Új albummal jelentkezik a tatai alterpop banda
2022. december 30. írta: Kultúrjunkie

Új albummal jelentkezik a tatai alterpop banda

A QUACK zenekar új lemezét rögtön be is mutatja ma este a Peron Music Club-ban

p1100645.jpg

A tatai alterpop zenekar új albummal jelentkezik, “Nemcsak Tánc!” címmel. A december 30.-ai megjelenés napján a közönség hallhatja is élőben a lemezt a tatai Peron Music Club-ban.

A Quack zenekar tagjai Barta Egon (szólógitár), Daróczi Bence (akusztikus gitár, vokál), Erdei Sára (szaxofon), Lőrincz Álmos (ének), és Vendl Máté (dob). Álmos az Ének iskolája első évadában mutatkozott be először, majd 2021-ben jelentkezett az X-Faktorba, ahol találkoztak Bencével.

Idén megnyerték a Szabad a Színpadot, és különdíjasok lettek a Fülesbagoly tehetségkutatón, ahol fellépési lehetőséget és lemezkiadást nyertek a Music Fashion lemezkiadónál. Ezzel a Quack zenekarnak lehetősége nyílt elkészíteni első albumát, amelyről elsőként a “Mire volt jó?” című dalhoz érkezett klip.

A Quack lemeze önmagunk kereséséről szól, hol a helyünk a világban, hogy mit is szeretnénk valójában elérni az életben.

Ebben a lemezben benne van minden, az elmúlt 4 évünkről. Régi és új dalok, amikben egyszerre van meg a kötöttség és a Broadway-es beütés, amit a fúvósszekció ad  dalainkba” - meséli Álmos, a zenekar énekese. ”Gondolkodunk, hogy hol a helyünk a világban és egyszercsak kiszakad belőlünk, hogy valójában mit gondolunk az egészről.

Ilyen dal például a lemezről a Duma, ami a kimondatlan érzelmekről szól, amik az idő előrehaladtával felrobbannak, és átveszik az észérvek és józan gondolatok helyét.

img_8611.JPG

"Ez a lemez összefoglalja, hogy hogyan keressük a helyünket a kapcsolatainkban, feszegetjük a saját határainkat, és ehhez társul egy kísérletező zene, amire az alterpop kifejezést szoktuk használni." - Meséli Álmos, a zenekar énekese.

A “Mire volt jó?” mellett a zenekar az “Akkor is” és a “Megint” című dalokat fogja a jövőben előtérbe helyezni.

Az “Akkor is” egy igazi nagyvárosi egyedüllétről szóló dal. “A dalban kifejtjük, hogy milyen számunkra az, amikor többszáz vagy többezer ember vesz körül, de mégis magányosnak érzed magad.” Ezt az “overwhelming” érzést remekül átadja a szöveg és a zene ötvözete, a dal végére már mi is át tudjuk érezni, hogy milyen ez a társas egyedüllét.

A “Megint” Álmos legőszintébb dalszövege. “Ez egy valódi lepellerántás mert minden buli/szociális alkalom arról szól, hogy az ember más arcát mutatja. Ez a dal pedig egy szórakozóhely mosdójában zajlik, amikor lemosod magadról a sminket, amikor lerántod a társadalmi álarcot és próbálsz elszámolni azzal, hogy mennyi volt igazi és mennyi volt a társadalmi normák miatt felvett álca. 

A Quack lemeze december 30.-án fog megjelenni, aznap pedig lemezbemutatót is tartanak a tatai Peron Music Clubban.

Hallgasd meg a lemezt itt:

Lemezbemutató esemény

facebook.com/quackzenekar/ instagram.com/quackzenekar/ 

Sajtóinformáció: Parapatics Panna

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr10018011856

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása