Könyvújdonságok a GABO, Ciceró, Akkord kiadók kínálatából
2022. november 16. írta: Kultúrjunkie

Könyvújdonságok a GABO, Ciceró, Akkord kiadók kínálatából

img_8793.JPG

Életrajz

Francesca Cartier Brickell: A Cartier család

Az ékszerbirodalmat létrehozó család eddig el nem mondott története

Magával ragadó történet a családról, amely létrehozta a Cartier birodalmat – és a három fivérről, akik a fényűzés világszerte ismert ikonjává fejlesztették nagyapjuk szerény, párizsi ékszerboltját –, mindez a legifjabb fivér ükunokájának tolmácsolásában, aki az elveszettnek hitt családi levéltár olyan anyagait is elolvashatta, melyekhez senki más nem férhetett hozzá.

A Cartier család egy ékszerdinasztia négy generációjának leleplező történetét meséli el a francia forradalomtól az 1970-es évekig. A történet középpontjában a három Cartier fivér áll, akiknek mottója: "Sose utánozz, mindig alkoss!"

Francesca Cartier Brickell, a legifjabb fivér ükunokája beutazta a világot, családtörténeti kutatásokat végzett és útközben felfedezte a puzzle rég elveszett darabkáit. Könyvében korábban sosem említett drámákról, románcokról, intrikákról és árulásokról számol be, miközben egy legendás família mélységesen személyes szemszögéből láttatja a huszadik századi társadalom történetét.

Megjelenés: november közepe.

 

Sci-fi és fantasy

Isaac Asimov: A mezítelen nap Robot–sorozat 2. kötete

A Külső Világhoz tartozó Solarián élő maroknyi telepes minden szükségletét hűséges robotszolgálók elégítik ki. Ezen a különös bolygón egy nap olyan gyilkosságra kerül sor, amelyre látszólag nincs elfogadható magyarázat. Az áldozat olyannyira visszavonultan élt, hogy környezetével is csak holografikus úton érintkezett, valakinek mégis sikerült halálos csapást mérnie rá, miközben a szolgálók a robotika első törvényét megszegve tétlenül nézték. Elijah Baley nyomozót pozitronvezérlésű társával, Daneel Olivaw robottal együtt egyenesen New York utcáiról küldik a bolygóra, hogy megoldja az észbontó ügyet.

A robotika atyjaként számon tartott Asimov második robotregénye, amelyben a szerző ezúttal is a krimi és a sci-fi zsánerét ötvözi, idén új fordításban jelenik meg.

Megjelenés: október vége.

 

Szépirodalom

Bethan Roberts: Az én rendőröm

Marion megpillantja a legjobb barátnője bátyját, a széles vállú, szőke, kék szemű Tomot, és azonnal beleszeret. Amikor a fiatalember leszerel a katonaságtól, úgy dönt, hogy rendőr lesz, Marion pedig, aki épp megszerezte pedagógusi diplomáját, eltökéli, hogy megszerzi magának a fiút. Képtelen elismerni, hogy bizonyos jelek szerint nincs minden rendben, belevág a házasságba, és biztosra veszi, hogy a szerelme mindkettejüket átsegíti a nehézségeken.

Csakhogy Tomnak van egy másik élete is, és akad egy másik személy, aki ugyanilyen ellenállhatatlanul vágyik a szerelmére. Patrick, a Brighton Museum kurátora szintén belebolondult az ő rendőrébe, és egy addig ismeretlen világot tár fel Tom előtt. Azonban egy olyan korszakban, amikor a „kisebbségeket” mind a társadalom, mint a törvény megbélyegezte, az a biztonságos megoldás, ha a rend őre elveszi a tanítónőt. A két szerelmesnek osztoznia kell Tomon, míg végül az egyikük nem bírja tovább, és mindhármuk élete tönkremegy.

A gyönyörűen elbeszélt, fájdalmas, tragikus történetet két narrátor, Marion és Patrick bontja ki. Mindketten az életük középpontjában álló férfiról írnak, elvesztegetett évekről, jobb sorsra érdemes szerelemről, meghiúsult reményről, egy olyan korról, amikor Anglia nagy változások előtt állt, ám közben még mindig oly sok minden volt lehetetlen.

Bethan Roberts mély, gyötrelmes, ám mégis gyengéd regényt írt, amellyel bizonyítja, hogy a legizgalmasabb fiatal írók között van a helye.

Megjelenés: október vége.

 

Krimi, thriller

Lesley Pearse: Gyanúsítottak

Mit teszel, ha álomotthonod a legrosszabb rémálmoddá válik? Isten hozta a Fűzfa közben, ahol mindenki gyanúsított…

Aznap, amikor Nina és Conrad Best beköltözik a képeslapra kívánkozó Fűzfa közben lévő új otthonukba, valami más is kezdetét veszi.

Miközben a holmijaikkal besietnek a házba, a rendőrségi kordonnál elborzadt szomszédokat látnak összeseregleni, s nemsokára megtudják, hogy az egyik lakót megtámadták, és brutálisan meggyilkolták az erdőben.

A rendőrök abban a hitben, hogy valaki biztosan látta a gyilkost, a köz összes lakóját kihallgatják. Hamarosan kiderül, hogy valamennyi szomszéd titkokat rejteget.

A Fűzfa köz lakói távolról sem azok, akiknek elsőre látszanak, és a zárt ajtók mögött furcsa, sőt egyenesen sötét dolgok történnek.

Nina és Conrad azt hitte, hogy álomkörnyékre találtak… de lehet, hogy inkább egy rémálomba költöztek? „De miért viselkedik így a bántalmazó? Miért jó ez neki?” – teszik fel gyakran a kérdést a párkapcsolati erőszak áldozatai. „Hogy nem vette észre, milyen alakkal állt össze? Miért nem látja, hogy manipulálják?” – háborodnak fel a segíteni akaró rokonok és ismerősök, amikor a bántalmazott nő képtelen kilépni a kapcsolatból. „Nincsen tudatában, mit csinál. Hogyan is lehetne felelős érte?” – mentegetik a bántalmazót barátai.

Lundy Bancroft könyve nemcsak ezeket a kérdéseket válaszolja meg alaposan, de megvilágítja a bántalmazó gondolkodásmód minden részletét eszközt adva ezzel mind az áldozat, mind azok kezébe, akik segíteni szeretnének. A szerző évtizedeken át vezetett terápiás csoportot bántalmazó férfiak számára, és velük szerzett tapasztalatai adják a mű alapját. Az olvasmányosan, mély együttérzéssel és sokszor humorral fűszerezett oldalakat haszonnal forgathatja mindenki, aki szeretne többet megtudni a bántalmazó indítékairól, módszereiről és arról, hogyan segíthetnek az áldozatoknak. A NANE Egyesülettel közös kiadás.

Megjelenés: november.

 

Hobbi/kedvencek

Sara Carson: Szuper kutyatrükkök

Varázsolj szuper kutyát a kedvencedből a lépésekre bontott trükkökkel és tanácsokkal! Minden kutyában ott rejlik a szuperkutya. Adj szárnyakat a kedvenced képességeinek!

Akár újdonsült kölyöktulajdonos vagy, akár idősebb kutyád van, aki készen áll néhány új trükk megtanulására, a sztár kutyakiképző Sara Carson seperc alatt útnak indít benneteket. Ismerd meg az alapokat, úgy mint a motiválás táplálékkal és játékkal, pórázas séta, kennelhez szoktatás, valamint szerezz ötleteket a mindennapokra jellemző kapcsolódáshoz és viselkedésekhez. Amikor készen állsz, ugorj fejest a trükktanításba!

A fejezetek és trükkök közt megtalálod:

  • Szuper könnyű trükkök: ül, fekszik, pacsi, integet, meghajlás, lábikók, kézérintés, szlalom láb alatt, szépen ülés, kar felett, tolat, kúszik, és így tovább.
  • Szuper lenyűgöző trükkök: mancsokat keresztbe, bőröndbe bújás, villany fel- és lekapcsolása, szelfizés, hátrálva kerülés, lábon állás, kamupisilés, ajtó ki- és becsukása, és így tovább.
  • Szuper mutatványos kutya: ugrókötelezés, gördeszkázás, tárgy megfogása, apportírozás és játékok elpakolása, táncolás, kétlábon járás, és így tovább.

Mindezt gyúrd egybe egy hobbi előadássá. A helyes zeneválasztásról, biztonságos jelmezekről és a trükkük közti átmenetről szóló információkkal együtt minden eszközöd meglesz ahhoz, hogy egymagad kitalálj egy kűrt. Sara és a Szuper Collie-k megismerése után rájössz majd, hogy a trükkök nemcsak az ismerősök lenyűgözésére jók, egyben nagyszerű lehetőséget nyújtanak a kutyád és közted fűződő kötelék erősítésére is.

Megjelenés: október vége.

 

Sonia Leong: Manga kezdőknek

A Manga kezdőknek egy szórakoztató, interaktív útmutató leendő mangaillusztrátorok számára. Sonia Leong mangaművész bemutatja az olvasóknak az alapvető rajz-, tus- és színezési technikákat, a szövegírást, sőt még ahhoz is tanácsokkal szolgál, hogy hogyan teremtsenek saját világokat. De ez még nem minden! A könyvben számos gyakorlóoldal és érdekes feladat is található, melyek arra buzdítanak, hogy rögtön rajzoljuk is le, amit a könyvből megtanultunk. A kreatív tanácsok, technikák, gyakorlatok és lépésről lépésre bemutatott projektek révén a Manga kezdőknek tökéletes segédeszköz a kezdő mangaművészek és illusztrátorok számára.

Megjelenés: október közepe.

 

Gasztronómia

Dahlia Clearwater: Teadélután a Grosvenor Square–en

Ínycsiklandó receptek a Bridgerton világából

A Bridgerton család rajongóinak nem hivatalos szakácskönyve

Szívélyes meghívást kapsz, hogy étkezz együtt a felső körök krémjével! Macarontornyok és gyümölcsöktől roskadozó trifle-variációk – a Bridgerton ihlette menü ellopja majd a show-t. A Teadélután a Grosvenor Square-en 75 receptnyi bűvös élvezetet mutat be a fényűző, cukorkaszínű lakomák világából.

A könyv alapján ízletes miniszendvicseket, elragadó kanapékat, édesen kényeztető falatokat készíthetsz, olyan fogásokat, amelyek még magát Charlotte királynét is lenyűgöznék. Néhány olyan étel receptjét is megtalálod majd a könyvben, amely beillene egy Bridgerton családi vacsora fogásai közé is:

  • scone-ok és péksütemények;
  • szendvicsek és kanapék;
  • dzsemek és krémek;
  • torták és sütemények;
  • húsos piték és sültek;
  • koktélok és még sok minden más!

Akár egy sütizésen vennél részt Daphnéval, akár egy ütős koktélt dobnál be a herceggel, a Teadélután a Grosvenor Square-en ételei és italai remek társak lesznek egy maratoni Bridgerton-nézéshez.

DAHLIA CLEARWATER pék és Bridgerton-rajongó, aki sokat álmodozik elegáns teadélutánok és estélyek szervezéséről. Amikor pedig felszaporodnak a teendői, Eloise szellemiségéből merít erőt. Dahlia New Yorkban él a férjével, két fiával és egy önfejű yorkshire terrierrel.

Megjelenés: október vége.

 

Képregény

Brian K. Vaughan: Paper Girls - Újságoslányok 4.

A többszörös Eisner- és Harvey-díjas PAPER GIRLS – ÚJSÁGOSLÁNYOK sorozatból az Amazon készített filmsorozat-adaptációt. Brian K. Vaughan, a SAGA bestsellerszerzője és Cliff Chiang, a WONDER WOMAN legendás rajzolója visszatér Matt Wilson színezővel és Jared K. Fletcher beíróval együtt a PAPER GIRLS – ÚJSÁGOSLÁNYOK negyedik kötetében.

Tiffany és a többi újságkihordó lány, Erin, Mac és KJ az őskorból 2000-be kerülnek, ahol legnagyobb, legkülönösebb kalandjuk vár rájuk, és végre választ kapnak arra, hogy mi történik körülöttük.

A múltunknak ebben a kísérteties változatában az Y2K a szakértők legrosszabb előrejelzéseinél is szörnyűbb következményekkel járt, és a jövőt csupán egy 1988-ból idekeveredett tizenkét éves lány mentheti meg.

„A PAPER GIRLS egy szó szerint időtlen kaland, egyúttal dráma is, mely annak veszélyére figyelmeztet, mi történik, ha túl sokáig ragadunk a múltban. És még ütős is! ―WIRED

„A PAPER GIRLS létfontosságú olvasnivaló egy olyan nőnek, akit felbosszantott, hogy a Kincskeresők és az Állj mellém! kalandfilmjei a fiúknak jutottak.” ―LA Weekly

„A PAPER GIRLS már a Stranger Things előtt is olyan volt, mint a Stranger Things.” ― Jezebel

LEGJOBB ÍRÓ: BRIAN K. VAUGHAN - Eisner-díj 2017-ben

LEGJOBB SZÍNEZŐ: MATT WILSON - Eisner-díj 2017-ben

LEGJOBB KÉPREGÉNY - Hugo-díjra jelölve 2017-ben

Megjelenés: november közepe.

 

Gyerekkönyv

David Sundin: A könyv, amelyik TÉNYLEG nem akarta, hogy elolvassák

Ez a könyv TÉNYLEG nem akarja, hogy elolvassák. Egy kis cukorfalat könyvre vágytok? – válasszatok másikat!

Mert ez a könyv harap, megjátssza magát, és rászedi az embert.

De… ha esetleg hajlandók vagytok kedvesen, óvatosan megsimogatni, akkor azért el lehet olvasni. És akkor egy csodálatosan eleven, rakoncátlan, végtelenül varázslatos képeskönyvet kaptok, amit egy David Sundin nevű vicces uracska írt.

Sajtóinformáció: GABO Kiadó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr5217979754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása