5 ok, amiért érdemes elkezdened a Gyilkos a házban című sorozatot
2023. július 27. írta: Kultúrjunkie

5 ok, amiért érdemes elkezdened a Gyilkos a házban című sorozatot

 omitb_309_ph_00863r.jpg

Ha érdekelnek az izgalmas fordulatokkal teli krimik, nem rettensz meg a rejtélyes gyilkosságok történeteitől, de mindeközben szeretsz jóízűen nevetni, akkor a Gyilkos a házban sorozat épp neked szól. Augusztus 8-án érkezik a harmadik évad a Disney+-ra – ha eddig nem követted Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez nyomozásait, itt az ideje bepótolni az eddigi kalandokat. Összegyűjtöttünk öt okot, hogy miért érdemes a Gyilkos a házban epizódjait nézni.

Augusztus 8-án érkezik a nagysikerű Gyilkos a házban (Only Murders in the Building) bűnügyi vígjáték folytatása. Aki lemaradt volna az első két évad történéseiről, még gyorsan felzárkózhat, ugyanis a patinás New York-i Arconia épület lakói hamarosan ismét rejtélyes bűntények nyomába erednek. Steve Martin, Martin Short és Selena Gomez triójához pedig újabb sztárok csatlakoznak.

Közkedvelt műfajok egyedülálló találkozása

Egészen egyedülálló módon nyúltak a készítők a közkedvelt műfajokhoz: az izgalmakkal és rejtélyekkel teli krimik és az amerikai sitcomok tökéletes ötvözete jellemzi a sorozatot. Mindemellett a mély érzelmek, a családi és párkapcsolati drámák is szerepet kapnak benne. A nézőnek már a történet elején nyilvánvalóvá válhat, hogy nem egy klasszikus, sötét bűntény alakulását követi figyelemmel, hanem a csavarokkal bőségesen átszőtt nyomozás valójában egy egyedi hangulatú szatíra, amely az izgalmak mellett a podcast-kultúrát és New York csillogását is bemutatja.

Bűntények utáni nyomozás, ami mégis megnevettet

A sorozat az izgalmas fordulatok és rejtélyek láncolatát remekül megírt, szellemes párbeszédekkel, alaposan kidolgozott karakterekkel és szókimondó humorral egészíti ki, így egy igazi komédiának is beillik. John Hoffman és Steve Martin egy tehetséges alkotókból álló csapattal az utóbbi idők egyik legfrappánsabb, legviccesebb és leghatásosabb sorozatát hívta életre. A színészek közötti kémia humort és szellemességet hoz a komoly történésekbe, így az izgalmak mellett a szórakozás is garantált.

Izgalom izgalom hátán

A sorozat számos látványos és meglepő fordulatot tartogat, egy percre nem lankadhat a néző figyelme. A rejtélyes események fokozatosan bontakoznak ki, a történet több réteget fed fel, amelyekbe bevonja a nézőt is, hogy részese lehessen a nyomozásnak, a rejtély megfejtésének. Az információk és a gyanúsítottak fokozatosan bukkannak elő, a főszereplők pedig nagy változásokon mennek keresztül: a bűnügyi felderítésekkel párhuzamosan a karakterek személyes előrehaladása és kapcsolataik fejlődése által az ő történetük is kirajzolódik egy komplex, interaktív élményt nyújtva vonja be a nézőt a történetbe.

Parádés szereposztás és cameo gyöngyszemek

A sorozat főszereplői magukkal ragadó karakterek, teljesen eltérő háttértörténetük és jellemük pedig még izgalmasabbá teszi kapcsolatukat. A készítők azonban biztosra akartak menni és a három főhős bőrébe igazi nagyágyukat bújtattak: a számos díjra jelölt Steve Martin és Martin Short mellett a fiatal Selena Gomez tündököl és hozza talán eddigi legjobb alakítását. A három főszereplő kalandjait olyan szereplők közjátéka koronázza meg, mint Tina Fey és Cara Delevingne. De ha ez még nem volna elég, több fenomenális cameónak is szemtanúi lehetünk: a sorozatban feltűnik Sting és az amerikai humorista Amy Schumer is. Majd a második évad végén egy egészen vártalan fordulattal színpadra lép Paul Rudd, akire a harmadik évadban is számíthatunk.

Meryl Streep is színre lép

Augusztus 8-án érkezik a folytatás a Disney+-on! A második évad utolsó része az egekbe csavarta az izgalom barométerét! A gyilkosságok utáni nyomozás folytatódik és nem is akárki lép még be a képbe mint maga, a legtöbb női szereplőknek járó Oscar-díjra jelölt Meryl Streep.

Gyilkos a házban egyszerűen egy izgalmas és meglepő fordulatokkal teli krimisorozat, de kifejezetten komikus szatíra parádés szereposztással, remek zenével és látvánnyal fűszerezve. A sorozat minden nézőt leköt, aki szereti a sitcom műfaját, az izgalmas krimiket, vagy éppen a drámák nagy rajongója. Az első két évad kizárólag a Disney+ kínálatában elérhető el, és augusztus 8-tól érkezik a harmadik felvonás is, egyből mind a tíz résszel. 

Forrás: www.noguchi.hu 

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6618180571

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása