Látogatói rekorddal indult szerdán az EFOTT
2023. július 13. írta: Kultúrjunkie

Látogatói rekorddal indult szerdán az EFOTT

efott_carson_coma.JPG

Látogatói rekord dőlt az EFOTT szerdai nyitónapján, közel teltház bulizott a Carson Coma, T. Danny, a BSW és a VALMAR zenéire. A csütörtök a „Gold Track”, vagyis az örök slágerek és előadók jegyében telik: a TNT, Geszti Péter, a Blue, a Culture Beat, a La Bouche, valamint Korda György és Balázs Klári is színpadra lép a Velencei-tó partján. Estig pedig többek között 20 magyar egyetem programkínálata és 50-féle sportlehetőség várja a fesztiválozókat.

A Carson Coma csapott először a húrokba szerdán az EFOTT nagyszínpadán, hogy aztán egymásnak adják a mikrofont a középiskolások és a fiatal egyetemisták kedvencei, T.Danny, a BSW és a VALMAR. Hatalmas bulival indították el a szombatig tartó fesztivált a Velencei-tó partján.

Tavalyhoz hasonlóan ismét látogatói rekorddal és közel teltházzal indult a fesztivál. A pénteki és szombati jegyeket is érdemes mielőbb beszerezni, mert nagyon gyorsan fogynak. A csütörtöki program is rendkívül népszerű, mégpedig elsősorban az örök slágereket és előadókat kedvelők körében, hiszen csütörtökön a TNT, Geszti Péter, a Blue, a Culture Beat, a La Bouche, valamint Korda György és Balázs Klári is színpadra lép” – tájékoztatott Budai Marcell, az EFOTT sajtófőnöke.

A koncertek mellett a fesztivál igazi különlegessége a változatos nappali programokban rejlik. Az egyetemi mindennapokat bemutató UNIversumban idén rekordszámú, közel 20 felsőoktatási intézmény és programlehetőség várja az érdeklődőket. A legsportosabb fesztiválként az EFOTT a testmozgásra is nagy hangsúlyt fektet, közel 50 sportágat lehet kipróbálni. Az egészséges életmódhoz elengedhetetlen prevenció is fontos szerepet kap: a Semmelweis Egyetem szűrőbuszában szív-és érrendszeri, valamint cukorbetegséggel kapcsolatos rizikóbecslést is végeznek, de elérhető például szájüregi szűrés és testösszetétel-elemzés is.

A tudatosság az egyetemisták pénzügyeiben is fontos, és a fesztiválozók ezen a területen is jelentős segítséget kapnak mindennapjaikhoz, például a Magyar Bankholding Zrt.-től vagy a Magyar Nemzeti Banktól, amelynek pavilonjában a Pénziránytű Alapítvány tanácsairól, vagy éppen a fintech-ről és a blockchainről is lehet hallani.

A környezettudatosság szintén kulcstéma az eseményen, hiszen az EFOTT a legzöldebb fesztiválként a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem szakmai támogatásával a fesztiválon keletkezett hulladék 95 százalékát újrahasznosítja vagy komposztálja. A látogatók is számos, ökotudatossággal kapcsolatos információval találkozhatnak, például a Beeco pavilonjában.

A házigazda Pannon Egyetem pedig a veszprémi Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekttel együttműködve két színpadon is egésznapos kulturális és közéleti programokkal teszi érdekessé az esti szórakozás előtti órákat.

Részletes program: https://tickets.efott.hu/lineup/efott-2023

Időpont: 2023. július 12-16.

Helyszín: Velencei-tó, Sukorói-félsziget

A fesztivál Facebook oldala: https://www.facebook.com/efott/

Forrás: EFOTT

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5218166404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása