármi is történik velünk, minden a mi hibánk” - mesélte Rita a dal alaptéziséről. Ezt a felfűtött lelkiállapotot a dal hangzásvilágába is beleültették, az elektronikus gyökereiket egy agresszív, drum&bass-es ütemmel, valamint egy dubstepes droppal fűszerezték.

A témától függetlenül elég pörgős lett, tőlünk szokatlanul egy drum&bass-es dob kíséri az egészet, ami olyan érzést kelt, mintha szaladnánk valami elől. Zeneileg a kórus elég feloldozó, próbáltuk átsegíteni a hallgatókat ezen az állapoton. Egy hatalmas dühöngés, ami remélhetőleg a végére ad egy kis elégedettség-érzést.

Az elmúlt években megjelent The Anahit-dalokban nem volt szokatlan a hét-háromnyelvűség, mégis mindig meglepettséggel tölti el a közönséget, amikor egy számon belül angol, magyar és spanyol nyelvű sorok is elhangzanak.   

Ez egy ösztönös írói fázis volt. Nagyon jó ezeknek a kevert nyelvű daloknak a fogadtatása, ad egy extra fűszert nekik. A magyar sorok miatt kialakul az érzelmi kapcsolódás, de ugyanakkor a verzéknek meg tök jól áll az angol, lehet rá rázni a fejünket.”

Az “akkoris” egyik kulcssorában ismét visszatér a zenekartól jól ismert menetelés eleme, úton a kitűzött célok felé. 

Akkoris csak megyek, ha már nincsen kiért élnem” - ez a céljaim melletti kitartást szimbolizálja számomra. Valójában nincs szükség semmire és senkire, ha erősen hiszel önmagadban. Sosem vagyok elégedett magammal, pedig úgy élek, ahogy 5 évvel ezelőtt gondoltam, hogy élni fogok, néha emlékeztetnem is kell magamat erre. Nagyon fontos, hogy tudd, hogy mid van, különben beleragadsz a konstans boldogtalanságba. Sokan úgy gondolják itthon, hogyha nem töltesz meg egy Arénát, akkor nem is lehetsz sikeres zenész. Ennek a nyomásnak én is engedtem régebben, de ma már rájöttem, hogy óriási dolog az, hogy a zenémből élhetek. Ez a sor saját magam felé megerősítés, remélem, tud adni kifelé is. A zene egy oda-vissza dolog, nemcsak rólam szól, hanem a hallgatókról is.”

Az “akkoris” október 6-án az Akvárium Kishallban hangzik majd el először élőben, egy különleges, multiszenzoros koncerten, mely a nemzetközi Revelland Projekt részeseként jön majd létre. A koncert célja, hogy úgy alakítsák át az élőzenei koncertélményt, hogy az fogyatékossággal élők számára is élvezhető legyen. Ennek érdekében bevonják a koncertélménybe az ízlelést, a szaglást és a tapintást is. A projektben hat ország vesz részt, Magyarországot a The Anahit képviseli.

Forrás: Sajtóanyag
Nyitókép: Bikali Sándor

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr9918186223

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása