Lélegzetelállítóan izgalmas krimi-, és thriller könyvújdonságok a hideg őszi estékre
2022. szeptember 17. írta: Kultúrjunkie

Lélegzetelállítóan izgalmas krimi-, és thriller könyvújdonságok a hideg őszi estékre

autumn-7360811_1920.jpg

Nincs jobb, mint egy csésze forró tea és egy izgalmas könyv mellett bekuckózni a kanapén, miközben az eső és a szürkeség átveszi odakint az uralmat. Fedezd fel a 21. Század Kiadó és a Next21 Kiadó legnagyobb bestsellereiből válogatott őszi krimi- és thrillerkínálatát, burkolózz be egy puha plédbe, és hagyd, hogy a borzongás végigfusson a gerinceden!

Befutott a nyomdából a tavalyi nyár egyik bestsellerszerzőjének, Sarah Pearse-nek a legújabb krimije, A pihenőhely! A legújabb kötetben Elin Warner ismét nyomoz, csak ezúttal nem öccse eljegyzésén, a távoli Alpok egyik szállodájában teszi ezt, hanem Anglia partjaitól nem messze, egy szigeten, ahol egy sziklán fiatal nő holttestére bukkannak. Egy balesetnek tűnő tragédia miatt hívják oda, de kiderül, hogy sokkal többről van szó.

Sarah Pearse: A pihenőhely
Megjelent: szeptember 5.
A szanatórium című New York Times bestseller szerzőjétől

unnamed_81.pngElin Warner nyomozó második kiruccanása, amely során felderíti, mi áll a káprázatosan szép szigeten található pihenőhelyen történt halálesetek mögött. Wellness pihenőhely nyílt egy szigeten, nem messze Anglia partjaitól. Ez a szállás azzal kecsegtet, hogy az ember felfrissülhet, kipihenheti magát – de magának a szigetnek, ahol a Kaszás sziklája magasodik, sötét a múltja. Sok évvel ezelőtt egy sorozatgyilkos garázdálkodott rajta, és az a szóbeszéd járja, hogy a sziget ma is elátkozott. Elin Warner nyomozót akkor hívják a pihenőhelyre, amikor a jógapavilon alatti sziklán fiatal nő holttestére bukkannak. Első pillantásra úgy tűnik, tragikus baleset történt. De az áldozat nem a pihenőhelyen szállt meg – egyáltalán nem is kellett volna a szigeten tartózkodnia. Másnap az egyik vendég búvárkodás közben a vízbe fullad. Elin ekkor már gyanakszik, hogy a halálesetek nem a véletlen művei. De miért vette célba valaki a pihenőhely vendégeit, és még ki lehet veszélyben. Elinnek meg kell találnia a gyilkost, nehogy a sziget történelme megismétlődjön.

Paula Hawkins: Vakfolt
Megjelent: augusztus 26.
A lány a vonaton és a Lassan izzó tűz szerzőjétől 

unnamed_1_26.pngEdie, Jake és Ryan gyerekkoruk óta elválaszthatatlan jóbarátok. Ők hárman - szemben az egész világgal. Edie azt hitte, ez a kötelék mindent kibír. Így aztán amikor Jake-et brutálisan meggyilkolják, és Ryant vádolják a gyilkossággal, Edie világa darabjaira hullik. A nő évek óta most először magára marad. Az isten háta mögötti házban lakik, ahol előtte kettesben éltek Jake-kel. Edie-t porig sújtották az események, és halálra rémült - amire jó oka van. Valaki figyeli. Valaki csak erre a pillanatra várt. Most, hogy Edie magára maradt, újra szembe kell néznie a múlt darabkáival, amelyeket igyekezett a szőnyeg alá söpörni. Paula Hawkins a világ egyik legismertebb és legsikeresebb thrillerszerzője. Zimbabwéban született, és 1989-ben költözött Londonba. Könyvei sikere előtt újságíróként dolgozott. A lány a vonaton 2015-ben, A víz mélyén pedig 2017-ben jelent meg, előbbiből 2016-ban listavezető amerikai film készült, a főszerepben Emily Blunttal. Könyvei világszerte több mint huszonhét millió példányban keltek el. A lány a vonaton 2015 legjobban fogyó könyve lett, és a könyvkiadás szinte minden rekordját megdöntötte: negyvenhat nyelvre fordították le, ötven országban jelent meg, több mint száz hétig nem került le a New York Times bestsellerlistájáról - ebből negyven hetet a lista élén töltött.

Cara Hunter: Úgy görbüljek meg
Várható megjelenés: október 12.

unnamed_2_17.pngÉjfél. A rendőrséget eldugott farmra hívják Oxford külterületén. A konyhában holttest, közvetlen közelről lőtték agyon. Úgy tűnik, betörés, ami rosszul alakult, de Adam Fawley felügyelő gyanakodni kezd, hogy másról van szó.  Amikor a rendőrség felfedezi, hogy az ügy összefügg egy évekkel korábbi gyermekgyilkossággal, amely az igazságszolgáltatás állítólagos tévedésével zárult, a sajtó vérszemet kap. Fawley csapata hirtelen minden korábbinál élesebb figyelem kereszttüzében találja magát. És aki a múlt mélyére ás, biztos talál egy-két csontvázat.

Sarah Pinborough: Inszomnia
Várható megjelenés: október 17.
A Ne higgy a szemének! szerzőjétől

unnamed_3_10.pngNézd meg, be van-e zárva az ablak, nézd meg, be van-e zárva az ajtó, nézz be a gyerekekre, és csinálj bármit, csak ne aludj el!

Emma képtelen aludni. Meggyőződése, hogy valaki van odakint.  Azóta tart, amióta közeledni kezdett a negyvenedik születésnapja. Az anyja is ugyanígy volt ezzel a negyvenedik születésnapja előtti héten. Az anyja bele is őrült, és elkövette, amire gondolni sem szabad. Vajon Emmával is megismétlődik az egész? 

Andrew Hunter Murray: Védett terület
Várható megjelenés: október 26.
Sunday Times bestsellerszerző

unnamed_4_6.pngAz ország széthullóban, a törvényes rend lassanként felbomlik. Egy fiatalember utazik északra. Ben festő, aki a zsúfolt, feszültségekkel teli városban élt. Hat hónappal ezelőtt menyasszonya, Cara egy távoli szigetre, a Szikla Szentélyre költözött, amely a milliomos filantróp, Sir John Pemberley tulajdona. Most úgy döntött, felbontja az eljegyzést Bennel, és örökre ott marad. Ben elhatározza, odautazik, hogy visszaszerezze Carát. Az út viszontagságos, és a szigetre érkezve sokkoló felfedezést kell tennie. Cara vajon miért dobta el a régi életét? A Szikla Szentély valóban egy Új Édenkert, ahogyan Sir John állítja – vagy valami egészen pokoli hely?  

Melanie Blake: Bűnös nők
Várható megjelenés: október 26.
Könyörtelen nők szereplőgárdája visszatér – és bajban vannak. A gyilkosságot is megússzák?

unnamed_5_4.pngNégy színésznő egy gyönyörű szigeten, nem messze Anglia partjaitól. Az ötödik nincs ott, meggyilkolták. Csak ők négyen tudják, hogy miért.  Félnek, hogy kipattan a titok. A sorozat forgatásán egyre nő a feszültség. Mind a négyen a végsőkig elszántak, a forgatás nem állhat le – nem számít, hogy ez mibe kerül. Az egyikük már-már elárulja az igazságot – nincs az a tévésorozat, amely túlélne egy ilyen botrányt. Mindegyiküknek van takargatnivalója – kérdés, hogy mindannyian bűnösek-e? 

Dean Koontz: A másik Emily
Várható megjelenés: október 28.
New York Times #1 bestsellerszerző 

unnamed_6_2.pngEmily Carlino tíz éve tűnt el Kaliforniában, miután a kocsija lerobbant az autópályán. Feltételezték, hogy Ronny Lee Jessup, a sorozatgyilkos végzett vele, akinek több áldozata soha nem került elő. David Thorne író azóta sem heverte ki élete szerelmének elvesztését, emészti a bűntudat, hogy nem volt ott Emily mellett, és nem mentette meg. Mindent bevetett, hogy feldolgozza az eseményeket: rendszeresen látogatja Jessupot a börtönben, kétségbeesetten várja, hogy kiderüljön, hogyan teltek Emily életének utolsó órái, hogy végre eltemettethesse szerelmét. Aztán David megismerkedik Maddison Suttonnal, ezzel az igéző, játékos nővel, aki tökéletesen tisztában van David veszteségével. Maddison leginkább észbontó tulajdonsága, hogy kiköpött ugyanolyan, mint Emily. Még csókolni is ugyanúgy csókol. Ahogy a fantasztikus fordulat hihetővé válik, David egyre inkább rabja lesz Maddisonnak – és feltárul a nő rejtélyes múltja, hogy aztán elszabaduljon a rettenet. 

Forrás: 21. Század Kiadó

(Kövessetek minket Facebook oldalunkon, illetve Instagram profilunkon is, ahol extra tartalmakkal várunk benneteket.)

A bejegyzés trackback címe:

https://kulturjunkie.blog.hu/api/trackback/id/tr6717933775

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása