Íme 5 helyzet, amikor igazán hasznosak lehetnek az okosotthon eszközök!
2023. április 18. írta: Kultúrjunkie

Íme 5 helyzet, amikor igazán hasznosak lehetnek az okosotthon eszközök!

tesla_okosotthon.jpg

Az okosotthon megoldások egyre népszerűbbek hazánkban is, bár még mindig sok tévhit kering arról, hogy beüzemelésük bonyolult, drága, vagy csak új házakba való. Pedig számos olyan okos eszköz létezik már a piacon, amelyek kényelmesebbé és egyszerűbbé tehetik a hétköznapokat, és használatukhoz sem kell házakat áthuzalozni, vagy szakember segítségét hívni. A piacvezető cseh okosotthon márka, a Tesla bemutat 5 helyzetet, amelyben az okosotthon készülékek igazán hasznosak lehetnek.

Nem kell többé a szomszédot kérned haletetésre

Szenvedélyes akvarista vagy, de mindig meg kell kérned valakit, hogy etesse a halakat, amíg távol vagy? Aggodalom nélkül elmehetsz otthonról, ha van okos haletetőd, amely precízen képes adagolni az előre beállított mennyiségű haleledelt, távolról, a világ bármely pontjáról! Még az időzítését is beállíthatod több napra előre, így egy hosszabb nyaralásnál sem kell azon gondolkoznod, hogy ki etesse addig a kedvenc halaidat. Léteznek már okos állatetetők és itatók is, amelyekkel ugyancsak megkönnyítheted a négylábú kedvenceid táplálását, akkor is, amikor nem vagy otthon. A beépített kamerának köszönhetően rájuk is nézhetsz, sőt beszélgethetsz is kedvenceddel, akár a munkahelyedről.

tesla_okos_haleteto.jpg

Távoli gondoskodás a nyaralódban

Sokan aggódunk, amikor vidéki házunkat, vagy nyaralónkat hosszabb ideig őrizetlenül hagyjuk. Vajon minden rendben van körülötte? Erre is van egyszerű, mégis okos megoldás: elriaszthatod a rablókat például okos konnektorok segítségével is, amelyek esténként rendszeresen felkapcsolják egy beállított időre villanyt valamelyik szobában, hogy úgy tűnjön, mintha ott lennél. Az okos érzékelők pedig időben észlelik a gáz-, füst- vagy vízszivárgást és értesítést küldenek a telefonodra, hogy még időben tudj intézkedni.

Csapda a tolvajoknak

Az okos kültéri kamerák már többre képesek, mint, hogy egyszerűen videót rögzítsenek. A rendszerbe kapcsolt kamerák például azonnal értesíthetnek téged a telefonon keresztül, ha valaki betört egy ablakot. A kamerán keresztül is kommunikálhatsz a házhoz érkezővel, a beépített mikrofon segítségével.

Képzelj el egy olyan helyzetet, amikor egy tolvaj elfordítja a kilincset, és egy hang a feje fölött azt mondja: „Nézd, ez a piros sapka nem áll jól neked. A lopás meg végképp nem áll jól neked! Nem gondoltál más programra, mint hogy bemássz a házamba?" És a rendőrség eközben már úton is van!

tesla_okos_kulteri_kamera.png

Aludj okosan

Már sokszor kimutatták, hogy az elalvás előtti kék-fény károsan hat az alvásminőségünkre. De mi van akkor, ha már hozzászoktál valami ‘zajhoz’, amire könnyebben alszol el? Segíthet ilyenkor egy jó minőségű okospárna, amely nemcsak a kényelmet, hanem extra funkciókat is kínál, pl. felmelegszik és ellazítja a nyakizmokat. Beépített hangszórójából pedig lejátszhatod kedvenc, elalvás előtti podcastod, vagy akár egy meditációs zenét, amely álomba ringat. És pihentető volt az alvás? Ezt is nyomon követheted az alvásfigyelő funkciónak köszönhetően, amit megtekinthetsz egy alkalmazásban.

Okos bébiszitter

A babakelengye szinte kötelező terméke a babakamera, ha kisbaba érkezik a családba. A mostani okoskamerák azonban már sokkal többet tudnak, mint csak képi felvétel. Olyan érzékelőkkel vannak ellátva, amelyek érzékelik a mozgást, a hangot, a hőmérsékletet és a páratartalmat is. Egy ilyen kamera tehát nemcsak szemmel tartja kisbabát, de altatódalt játszik, figyelmeztet, ha túlságosan lehűlt vagy túl száraz a levegő a szobában. Figyelmeztethet a szokatlan mozgásokra vagy hangokra. Ilyen egy okos bébiszitter!

A mai okosotthon eszközök már nem azok a bonyolult, nehezen integrálható rendszerek, amelyeket régen ismertünk. Egyszerű, minőségi okosotthon megoldásokkal pénzt, energiát spórolhatsz meg, miközben megkönnyíted saját életed.

Sajtóinformáció: Ruskó Rita - Twincom PR Consultancy

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr2118105300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása