Hódít a kaliforniai álom: a moziban, a divatvilágban és a Nespresso nyári kollekciójában is!
2023. július 06. írta: Kultúrjunkie

Hódít a kaliforniai álom: a moziban, a divatvilágban és a Nespresso nyári kollekciójában is!

nespresso_kaliforniai_alom_7.jpg

Semmi sem illik jobban egymáshoz, mint a lágy pasztellszínek és a nyár, ezért nem meglepő, hogy a stylistok, a hírességek és a divatrajongók is odavannak az internet legújabb vizuális trendjéért: a kaliforniai álomért. A homokos tengerpartok, a véget nem érő napsütés, a rózsaszín Cadillacek és a pálmafák egy olyan életérzést idéznek meg, ami egyszerre pörgős és önfeledt, és árad belőle a szemtelen vidámság. Szerencsére nem kell messzire utaznunk, hogy megízleljük ezt az életérzést: a Nespresso nyári kávékoktéljaival otthon is olyan hangulatot teremthetünk, mintha egy malibui medencéspartin lazítanánk.

A kifutókat és a TikTokot is meghódító divathullám sokat merít a 90-es és a 2000-es évek hangulatából, és gyermekkorunk legjobb emlékeit idézi fel, ezáltal segít egy kicsit elrugaszkodni a valóságtól. A sokak által várt, Greta Gerwig rendezésében megjelenő Barbie film is ezt a trendet lovagolja meg, életre keltve sokak kedvenc babájának csillogó, rózsaszín világát, ami azt hirdeti: légy merész és önazonos! A forgatáson készült felvételeken látható feltűnő, pink szettek a legnagyobb divatházak kifutóin is visszaköszönnek: a Valentino őszi-téli kollekciójának darabjait például Anne Hathaway és Florence Pugh is előszeretettel viselik a vörös szőnyegen. A popkultúrában lépten-nyomon visszaköszönő trend tehát a nyár megkerülhetetlen jelensége lett, ami az öltözködés és életstílus mellett a gasztronómia világában is felütötte a fejét. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az ízesített, gyümölcsös jegeskávékoktélok népszerűsége, melyek a kaliforniai partok hangulatát idézik, és hazánkban is egyre nagyobb figyelmet kapnak a hagyományos tejes változatokkal szemben.

Frissítő kávékoktélok, izgalmas csavarral

Ezek a trendek hívták életre a Nespresso nyári kávé- és kiegészítőkollekcióját, amely stílszerűen a Kaliforniai álom fantázianévre hallgat. Az új jegeskávé-kapszulákkal és a hozzájuk kapcsolódó receptekkel olyan kávékülönlegességeket készíthetünk otthonunkban, amellyel egy szempillantás alatt a kertipartik sztárjává válhatunk. 

„A hűsítő tonikos kávékoktélok és gyümölcsös változatok frissítő aromájú kiegészítőkkel reformálják meg a kávéról alkotott elképzeléseinket. Legyen szó friss fűszerekkel megbolondított koktélokról, egy uborkás cold brew-ról, vagy éppen egy kirobbanó ízű dinnyés frissítőről, idén minden kávérajongónak jut valami különleges” – mondta Márkosi Balázs, a Nespresso kávénagykövete, aki szerint a jeges italok elkészítésének titka a megfelelő technika.

„Használjunk nagyobb méretű jégdarabokat, mert azok lassabban olvadnak, és nem hígítják fel túlzottan a kávét. Fontos, hogy mindig a hűsítő jégkockákat tegyük először a pohárba, és erre készítsük el a kiválasztott kávét: a forró és a hideg találkozásánál keletkező hősokk ugyanis a megszokottól eltérő aromákat szabadít fel” – sorolja a tippeket Márkosi Balázs.

Pasztellszínű csodakiegészítők

A tökéletes jegeskávé-kollekciót a stílusos kiegészítők teszik teljessé, melyekkel akár az irodába, egy városi sétára vagy a vízpartra is magunkkal vihetjük kedvenc frissítő italunkat. A kínálat újdonságai, a Jegeskávé utazópohár, a Nomad Travel Mug termobögre és a nagyméretű jégkockák készítésére tervezett jégkockatartó a kaliforniai álomhoz illő nyárias pasztellszínekben tündökölnek.

nespresso_nomad_travel_mug_1.png

Édes görögdinnye, selymes cold brew és ellenállhatatlan kókusz: a szezon sztárjai

A Nespresso egyik legfontosabb nyári újdonsága a Vertuo termékcsalád limitált kiadású, finom és gyümölcsös, egyszerre játékos és izgalmas Barista Creations Flavoured Juicy Watermelon Over Ice jegeskávéja, amely gyümölcsös, szénsavas koktélként elkészítve bontakoztatja ki leginkább különleges aromáit. A szezon másik meglepetése a selymes, mégis markáns textúrájú, édes karamellás ízjegyekkel kényeztető Cold Brew Style Intense, szintén a Vertuo kínálatából. A Nespresso újragondolta a hagyományosan hosszú ideig tartó hideg kávékészítés módszerét, a Vertuo rendszer Centrifusion technológiájának köszönhetően már a Nespresso-rajongók is élvezhetik otthonaikban a cold brew stílusú italokat, mindössze néhány perc alatt.

A tejes jegeskávék kedvelőinek pedig a kókuszos ízvilágú Tropical Coconut Flavour Over Ice (Vertuo) és Coconut Flavour Over Ice (Original) lehet kitűnő választás, melyek igazi trópusi hangulatot varázsolnak otthonunkba, és tökéletesen harmonizálnak a tej vagy a növényi ital selymességével. A frissítő íz nagyszerű párost alkot a latin-amerikai és afrikai Arabica blend karamellás ízjegyeivel, az édes vanília pedig még különlegesebbé teszi az élményt.

Bármelyik frissítő kávét válasszuk is, az ízélmények egyből elrepítenek a szabadság és az álmodozás birodalmába. Próbáljuk ki az alábbi recepteket, indítsuk el a Nespresso nyári Spotify lejátszási listáját, és élvezzük a felejthetetlen pillanatokat – amelyek, ha Ryan Goslingot nem is, Kalifornia napsütötte hangulatát garantáltan megidézik.

SEASIDE BREEZE 

nespresso_seaside_breeze_2.jpg

HOZZÁVALÓK 

  • 1 Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (40 ml)
  • 210 ml 1,5% zsírtartalmú tej
  • ½ teáskanál pillangóborsó-virágpor (opcionális)
  • 3 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • 10 ml levendulaszirup

ELKÉSZÍTÉS 

  1. Öntsünk a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe 120 ml tejet, és adjuk hozzá a pillangóborsó-virágport (opcionális). Zárjuk le a fedelet, válasszuk az Espresso On Ice Macchiato receptet, és nyomjuk meg az indítógombot. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk össze jó alaposan.
  2. Tegyük a jégkockákat egy 350 ml-es átlátszó pohárba, és öntsünk rá a levendulaszirupot.
  3. Öntsük a maradék hideg tejet a jégkockákra.
  4. Töltsük az ital tetejére az elkészült tejhabot, majd készítsünk a keverékre 40 ml espresso-t a Nespresso Original Coconut Flavour Over Ice kapszulából. 

PINK BEACH MOCKTAIL 

nespresso_pink_beach_moctail_2.jpg

HOZZÁVALÓK

  • 1 Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávékapszula (230 ml)
  • 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • 15 ml levendulaszirup
  • 1/3 teáskanál sárkánygyümölcspor (opcionális)
  • 80 ml 1,5% zsírtartalmú hideg tej
  • kókuszdiószeletek vagy kókuszpehely

ELKÉSZÍTÉS

  1. Tegyük a jégkockákat és a levendulaszirupot egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba.
  2. Keverjünk el a sárkánygyümölcsport a hideg tejben.
  3. Öntsük a színezett tejet a pohárba, és finoman keverjük el.
  4. Készítsünk a tejre 230 ml Nespresso Vertuo Tropical Coconut Flavour Over Ice kávét, majd díszítsük kókuszszeletekkel vagy kókuszpehellyel az ital tetejét.

JUICY WATERMELON FIZZ 

nespresso_juicy_watermelon_fizz_1.jpg

HOZZÁVALÓK 

  • 1 Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávékapszula (80 ml)
  • 7 db jégkocka (egyenként 30 g)
  • görögdinnyekockák vagy -golyók (fagyasztott vagy friss)
  • 15 ml nádcukorszirup
  • 6-7 db mentalevél
  • 150 ml szénsavas víz

ELKÉSZÍTÉS 

  1. Tegyünk 6 jégkockát és néhány görögdinnye-darabot egy kb. 500 ml-es átlátszó pohárba.
  2. Öntsünk rá a nádcukorszirupot, tegyünk a pohárba 6 friss mentalevelet, töltsük bele a szénsavas vizet, majd finoman keverjük össze.
  3. Tegyünk a Nespresso Barista receptkészítőbe vagy egy shakerbe 1 jégkockát, majd készítsünk rá 80 ml Nespresso Vertuo Juicy Watermelon Over Ice kávét. A receptkészítő fedelét zárjuk le, és válasszuk az Iced Nitro receptet. Ha shakert használunk, zárjuk le a fedelét, és rázzuk jól össze a jeget és a kávét.
  4. Óvatosan öntsük rá az italt a pohárban lévő keverékre. Díszítsük dinnyével és mentalevelekkel.

További trendi ötletek és jegeskávéreceptek, valamint az új nyári Limited Edition Nespresso kollekció elérhető a www.nespresso.com oldalon. 

 Forrás: Nespresso Sajtóinformáció

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5718161608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása