4 nap, 6 színpad, 20 felsőoktatási intézmény és több mint 100 fellépő: elkezdődött az EFOTT
2023. július 12. írta: Kultúrjunkie

4 nap, 6 színpad, 20 felsőoktatási intézmény és több mint 100 fellépő: elkezdődött az EFOTT

328563380_961308058580376_5426689152835310114_n.jpg

Elkezdődött az EFOTT: szerdától szombatig többek között a Blue, a La Bouche, a Culture Beat, Azahriah, a Dzsúdló, a Wellhello, a Follow the Flow, Majka, a Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, valamint Korda György és Balázs Klári is koncertezik a Velencei-tó partján. Rekordszámú, közel 20 felsőoktatási intézmény mutatkozik be a hallgatóknak, akiket a tartalmas nappali programok között például karriertanácsadás, egészségügyi szűrések, sportprogramok is várnak.

Az egyik legizgalmasabb és legtartalmasabb EFOTT áll előttünk. Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban idén rekordszámú, közel 20 felsőoktatási intézmény és programlehetőség várja az érdeklődőket. A felsőoktatási intézmények, a kiemelt oktatási és innovációs projektek, a civil szervezetek és a vállalati szektor szereplői közösen alkotják az EFOTT egyetemi kampuszát” – tájékoztatott az EFOTT szerdai nyitóeseményén Lasztovicza Gábor fesztiváligazgató.

 „A fesztivál a közösségteremtés fontos helyszíne az egyetemisták számára. Célunk, hogy minden egyetemista forduljon meg legalább egyszer felsőoktatási tanulmányai során az EFOTT-on” – hangsúlyozta Eszterhai Marcell, az EFOTT tulajdonosi jogait gyakorló HÖOK elnöke.

A házigazda Pannon Egyetem nevében Csillag Zsolt kancellár és Birkner Zoltán, a Pannon Egyetemért Alapítvány kuratóriumának elnöke köszöntötte a fesztiválozókat, hangsúlyozva: büszkeség, hogy Magyarország legnagyobb és legnépszerűbb hallgatói fesztiváljának lehet házigazdája az intézmény. Több mint 100 aktivitással és 200 önkéntessel lesznek jelen, és mivel az intézmény székhelye, Veszprém idén Európa Kulturális Fővárosa, a kultúra kiemelt szerepet kap a fesztiválprogramokban is.

A magyar közgyűjtemények népszerűsítése érdekében például a 221 éves Magyar Nemzeti Múzeum is kitelepül a fesztiválra egy mobil múzeummal – tájékoztatta a résztvevőket L. Simon László főigazgató.

A kultúra mellett a fenntarthatóság, a pénzügyi tudatosság, az innováció és az egészséges életmód is kiemelt szerepet kap. Dietetikai tanácsadással is várja például az érdeklődőket a fesztiválra először kitelepülő Auchan, amelynek HR és kommunikációs igazgatója, Széll Hajnalka elmondta: 400 négyzetméteres boltjukban több mint 400 terméket kínálnak Auchan-árakon.

Dr. Hankó Balázs Zoltán, a Kulturális és Innovációs Minisztérium államtitkára kiemelte: „jó ma egyetemistának lenni Magyarországon, és elsősorban az életérzés miatt. A jövő egyetemének kulcsszavai a kreativitás, az alkotó szemlélet és az értékteremtés”. A minisztérium idén 15, a törökországi földrengésben érintett hallgatót is vendégül lát a fesztiválon, a fiatalok a rendezvény alatt a fesztivál kempingjében laknak majd.

Az egyetemistákat a tudatosság, az innováció jegyében valóban rengeteg lehetőség várja: megismerkedhetnek a Nemzeti Innovációs Ügynökség HSUP programjával, amely két féléves választható tantárgyként köti össze az egyetemistákat és a munkaerőpiaci szereplőket. A fesztiválon szervezett demo day-en már be is mutatkozhattak a legizgalmasabb innovációk. Aki pedig karriertanácsokra vagy kapcsolatépítésre is használná a fesztivált, a Zyntern Karrier Zónában 9 nagy magyarországi munkáltatóval ismerkedhet meg, és tanácsokat is kérhet a cégek szakértőitől.

Mészárosné Hegyi Gyöngyi Éva, a házigazda Sukoró polgármestere kiemelte: a vándorfesztivál 28 helyszínt járt be, mire otthonra talált Sukorón, a helyiek pedig szeretettel fogadták a fesztivált. A programok között természetesen továbbra is kiemelt helyen szerepelnek a zenei programok: július 12. és 16. között többek között a Blue, a La Bouche, a Culture Beat, Azahriah, a Dzsúdló, a Wellhello, a Follow the Flow, Majka, a Halott Pénz, ByeAlex és a Slepp, valamint Korda György és Balázs Klári is koncertezik a Velencei-tó partján.

Szerdán a középiskolások és a fiatal egyetemisták kedvencei – a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR – veszik birtokba az EFOTT nagyszínpadát. Csütörtökön színpadra lépnek a ’90-es és 2000-es évek nagy nemzetközi sztárjai: a Blue, a La Bouche és a Culture Beat. Geszti Péter egy különleges Best of Geszti-produkcióval érkezik, valamint jön az egyedülálló EFOTT Legends produkció is, olyan legendás és mai magyar sztárokkal, mint Nagy Feró, Csepregi Éva, Lábas Viki vagy Király Viktor. Visszatér az EFOTT nagyszínpadára Korda György és Balázs Klári is. Pénteken a Wellhello, a Dzsúdló és a Halott Pénz, szombaton pedig többek között a Follow the Flow, ByeAlex és a Slepp, Azahriah, valamint Majka koncertje várja a látogatókat. Több koncerthez idén is jelnyelvi tolmácsolást biztosít az EFOTT.

Részletes program: https://tickets.efott.hu/lineup/efott-2023

Időpont: 2023. július 12-16.

Helyszín: Velencei-tó, Sukorói-félsziget

A fesztivál Facebook oldala: https://www.facebook.com/efott/

Forrás: EFOTT

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr8418165628

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása