Sztárparádé a Marvel következő nagy dobása
2023. június 19. írta: Kultúrjunkie

Sztárparádé a Marvel következő nagy dobása

A Titkos invázió első része június 21-én érkezik a Disney+-ra

1b713fc31423d75a1ec55944631d73ed_4096x2730_88519443_1.jpeg

Június 21-én érkezik a Marvel legújabb nagy dobása a Disney+-ra. A Titkos invázió azonban túlmutat a klasszikus képregényes tartalmakon: a vérbeli kémsorozatban a szuperhősök világát kevésbé ismerő nézők is hétről hétre izgulhatnak azon, hogy vajon sikerül-e az ezúttal különösen marcona és zsémbes Samuel L. Jacksonnak (Nick Fury) megmenteni a világot a gonosz alakváltó skrulloktól és a végső pusztulástól. Ráadásul teszi mindezt parádés szereposztásban: Samuel L. Jackson, Ben Mendelsohn, Don Cheadle és Cobie Smulders mellé csatlakozik Martin Freeman, Kingsley Ben-Adir, valamint ezzel a sorozattal debütál a Marvel filmes univerzumában Emilia Clarke és az Oscar-díjas Olivia Colman is, akinek nagy álma volt, hogy végre szerepet kapjon a képregényfilmekben.

A „Titkos invázió" vérbeli sztárparádénak ígérkezik a forró nyári napokra. A Disney+ felületére június 21-én érkező sorozat első részében fel is tűnnek a Marvel filmes univerzumának legfrissebb, nagy igazolásai, ám mielőtt kitérnénk Emilia Clarke-ra és Olivia Coleman-re, nézzük, kik azok az ismerős arcok, akikkel újra találkozhatunk majd a sorozatban.

Samuel L. Jackson

Kezdjük a sort rögtön Samuel L. Jacksonnal. A színész által alakított Nick Fury, a S.H.I.E.L.D. vezetője az a karakter, aki a legtöbbször tűnik fel Marvel filmekben és sorozatokban. Először a Vasember stáblista utáni jelentében találkozhattak vele a nézők, onnantól pedig 13 alkalommal hol kisebb, hol nagyobb szerepben bukkant fel. Többször is jelölték a Golden Globe díjra és páratlan tehetsége már számtalan műfajban megmutatkozott a drámától a thrillerekig.

Don Cheadle

Bár kezdetben nem ő alakította a Vasember-ben Rhodney, vagyis Hadigép (War Machine) karakterét, a Vasember 2-től kezdve gyakori vendége volt a Marvel filmeknek. Ő a másik legtöbbet szereplő karakter, összesen 11 alkalommal öltötte fel a Tony Stark tervezte páncélt. Ráadásul egy interjúban elárulta, régóta barátok Samuel L. Jacksonnal, azonban közös jeleneteik még nem voltak. Nos, a Titkos invázióban már az előzetesből látszik, hogy bizony sokszor szerepelnek majd együtt a képernyőn.

Ben Mendelsohn

Ben Mendelsohn egy vérbeli színészlegenda, aki karizmatikus külsejének köszönhetően már a Star Wars univerzumban is letette a névjegyét. Mendelsohn több filmjével az elmúlt évtizedben széles körben kivívta a kritikusok elismerését. Ezúttal a Skrull Talos szerepében láthatjuk a „Titkos invázió”-ban, aki, ha a helyzet úgy kívánja, emberi alakot is tud ölteni.

Emilia Clarke

Különös izgalommal várják a rajongók Emilia Clarke debütálását, ő játssza majd Thalos lányát, G’iah-t. Érdekesség, hogy a karakter nem most látható először a Marvel filmes univerzumban, a Marvel Kapitányban már láthatták gyerekként egy jelenetben. Clarke egy interjúban elmondta, nagyon várta a munkát Samuel L. Jacksonnal, egy közös autós jelenet során pedig majdnem elütött pár stábtagot, mert annyira izgult, hogy összekeverte a féket a gázzal.

Olivia Colman

A Marvel továbbra sem tesz le arról, hogy valódi nagyágyúkat szerződtessen. Ennek ékes példája Olivia Colman, aki 2018-ban Oscar-díjat is nyert. Sokan azt gondolhatnák, hogy nehéz meggyőzni az A-listás sztárokat, hogy elvállalják a szerepet, de a színésznő egy interjúban elárulta, már évek óta vágyik arra, hogy csatlakozzon a képregényes világhoz. Amikor kijött egy új film, mindig felhívta az ügynökét, hogy intézzen neki egy szerepet. Azt is megjegyezte viccesen, kicsit sajnálja, hogy karkaterének nem lesz szuperképessége radioaktív sugárzástól, vagy egy pókcsípéstől, de így sem panaszkodhat. Ő alakítja Sonya Falsworth-t, az MI6 magas rangú ügynökét, aki gyakorlatilag Samuel L. Jackson Nick Fury-jának brit megfelelője, és a sorozat egyik legizgalmasabb cselekményszála lesz őket együtt látni a képernyőn.

A „Titkos invázió" lenyűgöző színészi gárdája ígéretes kezdetet jósol a sorozatnak, melynek első epizódja június 21-én debütál a Disney+-on, és minden héten új rész követ majd.

Forrás: NOGUCHI 

Nyitókép: Des Willie © 2023 MARVEL

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6818149748

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása