Modernkori siratóének, filmzenei köntösben - Megjelent Zsüd legújabb dala
2023. november 24. írta: Kultúrjunkie

Modernkori siratóének, filmzenei köntösben - Megjelent Zsüd legújabb dala

zsud_szel_screenshot02.png

Ez a dal a nemzeti identitástudatom elgyászolása. Ebben az évben ütött meg annak a gondolatnak a súlya, hogy az az ország, amiért én hinni véltem, hogy kultúrmunkásként dolgozom, nem létezik, és a fantáziájától is egyre messzebbre kerülünk napról napra.“ - fogalmazza meg a producer.

A dalhoz egy videoklip is készült, amelynek külön érdekessége, hogy pontosan annál a képkockánál folytatódik, ahol Zsüd előző dala, az októberben megjelent Vadhús véget ért.

Így tehát az előző videóhoz hasonlóan itt is felbukkannak a századfordulós polgári elemek, valamint a rendező szintén az a Gundy Kristóf, akinek többek között az Elfelejtett Nemzedék c. rövidfilm fűződik a nevéhez, amellyel elnyerték a Magyar Mozgókép Filmfesztivál legjobb kisjátékfilm díját.

“A Vadhús komponáltsága után szerettünk volna egy dokumentarista irányt felvenni, sokkal nyersebb és puritánabb a képi világ. Egy hullagyalázáshoz nem kell extra lózung.” árulta el az előadó, aki mindkét klip kreatív producere is egyben.

“A nemlétező képek elgyászolásában már nagy rutinom van, persze ettől nem fáj ez sem kevésbé. A hideg valóság viszont egy remek tér az újrakezdésre és újratervezésre.” teszi hozzá Zsüd.

ZSÜD legközelebb november 24-én lép fel az Akváriumban, a ‘Boszorkányüldözés’-re keresztelt eseményen.

Streaming
Sajtóinformáció: Zsüd

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8618266399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása