A legjobb tévésorozat díját nyerte a kizárólag a SkyShowtime kínálatában elérhető A besúgó a Magyar Mozgókép Fesztiválon
2023. június 19. írta: Kultúrjunkie

A legjobb tévésorozat díját nyerte a kizárólag a SkyShowtime kínálatában elérhető A besúgó a Magyar Mozgókép Fesztiválon

a_besugo_skyshowtime_exclusive_c_skyshowtime_the_orbital_strangers_3.JPG

A legjobb magyar filmek veszprémi fesztiválján a Szentgyörgyi Bálint rendezte A besúgó nyerte nemcsak a legjobb tévésorozat díját, hanem a legjobb vágásért és díszlettervezésért járó díjat is. A legjobb vágó díját Makk Lili, a legjobb díszlettervezőjét pedig Láng Imola vehette át A besúgóban nyújtott munkájáért.

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program szervezésében, a Magyar Filmakadémia védnökségével megtartott Magyar Mozgókép Fesztiválon versengő filmek és sorozatok csaknem 200 nevezett alkotásból kerültek kiválasztásra.

A legnagyobb hazai filmes seregszemle díjátadóján 24 kategóriában osztották ki az ötfős szakmai zsűri által megítélt Magyar Mozgókép Díjat a veszprémi Petőfi Színházban.

A kizárólag a SkyShowtime kínálatában látható nagy sikerű magyar drámasorozat, A besúgó a húszéves egyetemista, Geri történetét dolgozza fel, aki a nyolcvanas évek közepén az Állambiztonság egyik besúgója – miközben csatlakozik egy radikálisokból álló csoporthoz, amelyet a karizmatikus Száva vezet. Öccse megmentése érdekében azonban Geri arra kényszerül, hogy új barátai után kémkedjen az Állambiztonság számára. Geri élete örökre megváltozik, zsonglőrködik a pártok és a politikai viták között, miközben azzal a mindennapos dilemmával küzd, hogy kinek az oldalára álljon. Különösen akkor, amikor a csoport egyre radikálisabb vezetője, Száva rájön, hogy van közöttük egy besúgó.

A teljes egészében Magyarországon készült, nyolc epizódból álló drámát Szentgyörgyi Bálint rendezte, írta és társrendezte. Rendezőként Mátyássy Áron (Aranyélet, Hétvége) és Miklauzic Bence (Parkolás) is közreműködött. A sorozat főszereplői Váradi Gergely mint Geri, Patkós Márton mint Száva, Szász Júlia mint Kata, és Szőke Abigél mint Judit, valamint Thuróczy Szabolcs, aki a tartótiszt szerepét játssza.

A besúgó összes epizódja megtekinthető - kizárólag a SkyShowtime kínálatában. 

A besúgó első része ingyenesen megtekinthető a SkyShowtime YouTube csatornáján is:

A SkyShowtime az előfizetők számára közvetlenül elérhető a SkyShowtime alkalmazáson keresztül Apple iOS, tvOS és Android-eszközökön, Android TV-n, Google Chromecaston, LG és Samsung tévéken, valamint a www.skyshowtime.com honlapon keresztül. A bármikor lemondható havi SkyShowtime előfizetés ára 1999 Ft, 7 napos ingyenes próbaidőszakkal.

Forrás: ​AHA Produkció 

Nyitókép: SkyShowtime /The Orbital Strangers

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr1218149184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása