Íme, a FOREO nagy faggyú körképe
2022. november 14. írta: Kultúrjunkie

Íme, a FOREO nagy faggyú körképe

foreo_luna4.jpg

Nem vagyunk fókák, mégis termeljük. Mi az?

Mindannyian ismerjük az érzést, amikor egy kiadós alvás után reggel felkelünk, és a bőrünk szinte ragyog. Aztán egy nappal később a bőrünk zsírossá válik és eltömődik. Mi a csuda folyik itt? Lehet, hogy a faggyútermelés áll a dolgok háta mögött! A faggyút a bőr azért állítja elő, hogy az hidratált és egészséges maradjon. Ha azonban túltermelődik, elzárhatja a pórusokat és pattanások kialakulásához vezethet. Tudj meg többet a faggyúról, és arról hogyan tarthatod kordában!

Mi a faggyú?

Attól függetlenül, hogy foglalkoztat-e a bőrápolás vagy nem, valószínűleg már hallottál a faggyúról. Egyfajta zsír, melyet a faggyúmirigyek termelnek. A faggyúmirigyek a bőrben találhatók, és ezek felelnek a bőr egészégéért és hidratáltságáért. A faggyú lipidekből, viaszból és zsírból áll. Nagyon fontos szerepet tölt be a bőr ellenségeivel szemben, mint a baktériumok vagy az UV sugarak. A faggyú felel a bőr természetes fényéért is.

A faggyú és a kor

A termelt faggyú mennyisége folyamatosan változik az életünk során. Legmagasabb szintjét a pubertás évek alatt tapasztalhatjuk, és ahogy öregszünk, egyre csökken a termelődése. Ezért van az, hogy a tinédzserek bőre pattanásosabb, mint a felnőtteké. A pubertás évek alatt a test több hormont termel, például a tesztoszteront. Ezek a hormonok stimulálják a faggyúmirigyeket, mely fokozott faggyútermeléshez vezet.

Miért fontos a faggyú a bőr számára?

A test faggyútermelése a bőr egészségéről számos módon gondoskodik. Elsősorban egy fontos védőréteget képez a bőrön. Ez a vékony réteg segít bent tartani a nedvességet és kívül tartani a környezet bőrkárosító elemeit, a baktériumokat és a káros mikroorganizmusokat. A faggyú segít megtartani a bőr rugalmasságát és puhaságát is azáltal, hogy hidratáltan tartja.

A faggyú és a pattanás

Amikor a faggyúmirigyek túlműködnek, elzárhatják a pórusokat és pattanásokat okozhatnak. Ha zsíros a bőröd, valószínűleg hajlamosabb vagy a pattanásos bőrre. Ennek az az oka, hogy a faggyútöbblet keveredik az elhalt hámsejtekkel és baktériumokkal, ami elzárja a pórusokat és a pattanások kialakulásához vezet. Ha bőrproblémákkal küzdesz, fontos, hogy konzultálj bőrgyógyásszal a számodra legideálisabb kezelési módról. Számos bőrön alkalmazható helyi kezelés létezik, mint például a retinoidok vagy szalicilsav, melyek segíthetnek kordában tartani a faggyútermelést és csökkenteni a kipattogzást.

Hogyan csökkenthető a faggyútermelés?

Ha azt tapasztalatod, neked is túlzott faggyútermelésed van, akkor se ess kétségbe, mert lehet kontrollálni! Először is fontos, hogy naponta kétszer tisztítsd meg az arcbőrödet, például a FOREO új arctisztítójával. A LUNA 4 eltávolítja a faggyú-, és smink maradványok akár 99%-át. Igyekezz elkerülni az erős tisztítókat, melyek elvonhatják a bőr természetes zsírtartalmát, mivel ez éppen, hogy növelheti a faggyútermelést a bőrben.

A testmozgás és a faggyú

A testmozgás szintén nagyon fontos a faggyútermelés kontrollálásában. A stressz kiválthat faggyú túltermelést, tehát fontos, hogy figyelj a stressz-szintre. Amikor mozgunk, a test endorfint termel, ami kedély-javító és stressz csökkentő hatású. A mozgás javítja a keringést is, mely során oxigén és tápanyagok jutnak a bőrbe, ami segíti az egészséges sejtműködést.

A bőrünk állapota a testi és lelki egészségét tükrözi, ezért fontos, hogy amennyire csak lehet, óvd. Azonban ha a természetes védelmi vonalra nem fordítasz elég figyelmet, akkor sokkal nagyobb problémákkal kell majd szembenézni a jövőben. A tudatos bőrápolással nem eshetsz túlzásba, csak óvd azt, ami magától is jól működik, hogy egy életen át elkísérjen téged!

Sajtóinformáció: Ruskó Rita - Twincom PR Consultancy

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6917978058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása