Mindig is érdekelt, hogyan lesz okos a hajvasalód? Itt a válasz!
2023. június 20. írta: Kultúrjunkie

Mindig is érdekelt, hogyan lesz okos a hajvasalód? Itt a válasz!

Így okosítsd fel a hajvasalódat!

andrea-donato-ocnzhxx4xeq-unsplash.jpg

Egyre többen vagyunk az okos készülékek szerelmesei, de még sok olyan eszköz lesz otthonunkban jó ideig, amit nem tudunk beilleszteni okosotthon-rendszerünkbe. Vagy mégis? Jó hír, hogy más számos hétköznapi kisgépet fel lehet okosítani, amelyhez sem szakember, sem szaktudás nem szükséges. A cseh Tesla okosotthonmárka megmutatja, hogyan!

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

teslasmarthu (@teslasmarthu) által megosztott bejegyzés

Okos konnektor a kulcs

Egy okos konnektor ideális megoldás az olyan klasszikus elektromos készülékek, mint a lámpák, TV-k, fűtőtestek vagy akár ventilátorok távoli vezérléséhez. Kíváncsi vagy, hogyan lehet egy „buta” készüléket okossá tenni? Csak csatlakoztasd a készüléket egy okos aljzatba, minden mást egy okostelefonra letölthető alkalmazásban állíthatsz be, amely bármikor be- és kikapcsolhatja a csatlakoztatott készülékeket. Emellett automatizált működést és működési módokat állíthatsz be, vagy akár az egyes készülékek energiafogyasztását is nyomon követheted. Már USB porttal ellátott okos konnektorok is léteznek, így még tovább variálhatod a csatlakoztatható eszközöket.

Tesla pro tipp:

“Már az okos konnektor vásárlása előtt érdemes annak jövőbeli helyét is kitalálni, illetve azt, hogy hány készüléket kívánunk hozzá csatlakoztatni. Ezáltal a lehető leghatékonyabbá válik a készülékek vezérlése és automatizálása. “

 

Így lesz okos egy hajvasaló!

Egy okos konnektorba illesztve könnyedén felokosíthatod akár a hajvasalódat is. Nevezd el az eszközt a kapcsolódó okos alkalmazásban, majd innentől saját igényeidre szabhatod működését. A távoli vezérlés lehetőségével a biztonságérzeted is növelheted, hiszen láthatod, hogy éppen melyik konnektor, melyik készüléke van bekapcsolva egy adott időpontban. Így elindulás után többé nem kell aggódnod, kihúztad-e a hajvasalódat, vagy lekapcsoltad-e a lámpát, hiszen leellenőrizheted a telefonodon. Az okos készülékek másik legfontosabb jellemzője, hogy könnyedén nyomon követheted az energiafogyasztásukat: egy okos konnektorhoz kapcsolt applikáció az adott készülék energiaáramlását is képes megmutatni, akár az adott pillanatban, akár hosszú távon. A felhasznált adatokat áttekintve könnyen rájöhetsz például arra is, hogy hol szivárog el felesleges áram a háztartásodból…

tesla_okos_konnektor_1.jpg

Gondolkodj rendszerben!

Képzeld el például, hogy beszerzel egy szimpla okoskonnektort a konyhába, és egy okos hosszabbítót a nappaliba. Meghatározhatod az egyes szobákhoz csatlakoztatott konkrét eszközöket is, például a nappaliban a tévét, a set-top boxot, a Playstationt és a telefontöltőket. Ezután mi sem lesz egyszerűbb, mint külön, csak azt az eszközt aktiválni, amelyiket éppen szeretnéd, bármikor, amikor szükséged van rá. Szeretnél elindítani egy romantikus filmet? Kapcsold be a tévét és a set-top-boxot. Játszani szeretnél este a barátokkal? Keltsd életre a Playstationt. Ráadásul, ha rajongója vagy az intelligens személyi asszisztenseknek, külön jó hír, hogy már léteznek olyan okosotthon rendszerek, amelyek egyszerűen csatlakoztathatók a Google Assistant-hoz és az Amazon Alexához, így eszközeidet akár hangutasításokkal is vezérelheted.

Gondolkodj forgatókönyvekben!

Bár a készülékek okostelefonon keresztül történő vezérlése nagy segítség, az automatizálás és az ütemezett működés azok a funkciók, amelyek igazi okosotthont varázsolhatnak lakásodból! Számos módon automatizálhatod készülékeidet: A be- és kikapcsolási idő beállítása alapvető funkció. Ez ideális például azok számára, akik nyaralójukat vagy hétvégi házukat kívánják okosítani. Egy okos alkalmazáson keresztül csupán néhány kattintással elintézheted, hogy a lámpák naponta felkapcsolódjanak, így a nyaraló sosem tűnik elhagyatottnak. Egy ventilátor és ablak érzékelő összekötésével beprogramozhatod, hogy a rendszer kikapcsolja a ventilátort, ha te kinyitod az ablakot a szobában.

Az otthoni eszközök automatizálása annak is ideális megoldás, akik spórolni szeretnének. Beállíthatod például, hogy a konnektorok automatikusan kikapcsoljanak, amikor elmész otthonról. Így elkerülheted, hogy a készülékek állandóan készenléti üzemmódban legyenek, ezzel felesleges pazarolva az energiát.

További okos megoldásokért keresd fel a TESLA oldalát!

Nyitókép:  Andrea Donato / Unsplash

Forrás: Twincom PR Consultancy

 (Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr3818150050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása